Зоран Ставрески

  во

  ВМРО-ДПМНЕ доцна синоќа едногласно го избра составот на новиот Извршен Комитет. Во Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ ќе членуваат: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата, Никола Србов Богдан Илиевски Дејан Јовановски Светлана Колариќ Драги Димитриевски Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски Антонијо Милошоски Илија Димовски Коце Трајановски Даниела Рангелова Владимир Нелоски Александар Николоски Владимир Ѓорчев Џери Наумоф Никола Тодоров Нермин Теловска Славче Трпески Армен Незири Игор Николов Александар Тргачевски Зоран Ставрески Златко Перински Анета Стојановска Стефанова Сеад Солаковски Марио Цветковски Емил Димитриев Ане Лашкоска Зоран Илиоски Диана Транталовска Александар Ѓорѓиев Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Овој состав на ИК на ВМРО-ДПМНЕ преставува спој на младоста и искуството кој ветува нови успеси на партијата. Имено, во новиот извршен комитет членуваат еминентни професори, угледни граѓани и експерти во својата област кои ...
  сите 84 | | | веќе видена

  Во Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ ќе членуваат: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата, Никола Србов Богдан Илиевски Дејан Јовановски Светлана Колариќ Драги Димитриевски Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски Антонијо Милошоски Илија Димовски Коце Трајановски Даниела Рангелова Владимир Нелоски Александар Николоски Владимир Ѓорчев Џери Наумоф Никола Тодоров Нермин Теловска Славче Трпески Армен Незири Игор Николов Александар Тргачевски Зоран Ставрески Златко Перински Анета Стојановска Стефанова Сеад Солаковски Марио Цветковски Емил Димитриев Ане Лашкоска Зоран Илиоски Диана Транталовска Александар Ѓорѓиев Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Овој состав на ИК на ВМРО-ДПМНЕ преставува спој на младоста и искуството кој ветува нови успеси на партијата. Имено, во новиот извршен комитет членуваат еминентни професори, угледни граѓани и експерти во својата област кои се докажани професионалци. Балансот на млади и докажани кадри на партијата се ...
  сите 345 | | | веќе видена

  Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ одржа седница на 29 јули на која едногласно ги избра членовите на новиот Изврешен Комитет. Мандатот на членовите на претходниот Извршен Комитет беше изминат, а за членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ се избрани: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата, Никола Србов Богдан Илиевски Дејан Јовановски Светлана Колариќ Драги Димитриевски Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски Антонијо Милошоски Илија Димовски Коце Трајановски Даниела Рангелова Владимир Нелоски Александар Николоски Владимир Ѓорчев Џери Наумоф Никола Тодоров Нермин Теловска Славче Трпески Армен Незири Игор Николов Александар Тргачевски Зоран Ставрески Златко Перински Анета Стојановска Стефанова Сеад Солаковски Марио Цветковски Емил Димитриев Ане Лашкоска Зоран Илиоски Диана Транталовска Александар Ѓорѓиев Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.
  сите 345 | | | веќе видена

  Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, синоќа едногласно го избра составот на новиот Извршен комитет. Од партијата соопштија дека мандатот на членовите на претходниот Извршен комитет бил изминат. Претседател на Извршниот комитет и натаму е лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. За членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ се избрани: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за генерален секретар на партијата, Никола Србов, Богдан Илиевски, Дејан Јовановски, Светлана Колариќ, Драги Димитриевски, Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски, Антонијо Милошоски, Илија Димовски, Коце Трајановски, Даниела Рангелова, Владимир Нелоски, Александар Николоски, Владимир Ѓорчев, Џери Наумоф, Никола Тодоров, Нермин Теловска, Славче Трпески, Армен Незири, Игор Николов, Александар Тргачевски, Зоран Ставрески, Златко Перински, Анета Стојановска Стефанова, Сеад Солаковски, Марио Цветковски, Емил Димитриев, Ане Лашкоска, Зоран Илиоски, Диана Транталовска и Александар Ѓорѓиев.
  сите 445 | | | веќе видена

  Осуммина поранешни високи функционери заминуваат од врвот на ВМРО-ДПМНЕ. Меѓу членовите на Извршен на ВМРО-ДПМНЕ веќе не се Владимир Пешевски, Емил Димитриев, Зоран Ставрески, Гордана Јанкулоска, Миле Јанакиески, Мартин Протоѓер и Сашо Мијалков, кој пред почетокот на состанокот денеска самиот најави дека се повлекува од сите партиски функции. Во ИК нема да биде ниту Кирил Миновски, поранешниот министер за финансии. Повеќето од поранешните високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ се спомнуваат во „бомбите“ кои ги објави опозицијата и неодамна останаа без пасоши поради обвинувањата што кон нив ги покрена Специјалното јавно обвинителство. На вчерашниот состанок кој траеше речиси до полноќ, ВМРО -ДПМНЕ избра 19 нови лица за членови на Извршниот комитет на партијата.
  сите 428 | | | веќе видена

  Имајќи предвид дека мандатот на членовите на претходниот Извршен Комитет беше изминат, на седницата оддржана на 29.07.2017 година Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, едногласно го избра составот на новиот Извршен Комитет, информираат од партијата. За членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ се избрани: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата, Никола Србов Богдан Илиевски Дејан Јовановски Светлана Колариќ Драги Димитриевски Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски Антонијо Милошоски Илија Димовски Коце Трајановски Даниела Рангелова Владимир Нелоски Александар Николоски Владимир Ѓорчев Џери Наумоф Никола Тодоров Нермин Теловска Славче Трпески Армен Незири Игор Николов Александар Тргачевски Зоран Ставрески Златко Перински Анета Стојановска Стефанова Сеад Солаковски Марио Цветковски Емил Димитриев Ане Лашкоска Зоран Илиоски Диана Транталовска Александар Ѓорѓиев Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.
  сите 258 | | | веќе видена

  Осуммина поранешни високи функционери заминуваат од врвот на ВМРО-ДПМНЕ. Меѓу членовите на Извршен на ВМРО-ДПМНЕ веќе не се Владимир Пешевски, Емил Димитриев, Зоран Ставрески, Гордана Јанкулоска, Миле Јанакиески, Мартин Протоѓер и Сашо Мијалков, кој пред почетокот на состанокот денеска самиот најави дека се повлекува од сите партиски функции. Во ИК нема да биде ниту Кирил Миновски, поранешниот министер за финансии. Повеќето од поранешните високи фунционери на ВМРО-ДПМНЕ се спомнуваат во „бомбите“ кои ги објави опозицијата и неодамна останаа без пасоши поради обвинувањата што кон нив ги покрена Специјалното јавно обвинителство. Вечерва на состанокот кој траеше речиси до полноќ, ВМРО -ДПМНЕ избра 19 нови лица за членови на Извршниот комитет на партијата.
  сите 258 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ доцна синоќа едногласно го избра составот на новиот Извршен Комитет. Во Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ ќе членуваат: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата, Никола Србов Богдан Илиевски Дејан Јовановски Светлана Колариќ Драги Димитриевски Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски Антонијо Милошоски Илија Димовски Коце Трајановски Даниела Рангелова Владимир Нелоски Александар Николоски Владимир Ѓорчев Џери Наумоф Никола Тодоров Нермин Теловска Славче Трпески Армен Незири Игор Николов Александар Тргачевски Зоран Ставрески Златко Перински Анета Стојановска Стефанова Сеад Солаковски Марио Цветковски Емил Димитриев Ане Лашкоска Зоран Илиоски Диана Транталовска Александар Ѓорѓиев Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Овој состав на ИК на ВМРО-ДПМНЕ преставува спој на младоста и искуството кој ветува нови успеси на партијата. Имено, во новиот извршен комитет членуваат еминентни професори, угледни граѓани и ...
  сите 577 | | | веќе видена

  Имајќи предвид дека мандатот на членовите на претходниот Извршен Комитет беше изминат, на седницата оддржана на 29.07.2017 година Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, едногласно го избра составот на новиот Извршен Комитет, информираат од партијата. За членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ се избрани: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата, Никола Србов Богдан Илиевски Дејан Јовановски Светлана Колариќ Драги Димитриевски Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски Антонијо Милошоски Илија Димовски Коце Трајановски Даниела Рангелова Владимир Нелоски Александар Николоски Владимир Ѓорчев Џери Наумоф Никола Тодоров Нермин Теловска Славче Трпески Армен Незири Игор Николов Александар Тргачевски Зоран Ставрески Златко Перински Анета Стојановска Стефанова Сеад Солаковски Марио Цветковски Емил Димитриев Ане Лашкоска Зоран Илиоски Диана Транталовска Александар Ѓорѓиев Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.
  сите 328 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ синоќа избра нови 19 членови на Извршниот комитет (ИК) на партијата, а меѓу нив повеќе не се осум од досегашните високи функционери, од кои повеќето се споменуваат во „бомбите“ кои ги објави опозицијата. Во новиот ИК не се поранешните министри Владимир Пешевски, Емил Димитриев, Зоран Ставрески, Гордана Јанкуловска, Миле Јанакиески и Кирил Миновски, како и блиските соработници на Никола Груевски, Мартин Протоѓер и Сашо Мијалков, кој претходно соопшти дека е повлекува од сите функции на партијата додека против него течат судските процеси кои ги покрена Специјалното јавно обвинителство. Пратеникот Антонио Милошоски, соопшти дека директорот на ЕЛЕМ, Христијан Мицкоски е новиот Генерален секретар на партијата. Тој доаѓа на местото на поранешниот технички премиер Емил Димитриев, кој неодамна изјави дека на партијата и е потребно освежување. Од досегашните членови, во извршниот комитет на партијата остануваат Илија Димовски, Владимир Ѓорчев, Никола Попоски, Никола Тодоров, Даниела Рангелова и Коце ...
  сите 384 | | | веќе видена

  Големи промени во ИО одбор на ВМРО ДПМНЕ. Што и дали ќе донесат? Дали ова се реформите што ги бара членството. Првичната слика за реформите покажува дека контролата во партијата повторно ќе ја има Никола Груевски сметаат познавачите. Негов близок човек доаѓа на местото генсек, Христијан Мицковски. Тој важи за еден од најлојалните луѓе на Груевски, всушност дојде на местото во ЕЛЕМ од советничко место во премиерскиот кабинет. Други освежувања има, пред се во насока на зацврснување на тврдото крило на партијата. Влегувањето на Бетмен Велит е едно од тие решенија. Во насока на освежување може да се смета името на екс кошаркарот Дејан Јовановски. Ова се новите луѓе. - Проф. Драги Димитровски, Земј.факултет - Д-р Игор Николов , нефрологија - Проф. Христијан Мицкоски, ген.секретар - Зеќир Рамчиловиќ, пратеник - Александар Николоски, меѓ.соработка - Џери Наумов, странски инвестиции - Златко Перински, м-р човечки ресурси - Никола Србов, м-р историчар - Славе Трпески, катастар - Ане Лашкоска, пратеник - Сеад ...
  сите 428 | | | веќе видена

  Мандатот на членовите на претходниот Извршен комитет беше изминат, а на вчерашната седница на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, едногласно беше избран составот на новиот Извршен комитет во кој влегоа осум нови имиња.За членови на ИК на ВМРО-ДПМНЕ се избрани: Христијан Мицкоски (нов генерален секретар на партијата), Никола Србов, Богдан Илиевски, Дејан Јовановски, Светлана Колариќ, Драги Димитриевски, Зекир Рамчиловиќ, Никола Попоски, Антонијо Милошоски, Илија Димовски, Коце Трајановски, Даниела Рангелова, Владимир Нелоски, Александар Николоски, Владимир Ѓорчев, Џери Наумоф, Никола Тодоров, Нермин Теловска, Славче Трпески, Армен Незири, Игор Николов, Александар Тргачевски, Зоран Ставрески, Златко Перински, Анета Стојановска Стефанова, Сеад Солаковски, Марио Цветковски, Емил Димитриев, Ане Лашкоска, Зоран Илиоски, Диана Транталовска и Александар Ѓорѓиев.Лидерот на партијата, Никола Груевски, останува да биде претседател на ИК.Во новиот извршен комитет нема неколкумина од досегашните високи функционери, од кои ...
  сите 244 | | | веќе видена

  Во првото чистење на партијата, осуммина поранешни високи функционери на чело со Сашо Мијалков заминуваат од врвот на ВМРО-ДПМНЕ. Никола Груевски засега останува лидер на партијата, а по правило прво се чистат другите а се оставаат најверните. ВМРО-ДПМНЕ синоќа избра нови 19 членови на Извршниот комитет (ИК) на партијата, а меѓу нив повеќе не се осум од досегашните високи функционери, од кои повеќето се споменуваат во „бомбите“ кои ги објави опозицијата. Во новиот ИК не се поранешните министри Владимир Пешевски, Емил Димитриев, Зоран Ставрески, Гордана Јанкуловска, Миле Јанакиески и Кирил Миновски, како и блиските соработници на Никола Груевски, Мартин Протоѓер и Сашо Мијалков. Поранешниот директор на УБК, очигчедно претходоно информиран побрза да соопшти дека сам се повлекува од сите функции на партијата додека против него течат судските процеси кои ги покрена Специјалното јавно обвинителство. Од досегашните членови, во извршниот комитет на партијата остануваат Илија Димовски, Владимир Ѓорчев, Никола ...
  сите 234 | | | веќе видена

  Зоран Ставрески, поранешниот министер за финансии, останува во ИК на ВРО-ДПМНЕ. За Ставрески досега не е отворена истрага од СЈО, иако според политичките бомби што го објави СДСМ, неговиот глас го имаше во најголем дел од телефонските разговори. Христијан Мицковски нов генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ
  сите 265 | | | веќе видена

  За членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ се избрани: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за Генерален секретар на партијата, Никола Србов Богдан Илиевски Дејан Јовановски Светлана Колариќ Драги Димитриевски Зекир Рамчиловиќ Никола Попоски Антонијо Милошоски Илија Димовски Коце Трајановски Даниела Рангелова Владимир Нелоски Александар Николоски Владимир Ѓорчев Џери Наумоф Никола Тодоров Нермин Теловска Славче Трпески Армен Незири Игор Николов Александар Тргачевски Зоран Ставрески Златко Перински Анета Стојановска Стефанова Сеад Солаковски Марио Цветковски Емил Димитриев Ане Лашкоска Зоран Илиоски Диана Транталовска Александар Ѓорѓиев Претседател на Извршниот Комитет е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.
  сите 527 | | | веќе видена

  Осуммина поранешни високи функционери заминуваат од врвот на ВМРО-ДПМНЕ. Меѓу членовите на Извршен на ВМРО-ДПМНЕ веќе не се Владимир Пешевски, Емил Димитриев, Зоран Ставрески, Гордана Јанкулоска, Миле Јанакиески, Мартин Протоѓер и Сашо Мијалков, кој пред почетокот на состанокот денеска самиот најави дека се повлекува од сите партиски функции. Во ИК нема да биде ниту Кирил Миновски, поранешниот министер за финансии. Повеќето од поранешните високи фунционери на ВМРО-ДПМНЕ се спомнуваат во „бомбите“ кои ги објави опозицијата и неодамна останаа без пасоши поради обвинувањата што кон нив ги покрена Специјалното јавно обвинителство. Вечерва на состанокот кој траеше речиси до полноќ, ВМРО -ДПМНЕ избра 19 нови лица за членови на Извршниот комитет на партијата.(Макфакс) Loading...
  сите 501 | | | веќе видена

  Осуммина поранешни високи функционери заминуваат од врвот на ВМРО-ДПМНЕ. Меѓу членовите на Извршен на ВМРО-ДПМНЕ веќе не се Владимир Пешевски, Емил Димитриев, Зоран Ставрески, Гордана Јанкулоска, Миле Јанакиески, Мартин Протоѓер и Сашо Мијалков, кој пред почетокот на состанокот денеска самиот најави дека се повлекува од сите партиски функции. Во ИК нема да биде ниту Кирил Миновски, поранешниот министер за финансии. Повеќето од поранешните високи фунционери на ВМРО-ДПМНЕ се спомнуваат во „бомбите“ кои ги објави опозицијата и неодамна останаа без пасоши поради обвинувањата што кон нив ги покрена Специјалното јавно обвинителство. Вечерва на состанокот кој траеше речиси до полноќ, ВМРО -ДПМНЕ избра 19 нови лица за членови на Извршниот комитет на партијата.
  сите 236 | | | веќе видена

  Професорот на Машински факултет Христијан Мицкоски, актуелниот директор на ЕЛЕМ, е избран за нов генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашната седница. Тој доаѓа на местото на Емил Димитриев, кој четири години ја извршуваше оваа функција. Вечерва ВМРО-ДПМНЕ избра нов Извршен Комитет, со едногласна поддршка од Централниот комитет, објави на Фејсбук Антонио Милошоски. За нови членови се избрани: – Проф. Драги Димитриевски, Земјоделски факултет – Д-р Игор Николов, Клиника за нефрологија – Проф. Христијан Мицкоски, генерален секретар – Зеќир Рамчиловиќ, пратеник – Александар Николоски, меѓународна соработка – Џери Наумов, странски инвестиции – Златко Перински, м-р за човечки ресурси – Никола Србов, историчар – Славе Трпески, Катастар – Ане Лашкоска, пратеник – Сеад Солаковски, лекар од Лабуништа – Марио Цветковски, Куманово – Дијана Транталовска, ветеран – Богдан Илиевски Бетмен, граѓански активист – Светлана Колариќ, Кисела Вода – Александар Георгиев, портпарол – Дејан Јовановски, спортист/ кошаркар – Анета ...
  сите 202 | | | веќе видена

  Вечерва се одржува извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ на кој се утврдуваат менува и дополнува списокот на нови членови. Според извори на Макфакс има расправа за тоа како да се продолжи и дали партијата треба да се обнови со нови имиња. Меѓу предложените да испаднат од листата биле Никола Тодоров и Зоран Ставрески, но вечерва биле повторно предложени. Миленко Неделковски на својата Фејсбук страница објави дека се случува драматичен состанок. „Извршен во овој момент има драматичен состанок! Оставки и повлекувања од сите нивоа. Од сите“, напиша Неделковски на Фејсбук. И на социјалните мрежи, се шпекулира дека оставката на Сашо Мијалков била претходница за вечерашниов Централен комитет на кој наводно и другите членови од ИК на ВМРО-ДПМНЕ се очекува да поднесат оставки и да го изолираат лидерот Никола Груевски, кој не прифаќал со реформите да биде сменет од челната позиција.
  сите 308 | | | веќе видена

  1 Многу ми е криво што судијката ја смени судницата во Апелациониот суд во Скопје, каде што деновиве се редат речиси сите покрупни ѕверки од минатата влада на чело со поранешниот премиер Никола Груевски. Некако ми недостига позадината од распуканиот ѕид, пред кој многу важни фаци се бранат да не заминат во притвор и молат да им бидат вратени пасошите, колнејќи се дека нема да избегаат од земјата. Ех што убава слика беше таа. Не знаеш дали да го викаш „ѕидот на плачот“, оти нели Македонија е библиска земја и само таков израз им доликува на народните месии што СЈО ги обвини дека 11 години нè краделе, нè мамеле и нè малтретирале. Или, пак „ѕидот на срамот“, оти пред него се редат политичари на кои некогаш сме им верувале, а се покажало дека нè изневериле. Или, „ѕидот на груевизмот“, оти ја отсликува реалноста на наследството што ни го остави неговото владеење. Напукнат ѕид на судот, а силна тврдина за одбрана на неговата власт. Година и пол не е премиер и уште владее. Ај што владее, туку го убедува судот дека ...
  сите 13 | | | веќе видена