Охридски

  во

  На тринаесет штандови богати со најразлични производи од сливи денеска се славеше традицијата. На едно место се вареше ракија, се подготвуваше мармалад и ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Црквата го востановила овој празник поради посебното значење што го има Пресвета Богородица, па во врска со тоа и нејзиното раѓање во божјата екумена на ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Утрена богослужба, а потоа и света литургија се одржува денеска во православните христијански храмови по повод празникот Рождество на Пресвета Богородица – ...
  сите 50 | | | веќе видена