Југославија

  во

  27 октомври 2018 Недељник По 2008 се зголеми веројатноста дека некој во 20-тите години од животот ќе биде дома со своите родители, а се поголем е бројот на ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Македонија и македонската современа литература ќе биде во фокусот на Регионалната програма на годинешниот 24. Саем на книгата во Истра, што ќе се одржи во Пула ...
  сите 2 | | | веќе видена

  На 13 февруари 1978 година, за време на летот Б-707 од Југославија до Австралија, Марија Тодева од Македонија се породила во авионот. Тоа бил еден од првите ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Викендот 28-ми кон 29-ти овој месец во Македонија ќе почне зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат, а согласно донесената одлука во ...
  сите 64 | | | веќе видена

  Македонија и македонската современа литература ќе биде во фокусот на Регионалната програма на годинешниот 24. Саем на книгата во Истра, што ќе се одржи во Пула ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Македонија и македонската современа литература ќе биде во фокусот на Регионалната програма на годинешниот 24. Саем на книгата во Истра, што ќе се одржи во Пула ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во Германија, од 1 јануари треба да стапат на сила сет измени во трудовото законодавство, со кое оваа земја уште повеќе ќе ја отвори вратата за имигрантите. Во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Во Германија, од 1 јануари треба да стапат на сила сет измени во трудовото законодавство, со кое оваа земја уште повеќе ќе ја отвори вратата за имигрантите. ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Во Германија, од 1 јануари треба да стапат на сила сет измени во трудовото законодавство, со кое оваа земја уште повеќе ќе ја отвори вратата за имигрантите. Во ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Во недела (28 октомври) во 3 часот наутро, завршува летното и започнува зимското (вистинско, реално) сметање на времето. Тогаш стрелките на часовниците ќе ...
  сите 68 | | | веќе видена

  Од Кина сум, жал ми е, изнајмив автомобил во Србија – пишува на ливчето. Нетрпеливоста меѓу одредени народи на територијата на поранешна Југославија изгледа ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во недела (28 октомври) во 3 часот наутро, завршува летното и започнува зимското (вистинско, реално) сметање на времето. Тогаш стрелките на часовниците ќе ...
  сите 83 | | | веќе видена