Начинот на кој еден поштар во Велика Британија им ја носи поштата на граѓаните стана хит на социјалните мрежи. 39-годишниот Џон Метсон кој 4 години работи за ...
сите 2 | | | веќе видена

Многу цицачи можат да забременат неколку пати во текот на зрелоста, а голем дел прават пауза по секое породување. Здравата пауза обично трае онолку колку што ...
сите 2 | | | веќе видена

Вредна слика на холандскиот мајстор Ван Гог била украдена синоќа од холандски музеј, кој во моментов е затворен поради пандемијата на коронавирус. Според ...
сите 6 | | | веќе видена

Пејачот Џон Бон Џови ги покани луѓето од целиот свет да испратат свои приказни и искуства во борбата против коронавирусот, кои тој потоа ги преточи во песната ...
| | веќе видена

Дупката во озонската обвивка над Антарктикот полека „закрепнува“, затоа што дојде до намалување на користењето на супстанци кои доведуваат до уништување на ...
сите 2 | | | веќе видена

Ветеранот од Втората светска војна го прослави својот 104-ти роденден откако се опорави од коронавирусот. Бил Лапшчиз пред 19 дена последен пат имал покачена ...
сите 12 | | | веќе видена

 Јасмина е женската варијанта на името Јасмин. Името е со персиско потекло (يسمين) односно потекнува од зборот „Јасаман“, име на бел мирислив украсен цвет. ...
сите 2 | | | веќе видена

Музичките ѕвезди собраа осум милиони долари за борбата против коронавирусот откако се одзваа на повикот на Елтон Џон да пеат од своите домови во шоуто што ...
сите 4 | | | веќе видена

Дестилеријата „Моранд“, семеен бизнис, основана во Мартињи во Кантон Вале во 1889 година, ја  користи својата резерва на ракија од круши одгледувани на ...
| | веќе видена

Во двор на куќа во Белград пред два дена биле фрлени две бомби, се сомнева дека тие биле наменети за Дејан Поповац Чири (46), кој неодамна излегол од затвор, ...
сите 3 | | | веќе видена

Ситуацијата никако да се смири или барем да се ублажи. Последиците се евидентни, а најмногу е погодена економијата. Разговараме со Васка Леонтиќ, стилистката ...
сите 2 | | | веќе видена

next