Зоран Ставрески

  во

  Во Македонија продолжува лошото искуство со министри за финансии што доаѓаат од редовите на СДСМ. По катастрофалното искуство со Таки Фити и криминалната приватизација, која ја уништи македонската економија, СДСМ на Македонија ѝ наметна уште еден „експерт“ – теоретичар, професорот Драган Тевдовски. Отсуството на практично искуство и основни економски познавања поврзани со буџетот со кој тој лично треба да раководи се виде на комисиската расправа во која се неуспешно се измачи да го елаборира буџетскиот ребаланс на владата на СДСМ. По министерот Ставревски очекувањата беа големи. Прашањето за кој ќе го преземе местото министер за финансии во владата на СДСМ беше едно од клучните. Место вистински професионалец и експерт во креирањето на економските политики добивме човек со кој економските експерти и вработените во Министерството за финансии се подбиваат и исмејуваат. Од видеата во прилог може да се забележи „експертскиот“ капацитет на новиот министер. За разлика од новиот министер, Зоран Ставрески беше ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Тимови на ВМРО-ДПМНЕ веќе две недели се интензивно на терен помеѓу граѓаните. И покрај летните горештини од партијата не мируваат и во текот на месец јули ќе посетат скоро 1000 населени места. Viber Тим предводен од Зоран Ставрески вчера оствари посети во скопската општина Ѓорче Петров, каде беа посетени неколку населени места, Кисела Јабука, Волково, Ново Село и Стопански Двор. На средбите присуствуваа голем број на граѓани кои кажуваа свои предлози и идеи, кои од страна на партијата ќе бидат преточени во законска иницијатива во Собранието и Општините и ќе бидат реализирани. Во Василево тим предводен од Владо Мисајловски ги посети населените места, Пиперево и село Нова Маала. Каде Мисајловски заедно со градоначалникот на општината изврши увид на градежни активности на улици во повеќе населени места во Василево. – Ние сега овој период ќе го искористиме да бидеме постојано помеѓу граѓаните, постојано ќе се движиме на терен, зошто заедно ќе бидеме единствени и ќе имаме многу проекти, изјави Мисајловски од ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Тим предводен од Зоран Ставрески вчера оствари посети во скопската општина Ѓорче Петров, каде беа посетени неколку населени места, Кисела Јабука, Волково, Ново Село и Стопански Двор. На средбите присуствуваа голем број на граѓани кои кажуваа свои предлози и идеи, кои од страна на партијата ќе бидат преточени во законска иницијатива во Собранието и Општините и ќе бидат реализирани. Во Василево тим предводен од Владо Мисајловски ги посети населените места, Пиперево и село Нова Маала. Каде Мисајловски заедно со градоначалникот на општината изврши увид на градежни активности на улици во повеќе населени места во Василево. – Ние сега овој период ќе го искористиме да бидеме постојано помеѓу граѓаните, постојано ќе се движиме на терен, зошто заедно ќе бидеме единствени и ќе имаме многу проекти, изјави Мисајловски од Василево. Во делчевските села Звегор, Габрово и Разловци тим на партијата предводен од Христијан Мицковски оствари средба со граѓаните.
  сите 8 | | | веќе видена

  Тим предводен од Зоран Ставрески вчера оствари посети во скопската општина Ѓорче Петров, каде беа посетени неколку населени места, Кисела Јабука, Волково, Ново Село и Стопански Двор. Тимови на ВМРО-ДПМНЕ веќе две недели се интензивно на терен помеѓу граѓаните. И покрај летните горештини од партијата не мируваат и во текот на месец јули ќе посетат скоро 1000 населени места.Тим предводен од Зоран Ставрески вчера оствари посети во скопската општина Ѓорче Петров, каде беа посетени неколку населени места, Кисела Јабука, Волково, Ново Село и Стопански Двор.
  сите 14 | | | веќе видена

  Тимови на ВМРО-ДПМНЕ веќе две недели се интензивно на терен помеѓу граѓаните. И покрај летните горештини од партијата не мируваат и во текот на месец јули ќе посетат скоро 1000 населени места. Тим предводен од Зоран Ставрески вчера оствари посети во скопската општина Ѓорче Петров, каде беа посетени неколку населени места, Кисела Јабука, Волково, Ново Село и Стопански Двор. На средбите присуствуваа голем број на граѓани кои кажуваа свои предлози и идеи, кои од страна на партијата ќе бидат преточени во законска иницијатива во Собранието и Општините и ќе бидат реализирани.
  сите 14 | | | веќе видена

  Потребна е фискална консолидација на јавните финансии, новата Влада треба да оцени како тоа ќе се направи, и наскоро ќе видиме со ребалансот на Буџетот, вели во интревју за Телевизија 24, гувернерот Димитар Богов. Народната банка ќе биде претпазлива и ќе следи како се одвива стабилизацијата на политичката состојба, вели Богов но несака да коментира што очекува да биде приоритет на новата Влада. Само посочува дека е потребна фискална консолидација. На прашањето дали тоа им го кажал и на поранешните министри Зоран Ставрески и Кирил Миновски и дали Владата предводена од Вмро-Дпмне одржуваше умерено ниво на Јавен долг, гувернерот вели: Тоа ниво од 46% од БДП сеуште се смета за умерено ниво на Јавен долг, значи сеуште има некој простор за задолжување но веќе е крајно време да се размислува за таа фискална консолидација. На прашањето дали тој чуствува одговорност за големиот раст на задолжувањата, со оглед на тоа што и тој учествуваше во преговорите за издавање на Еврообврзницата лани, летото, Богов вели: На ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Потребна е фискална консолидација на јавните финансии, новата Влада треба да оцени како тоа ќе се направи, и наскоро ќе видиме со ребалансот на Буџетот, вели во интревју за Телевизија 24, гувернерот Димитар Богов. Народната банка ќе биде претпазлива и ќе следи како се одвива стабилизацијата на политичката состојба, вели Богов но несака да коментира што очекува да биде приоритет на новата Влада. Само посочува дека е потребна фискална консолидација. На прашањето дали тоа им го кажал и на поранешните министри Зоран Ставрески и Кирил Миновски и дали Владата предводена од Вмро-Дпмне одржуваше умерено ниво на Јавен долг, гувернерот вели:Тоа ниво од 46% од БДП сеуште се смета за умерено ниво на Јавен долг, значи сеуште има некој простор за задолжување но веќе е крајно време да се размислува за таа фискална консолидација.На прашањето дали тој чуствува одговорност за големиот раст на задолжувањата, со оглед на тоа што и тој учествуваше во преговорите за издавање на Еврообврзницата лани, летото, Богов вели:На ...
  сите 15 | | | веќе видена

  ДИМИТАР БОГОВ: Не чуствувам вина за политиките на задолжување! Потребна е фискална консолидација на јавните финансии, новата Влада треба да оцени како тоа ќе се направи, и наскоро ќе видиме со ребалансот на Буџетот, вели во интревју за Телевизија 24, гувернерот Димитар Богов. Народната банка ќе биде претпазлива и ќе следи како се одвива стабилизацијата на политичката состојба, вели Богов но несака да коментира што очекува да биде приоритет на новата Влада. Само посочува дека е потребна фискална консолидација. На прашањето дали тоа им го кажал и на поранешните министри Зоран Ставрески и Кирил Миновски и дали Владата предводена од Вмро-Дпмне одржуваше умерено ниво на Јавен долг, гувернерот вели: “Тоа ниво од 46% од БДП сеуште се смета за умерено ниво на Јавен долг, значи сеуште има некој простор за задолжување но веќе е крајно време да се размислува за таа фискална консолидација“ – вели гувернерот. На прашањето дали тој чуствува одговорност за големиот раст на задолжувањата, со оглед на тоа што и тој ...
  сите 20 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ од викендов започна со посета на населени места низ целата држава, вкупно дваесет тима ќе ги посетат сите краишта на државата, ќе отидат во речеси секое населено место да ги слушнат потребите на граѓаните и нивните предлози и идеи, како што истакнаа претставниците на партијата од терен предлозите на граѓаните ќе бидат преточувани и во законски иницијативи за во Собранието, но и преку Советите на општините. ВМРО-ДПМНЕ внимателно ќе следи се што се случува, ќе нуди решенија и идеи и ќе им помага на граѓаните каде што власта ќе осстане глува. Викендов на терен беа 9 тима, Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од партијата беше во посета на охридско, ори што ...
  сите 138 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ од викендов започна со посети на населени места низ целата држава. Вкупно дваесет тима ќе ги посетат сите краишта на државата, ќе отидат во речеси секое населено место да ги слушнат потребите на граѓаните и нивните предлози и идеи. Како што истакнаа претставниците на партијата, од терен предлозите на граѓаните ќе бидат преточувани и во законски иницијативи за во Собранието, но и преку Советите на општините. ВМРО-ДПМНЕ внимателно ќе следи се што се случува, ќе нуди решенија и идеи и ќе им помага на граѓаните каде што власта ќе остане глува. Викендов на терен беа 9 тима, меѓу кои беа и градоначалникот Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски, кои беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник, Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од ...
  сите 9 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ од викендов започна со посета на населени места низ целата држава, вкупно дваесет тима ќе ги посетат сите краишта на државата, ќе отидат во речеси секое населено место да ги слушнат потребите на граѓаните и нивните предлози и идеи, како што истакнаа претставниците на партијата од терен предлозите на граѓаните ќе бидат преточувани и во законски иницијативи за во Собранието, но и преку Советите на општините. ВМРО-ДПМНЕ внимателно ќе следи се што се случува, ќе нуди решенија и идеи и ќе им помага на граѓаните каде што власта ќе осстане глува. Викендов на терен беа 9 тима, Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од партијата беше во посета на охридско, ори што ...
  сите 13 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ од викендов започна со посети на населени места низ целата држава. Вкупно дваесет тима ќе ги посетат сите краишта на државата, ќе отидат во речеси секое населено место да ги слушнат потребите на граѓаните и нивните предлози и идеи. Како што истакнаа претставниците на партијата, од терен предлозите на граѓаните ќе бидат преточувани и во законски иницијативи за во Собранието, но и преку Советите на општините. ВМРО-ДПМНЕ внимателно ќе следи се што се случува, ќе нуди решенија и идеи и ќе им помага на граѓаните каде што власта ќе остане глува. Викендов на терен беа 9 тима, меѓу кои беа и градоначалникот Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски, кои беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник, Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од ...
  сите 13 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ од викендов започна со посета на населени места низ целата држава, вкупно дваесет тима ќе ги посетат сите краишта на државата, ќе отидат во речеси секое населено место да ги слушнат потребите на граѓаните и нивните предлози и идеи, како што истакнаа претставниците на партијата од терен предлозите на граѓаните ќе бидат преточувани и во законски иницијативи за во Собранието, но и преку Советите на општините. ВМРО-ДПМНЕ внимателно ќе следи се што се случува, ќе нуди решенија и идеи и ќе им помага на граѓаните каде што власта ќе осстане глува. Викендов на терен беа 9 тима, Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од партијата беше во посета на охридско, ори ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Викендов на терен беа 9 тима, Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од партијата беше во посета на охридско, ори што се посетија населените места: Пештани, Лескоец, Косел, Љубаништа, Косел, Рача, Коњско и Подмоље. Низ струшко тим предводен од Антонио Милошески ги посета населените места: Мислешево, Вратница, Мороишта, Дрслица, Радожда, каде што граѓаните ги даваа своите предлози и идеи. Струмичките села : Куклиш, Дабиле и Банско беа посетени од бившиот заменик министер за економија, Христијан Делев и пратеникот Ванковер Манчев. Во светиниколско во населените места, Ерџелија, Мустафино, Горобници, Амзабегово и Писарево беа посетени од страна на поранешниот државен ...
  сите 15 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ од викендов започна со посета на населени места низ целата држава, вкупно дваесет тима ќе ги посетат сите краишта на државата, ќе отидат во речеси секое населено место да ги слушнат потребите на граѓаните и нивните предлози и идеи, како што истакнаа претставниците на партијата од терен предлозите на граѓаните ќе бидат преточувани и во законски иницијативи за во Собранието, но и преку Советите на општините. ВМРО-ДПМНЕ внимателно ќе следи се што се случува, ќе нуди решенија и идеи и ќе им помага на граѓаните каде што власта ќе осстане глува. Викендов на терен беа 9 тима, Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од партијата беше во посета на охридско, ори ...
  сите 16 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ од викендов започна со посета на населени места низ целата држава, вкупно дваесет тима ќе ги посетат сите краишта на државата, ќе отидат во речеси секое населено место да ги слушнат потребите на граѓаните и нивните предлози и идеи, како што истакнаа претставниците на партијата од терен предлозите на граѓаните ќе бидат преточувани и во законски иницијативи за во Собранието, но и преку Советите на општините. ВМРО-ДПМНЕ внимателно ќе следи се што се случува, ќе нуди решенија и идеи и ќе им помага на граѓаните каде што власта ќе осстане глува. Викендов на терен беа 9 тима, Коце Трајановски, со пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски беа во посета на Горно и Долно Лисиче, Припор, Драчево, Усје и Пинтија. Во неготинските села Пепелиште, Криволак, Тимјаник Долни Дисан и Тремник беа Зоран Поповскси, поранешниот директор на АХВ, Оливер Дерковски, поранешен директор на ЈП Железници и пратениците Весна Пемова и Павлина Честојнова. Сашо Стефановски со тим од партијата беше во посета на охридско, ори ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Облаци прашина се креваат на скопскиот булевар Борис Трајковски во делот околу фабриката „Охис“, каде што во тек е проширување. И покрај градежните активности, сообраќајот не е запрен ниту пак пренасочен, но скопјани се жалат дека често градежните машини им го попречуваат патот па им треба и по десетина минути за да ги поминат критичните два километри. Бараат Град Скопје да обезбеди повеќе цистерни со вода кои ќе го полеваат патот за да не голтаат прашина или алтернативен пат додека траат градежните активности. Град Скопје апелира на трпеливост. „Булеварот Борис Трајковски во оваа трета фаза се реконструира и проширува на потегот од фабриката Стаклара до влезот во населбата Пинтија, со вкупна должина од 2.200 метри. Инвестиција изнесува 228.164.592 денари со вклучен ДДВ, или 3,7 милиони евра. Интензивно се работи на овој булевар кој треба да биде готов наскоро, затоа што се во тек финалните земјени работи, по што ќе следува асфалтирањето на целиот новоформиран профил на булеварот. Поголеми застои во ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Фотографиите кои осамнаа во дел од медиумите со илјадници фрлени балетанки на депонија во близина на Демир Хисар, производство на фабриката „Гришко“ го отвори прашањето дали и колку економската револуција на минатата власт наместо инвестиции донесе проекти осудени на пропаст? Економските потенцијали и поволностите кои Македонија им ги нудеше на странските инвеститори екс премиерот Никола Груевски ги правдаше со растот на економијата движен од високите капитални инвестиции од Буџетот, како и извозот на фирмите – директни странски инвестиции во ТИРЗ и во индустриските зони. Кога и како Гришко влезе во земјава? “Македонија има добра бизнис клима. Ако пред девет години ретко кога Македонија се наоѓаше на мапата на странските инвеститори, денес нашата земја е една од најпосакуваните дестинации за бизнис во Европа и светот” –со овие зборови екс премиерот Никола Груевскиво 2013 година ги фалеше новоотворените странски фабрики меѓу кои и руската Гришко за изработка на балетски обувки. Тој пред четири години ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески и уште дваесет лица кои се товарат дека ја злоупотребиле службената положба поради плаќале прескап превоз за учениците од Битола наскоро ќе седнат на обвинителна клупа во Кривичниот суд во Скопје. Како што информираат од Основен еден, обвинението на СЈО познато како „Транспортер“ по повеќе од два месеци е оценето позитивно. „Советот за оценка на обвинителен акт при Основниот суд Скопје 1 – Скопје по добивање и разгледување на приговорите на странките во постапката во однос на обвинението, како и ценејќи ги фактите врз кои е заснован актот, донесе одлука со која го одобри обвинителниот акт“, се наведува во соопштението на Основен еден. На Талески ќе му суди Лидија Петровска, судијката која стана позната во јавноста како „Сваровски“ поради прислушуваните разговори што ги објави СДСМ во кои се слушна дека за своето унапредување купувала накит на тогашната претседателка на Кривичен, Лидија Неделкова. „СЛ: Како!? Добро. А што сакав да те прашам. Другите кои ги ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Кадровски престројувања во највисоките партиски тела на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се случуваат по промената на власта и во пресрет на локалните избори. Лидерот на најголемата опозициска партија, Никола Груевски веќе најави дека ќе има промени во Извршниот комитет со нови и свежи кадри, иако самиот тој нема намера да ја напушти претседателската позиција. Претседателот на СДСМ, Зоран Заев веќе направи рокади во партиските тела, кои се резултат и на тоа што дел од луѓето сега се во извршната власт, па на нивно место во партиските органи доаѓаат други или пак се прават смени на позициите. Па така, на функцијата генерален секретар на СДСМ, доаѓа Александар Кирацовски, кој засега останува и пратеник во Собранието. Кирацовски, досега беше потпретседател на партијата, а во времето на техничката влада беше дополнителен заменик министер за информатичко општество и администрација. Токму во тој период, Кирацовски успеа уште повеќе да ја засили својата позиција, а како дополнителен заменик министер успеа да обелодени повеќе ...
  сите 146 | | | веќе видена