Софија

  во

  Со доделувањето на наградите, премиерата на документарниот филм „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и концерт на групата „Фолтин“ вечер во ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Со доделувањето на наградите, премиерата на документарниот филм „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и концерт на групата „Фолтин“ вечерва во ...
  сите 60 | | | веќе видена

  Со доделувањето на наградите, премиерата на документарниот филм „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и концерт на групата „Фолтин“ вечер во ...
  сите 61 | | | веќе видена

  Со доделувањето на наградите, премиерата на документарниот филм „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и концерт на групата „Фолтин“ вечер во ...
  сите 65 | | | веќе видена

  Со доделувањето на наградите, премиерата на документарниот филм „Медена земја“ на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов и концерт на групата „Фолтин“ вечерва во ...
  сите 65 | | | веќе видена

  Во театарската претстава учествуваа битолчанките Невена Стерјевска, Катерина Петровска, Трендафилка Киклевска и Зорица Цибалевска, жени кои никогаш не биле ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Жени битолчанки, борци со болеста рак со која лично се соочиле, синоќа одиграа документарна теарска претстава во која на свој и оригинален начин ја презентираа ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Според античките извори, храмот бил изграден во 560 година по име на кралот Јустинијан Први, владетел од Македонија , цар на Источното Римско Царство ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Синоќа во Интимниот театар во Битола се случи премиерата на најновата документарна театарска претстава „ЖЕНИ“, која што е правена по текстови на жени кои биле ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Жени битолчанки, борци со болеста рак со која лично се соочиле, синоќа одиграа документарна теарска претстава во која на свој и оригинален начин ја презентираа ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Жени битолчанки, борци со болеста рак со која лично се соочиле, синоќа одиграа документарна теарска претстава во која на свој и оригинален начин ја презентираа ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Жени битолчанки, борци со болеста рак со која лично се соочиле, синоќа одиграа документарна теарска претстава во која на свој и оригинален начин ја презентираа ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Приказната за Снежана е една од најпознатите дела на браќата Грим, а ретко кој знае дека се верува дека е инспирирана од судбината на девојка по име Марија ...
  сите 37 | | | веќе видена

  Во Планетариумот при МКЦ утре (28 август) од 20:30 часот ќе биде промовирана аудиокнигата „Лидија или сѐ што знам за жените“ од поетот Тихомир Јанчовски. „Во ...
  сите 9 | | | веќе видена