Југославија

  во

  Јованка Броз во едно од своите интервјуа ја опишала вистинската состојба кој во суштина управувал со Јосип Броз Тито.Таа во својата изолација во која била со ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Како сипаниците стигнале во Македонија и поранешна Југославија - ја донел Ибрахим Хоти, враќајќи се од аџилак... Претходно примил вакцина во Скопје, но, таа ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Легендарниот фудбалер на Ѕвезда Драгослав Шекуларац почина денеска во Белград на 82 години. Тој беше еден од најдобрите играчи во историјата на југословенскиот ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Еден од најдобрите југословенски фудбалери, Драгослав Шекуларац денес почина во Белград на 81 годишна возраст. Шекуларац беше роден во 1937 година, а кариерата ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Популарниот Шеки беше „втората ѕвезда" на Црвена Ѕвезда од Белград, после Рајко Митиќ, по кој стадионот „Маракана" беше преименуван во негова чест. Беше ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Во Белград денеска почина легендарниот фудбалер на Црвена Ѕвезда, Драгослав Шекуларац. Тој беше втора најголема ѕвезда по славниот Рајко Митиќ. Веројатно беше ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Фото: Marko Djokovic/EKSPRESЛегендарниот фудбалер на поранешните југословенски простори, Драгослав Шекуларац замина во вечноста. На осумдесет и едногодишна ...
  сите 52 | | | веќе видена

  Денеска во Белград во својата 81 година почина легендарниот фудбалер на Црвена Звезда, Драгослав Шекуларац. Популарниот Шеки е роден во Штип во 1937 година, од ...
  сите 53 | | | веќе видена