Југославија

  во

  Никола Мартиноски е роден во Крушево, на 18.08.1903, а починал во Скопје, на 7.2.1973. Дипломирал на Училиштето за убави уметности во Букурешт, Романија во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Русија во периодот на деведесеттите години своето богатство штого чувале во планините и брдата на Кавказ го префрлила во Москва. За префрлањето на богатството ...
  | | веќе видена

  Смртта на војникот на ЈНА, Македонецот Сашко Гешовски, и натаму претставува спорно прашање поврзано со распадот на СФР Југославија, односно со создавањето на ...
  | | веќе видена

  Малата европска држава што сега ќе стане позната како Северна Македонија, веројатно не делува како значителен додадок за НАТО, но таа затвора празнина во ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Јавачи на коњи е социјална драма по сценарио на Никола Кузелов, а во режија на Марјан Гавриловски. Во главните улоги се јавуваат Бобан Кулески, Никола Кузелов ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Кога во 2008 година „за влакно“ не го избегнавме грчкото вето за македонското асоцирање во НАТО, на самитот во Букурешт ми пријдоа десетици колеги, познати и ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Ова дека е историски ден, тоа навистина е горд момент за идната Република Северна Македонија, како и за сите НАТО сојузници и сите кои придонесоа кон процесот, ...
  сите 102 | | | веќе видена

  Русите во 90-тите решиле дека целото богатство кое до тогаш било чувано на ридовите на Кафказ да го рпефрлат во Москва, а српската компанија БК добила доверба ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Ова дека е историски ден, тоа навистина е горд момент за идната Република Северна Македонија, како и за сите НАТО сојузници и сите кои придонесоа кон процесот, ...
  сите 34 | | | веќе видена