Дарко Митевски

  во

  Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Емил Димитриев, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани, ВМРО-ДПМНЕ на претстојните локални иззбори ќе излезе со најдобрата и најквалитетна понуда за кандидати за градоначалници и советници. ВМРО-ДПМНЕ секогаш примат му дава на индивидуалниот квалитет на поединецот и неговата репутација во општетството. Ние нудиме кандидати кои имаат визија и цел како од своето населено место, село и град да направат подобро место на живеење, со еднакви можности за успех на сите граѓани. Токму затоа ВМРО-ДПМНЕ ја нуди најквалитетната кадровска и програмска понуда. Дозволете ми со големо задоволство да ви соопштам дека Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, на Централниот комитет му ги предлага следните кандидати за градоначалници: За Битола, Зоран Илиоски, актуелен пратеник во Собранието на Република Македонија, претседател на комисијата за избор и менување во Собранието, поранешен директор на ЈП „Комуналец“ во Битола, дипломиран електротехнички инжинер, угледен и почитуван граѓанин ...
  сите 129 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ денес ги објави имињата на кандидатите за градоначалници кои на претстојните локални избори со богата програма ќе ја бараат довербата од граѓаните. ВМРО-ДПМНЕ на претстојните локални избори ќе излезе со најдобрата и најквалитетна понуда за кандидати за градоначалници и советници. ВМРО-ДПМНЕ секогаш примат му дава на индивидуалниот квалитет на поединецот и неговата репутација во општетството. Ние нудиме кандидати кои имаат визија и цел како од своето населено место, село и град да направат подобро место на живеење, со еднакви можности за успех на сите граѓани. Токму затоа ВМРО-ДПМНЕ ја нуди најквалитетната кадровска и програмска понуда. Дозволете ми со големо задоволство да ви соопштам дека Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, на Централниот комитет му ги предлага следните кандидати за градоначалници: За Битола, Зоран Илиоски, актуелен пратеник во Собранието на Република Македонија, претседател на комисијата за избор и менување во Собранието, поранешен директор на ЈП „Комуналец“ во Битола, дипломиран ...
  сите 241 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ на претстојните локални иззбори ќе излезе со најдобрата и најквалитетна понуда за кандидати за градоначалници и советници, соопшти денес на прес-конференција Емил Димитриев. Кандидат за градоначалник на Кисела Вода од опозициската партија е Јохан Тарчуловски. „ВМРО-ДПМНЕ секогаш примат му дава на индивидуалниот квалитет на поединецот и неговата репутација во општетството. Ние нудиме кандидати кои имаат визија и цел како од своето населено место, село и град да направат подобро место на живеење, со еднакви можности за успех на сите граѓани. Токму затоа ВМРО-ДПМНЕ ја нуди најквалитетната кадровска и програмска понуда“, рече Димитриев и соопшти дека Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, на Централниот комитет му ги предлага следните кандидати за градоначалници:-За Битола, Зоран Илиоски, актуелен пратеник во Собранието на Република Македонија, претседател на комисијата за избор и менување во Собранието, поранешен директор на ЈП „Комуналец“ во Битола, дипломиран електротехнички инжинер, угледен и почитуван ...
  сите 242 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ објави листа со 38 кандидати за градоначалници со кои ќе настапи на локалните избори. За Битола, Зоран Илиоски, актуелен пратеник во Собранието на Република Македонија, претседател на комисијата за избор и менување во Собранието, поранешен директор на ЈП „Комуналец“ во Битола и дипломиран електротехнички инжинер. За Бутел, Дарко Костовски, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Бутел, дипломиран политиколог, вработен во министерството за труд и социјална политика и актуелен советник во Советот на општина Бутел и тренер на македонската Таеквондо федерација. За Штип, актуелниот градоначалник, Илчо Захариев, квалитетен кадар, со голем број на реализирани проекти, познат фармацевт со национално реноме. За Виница, Мартин Павлов, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Виница, лекар со долгогодишен стаж во градот. За Чаир, Нермин Теловска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, специјалист по дефектологија. За Босилово, актуелниот градоначалник, Љупчо Колев. За Струга, Сеад Солаковски, член на ИК на ...
  сите 113 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ денес ги објави имињата на кандидатите за градоначалници кои на претстојните локални избори со богата програма ќе ја бараат довербата од граѓаните. Кандидат за градоначалник на општина Битола е Зоран Илиоски, пратеник. За Бутел е Дарко Костовски, советник во општината. Кандидат за градоначалник на општина Штип, актуелниот градоначалник Илчо Захариев. За Виница, Мартин Павлов, лекар со долгогодишен стаж. Кандидат за градоначалник на општина за Чаир е Нермин Таловска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ. За Босилово, Љупчо Колев кој покажа одлични резултати За Струга Сеат Селаковски, член на ИК. Кандидат за градоначалник на општина за Свети Николе, Зоран Тасев, актуелен градоначалник. За Ново Село Блажо Велков. За Василево Ванчо Стојанов, докажан кадар За Кочани Ратко Димитровски, актуелен градоначалник. За Ресен градоначалникот Ѓоко Стрезовски. За Чешиново-Облешево, Горан Зашов. За Гевгелија, актуелниот градоначалник Иван Франгов. Кандидат за градоначалник за општина Македонска Каменица е Дарко Митевски, ...
  сите 101 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ денес ги објави имињата на кандидатите за градоначалници кои на претстојните локални избори со богата програма ќе ја бараат довербата од граѓаните. Кандидат за градоначалник на општина Битола е Зоран Илиоски, пратеник. За Бутел е Дарко Костовски, советник во општината. Кандидат за градоначалник на општина Штип, актуелниот градоначалник Илчо Захариев. За Виница, Мартин Павлов, лекар со долгогодишен стаж. Кандидат за градоначалник на општина за Чаир е Нермин Таловска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ. За Босилово, Љупчо Колев кој покажа одлични резултати За Струга Сеат Селаковски, член на ИК. Кандидат за градоначалник на општина за Свети Николе, Зоран Тасев, актуелен градоначалник. За Ново Село Блажо Велков. За Василево Ванчо Стојанов, докажан кадар За Кочани Ратко Димитровски, актуелен градоначалник. За Ресен градоначалникот Ѓоко Стрезовски. За Чешиново-Облешево, Горан Зашов. За Гевгелија, актуелниот градоначалник Иван Франгов. Кандидат за градоначалник за општина Македонска Каменица е Дарко Митевски, ...
  сите 102 | | | веќе видена

  ВМРО-ДПМНЕ денес ги објави имињата на кандидатите за градоначалници кои на претстојните локални избори ќе ја бараат довербата од граѓаните. За Битола, Зоран Илиоски, актуелен пратеник во Собранието на Република Македонија, претседател на комисијата за избор и менување во Собранието, поранешен директор на ЈП „Комуналец“ во Битола, дипломиран електротехнички инжeнер. За Бутел, Дарко Костовски, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Бутел, дипломиран политиколог, вработен во Mинистерството за труд и социјална политика и актуелен советник во Советот на општина Бутел, спортист и тренер на македонската Таеквондо федерација. За Штип, актуелниот градоначалник, Илчо Захариев, фармацевт. За Виница, Мартин Павлов, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Виница, лекар со долгогодишен стаж во градот. За Чаир, Нермин Теловска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, специјалист по дефектологија. За Босилово, актуелниот градоначалник, Љупчо Колев. За Струга, Сеад Солаковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, лекар по професија. За ...
  сите 315 | | | веќе видена

  Пратеникот на ВМРО- ДПМНЕ и фаворитот за кандидат за градоначалник на општина Кисела Вода, Јохан Тарчуловски, вечерва е гостин на свадбената веселба на градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски. Тарчуловски и преку Фејсбук му честиташе младоженецот и му посака среќа и многу дечиња. – И Дарко отиде во мирни брачни води. Со среќа и многу дечиња!, напиша Тарчуловски на социјалната мрежа.
  сите 7 | | | веќе видена

  Пратеникот на ВМРО- ДПМНЕ и фаворитот за кандидат за градоначалник на општина Кисела Вода, Јохан Тарчуловски, вечерва е гостин на свадбената веселба на градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски. Тарчуловски и преку Фејсбук му честиташе младоженецот и му посака среќа и многу дечиња. – И Дарко отиде во мирни брачни води. Со среќа и многу дечиња!, напиша Тарчуловски на социјалната мрежа.
  сите 8 | | | веќе видена

  Се ближи крајот на летниот распуст, а тоа значи дека е време да се подготвите Вие и Вашите деца за перфектен старт на новата учебна година. Почнувајќи од денес па сѐ до 10.09 во Skopje City Mall ве чекаат специјални изненадувања кои Skopje City Mall ги подготви за Вас и Вашите најмили. Во периодот што следи, во Skopje City Mall ќе можете да уживате во најшироката шопинг понуда и ќе можете да најдете специјални колекции и модни комбинации по намалени цени, огромен избор на училишен прибор, книги и сѐ што ви е потребно за да ја започнете оваa учебна година успешно. По- долгиот и опуштен летен распуст, враќањето на старите навики на учениците може да претставува вистинска потешкотија: домашни задачи, многу книги, рано будење, учење… Skopje City Mall е тука да Ви помогне во вистинскиот избор на потребните материјали за свеж почеток на новата учебна година, а во Skopje City Mal l „Врти сучи, сите ќе добиваат”. Имено, од денес до 10.09 на приземјето во Skopje City Mall ќе биде поставен џиновски спинер, кој ќе може ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Се ближи крајот на летниот распуст, а тоа значи дека е време да се подготвите Вие и Вашите деца за перфектен старт на новата учебна година. Почнувајќи од денес па сѐ до 10.09 во Skopje City Mall ве чекаат специјални изненадувања кои Skopje City Mall ги подготви за Вас и Вашите најмили. Во периодот што следи, во Skopje City Mall ќе можете да уживате во најшироката шопинг понуда и ќе можете да најдете специјални колекции и модни комбинации по намалени цени, огромен избор на училишен прибор, книги и сѐ што ви е потребно за да ја започнете оваa учебна година успешно. После долгиот и опуштен летен распуст, враќањето на старите навики на учениците може да претставува вистинска потешкотија: домашни задачи, многу книги, рано будење, учење... Skopje City Mall е тука да Ви помогне во вистинскиот избор на потребните материјали за свеж почеток на новата учебна година, а во Skopje City Mall „Врти Сучи, сите ќе добиваат”. Имено од денес до 10.09 на приземјето во Skopje City Mall ќе биде поставен џиновски спинер, кој ќе ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Се ближи крајот на летниот распуст, а тоа значи дека е време да се подготвите Вие и Вашите деца за перфектен старт на новата учебна година. Почнувајќи од денес па сѐ до 10.09 во Skopje City Mall ве чекаат специјални изненадувања кои Skopje City Mall ги подготви за Вас и Вашите најмили. Во периодот што следи, во Skopje City Mall ќе можете да уживате во најшироката шопинг понуда и ќе можете да најдете специјални колекции и модни комбинации по намалени цени, огромен избор на училишен прибор, книги и сѐ што ви е потребно за да ја започнете оваa учебна година успешно. После долгиот и опуштен летен распуст, враќањето на старите навики на учениците може да претставува вистинска потешкотија: домашни задачи, многу книги, рано будење, учење… Skopje City Mall е тука да Ви помогне во вистинскиот избор на потребните материјали за свеж почеток на новата учебна година, а во Skopje City Mall “Врти Сучи, сите ќе добиваат”. Имено од денес до 10.09 на приземјето во Skopje City Mall ќе биде поставен џиновски спинер, кој ќе може ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Се ближи крајот на летниот распуст, а тоа значи дека е време да се подготвите Вие и Вашите деца за перфектен старт на новата учебна година. Почнувајќи од денес па сѐ до 10.09 во Skopje City Mall ве чекаат специјални изненадувања кои Skopje City Mall ги подготви за Вас и Вашите најмили. Во периодот што следи, во Skopje City Mall ќе можете да уживате во најшироката шопинг понуда и ќе можете да најдете специјални колекции и модни комбинации по намалени цени, огромен избор на училишен прибор, книги и сѐ што ви е потребно за да ја започнете оваa учебна година успешно. После долгиот и опуштен летен распуст, враќањето на старите навики на учениците може да претставува вистинска потешкотија: домашни задачи, многу книги, рано будење, учење... Skopje City Mall е тука да Ви помогне во вистинскиот избор на потребните материјали за свеж почеток на новата учебна година, а во Skopje City Mall “Врти Сучи, сите ќе добиваат”. Имено од денес до 10.09 на приземјето во Skopje City Mall ќе биде поставен џиновски спинер, кој ќе ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Се ближи крајот на летниот распуст, а тоа значи дека е време да се подготвите Вие и Вашите деца за перфектен старт на новата учебна година. Почнувајќи од денес па сѐ до 10.09 во Skopje City Mall ве чекаат специјални изненадувања кои Skopje City Mall ги подготви за Вас и Вашите најмили. Во периодот што следи, во Skopje City Mall ќе можете да уживате во најшироката шопинг понуда и ќе можете да најдете специјални колекции и модни комбинации по намалени цени, огромен избор на училишен прибор, книги и сѐ што ви е потребно за да ја започнете оваa учебна година успешно. После долгиот и опуштен летен распуст, враќањето на старите навики на учениците може да претставува вистинска потешкотија: домашни задачи, многу книги, рано будење, учење… Skopje City Mall е тука да Ви помогне во вистинскиот избор на потребните материјали за свеж почеток на новата учебна година, а во Skopje City Mall “Врти Сучи, сите ќе добиваат”. Имено од денес до 10.09 на приземјето во Skopje City Mall ќе биде поставен џиновски спинер, кој ќе може ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Рудникот Саса од Македонска Каменица донираше теренско возило за потребите на Итната медицинска помош во оваа општина. Возилото донирано по повод Денот на рударите и празникот на општина Македонска Каменица, чини 20 илјади евра, а се најавува и негово доопремување со потребни современи медицински апарати за потребите на медицинските екипи на терен. - Ова возило е инвестиција која РОЦ Саса го донира во рамките на својата цел да биде општетствена одговорна фирма. Возилото ќе биде доопремено со опрема за најсовремени апарати за теренски услови. Како Рудник ги поддржуваме различните иницијативи од општината и од Советот за да го подобрваме квалитет на животот во општината. Со ова сакаме уште еднаш да ги поттикнеме нашите колеги од областа на рударството да инвестираат и да донираат во локалните средини, бидејќи само така може да се докаже колку е полезно рударството за општините каде се функционираат рудниците, истакна Максим Прохоров, директор за инвестиции во РОЦ Саса. Тој истакна дека годишно одвојува од ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Рудникот Саса од Македонска Каменица донираше теренско возило за потребите на Итната медицинска помош во оваа општина.Возилото донирано по повод Денот на рударите и празникот на општина Македонска Каменица, чини 20 илјади евра, а се најавува и негово доопремување со потребни современи медицински апарати за потребите на медицинските екипи на терен.– Ова возило е инвестиција која РОЦ Саса го донира во рамките на својата цел да биде општетствена одговорна фирма. Возилото ќе биде доопремено со опрема за најсовремени апарати за теренски услови. Како Рудник ги поддржуваме различните иницијативи од општината и од Советот за да го подобрваме квалитет на животот во општината. Со ова сакаме уште еднаш да ги поттикнеме нашите колеги од областа на рударството да инвестираат и да донираат во локалните средини, бидејќи само така може да се докаже колку е полезно рударството за општините каде се функционираат рудниците, истакна Максим Прохоров, директор за инвестиции во РОЦ Саса.Тој истакна дека годишно одвојува од 100.000 ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Градоначалникот на општина Македонска Каменица, Дарко Митевски на денешната панел дискусија во организација на ВМРО-ДПМНЕ истакна дека во 2009 општината била во прва фаза на децентрализација и со блокирана сметка цели осум години, а сликата веќе следната година се променила. „Се створија услови во државата рударските општини да почнат нормално да фунцкионираат, да можаат да ги деблокираат своите сметки и да можат да почнат со реализација на многубројни проекти“, посочи Митевски. Потенцира дека од 2009 година навака во Македонска Каменица бил изграден градскиот плоштад, градската капела, уредена била црквата, целосно биле завршени парковите кои се наоѓаат околу градскиот плоштад, уредено било коритото на кејот на реката Каменица со што, како што рече, Македонска Каменица е општина која има најдобро уредено корито. Митевски посочи и дека освен многубројните проекти кои се реализирани во Македонска Каменица, општината реализирала и многу проекти во околните села.
  сите 6 | | | веќе видена

  Рудникот„ Саса“ и Општина Македонска Каменица се подготвуваат за прославата на Денот на рударите и празникот на градот – 28 август, Голема Богородица.Во рамките на одбележувањето на празникот се организира и традиционалното „Каменичко културно лето“, во рамки на кое од 25 до 28 август на сцената на отворено на градскиот плоштад, концерти ќе одржат македонски и балкански ѕвезди. Како што истакна на прес-конференција градоначалникот Дарко Митевски, Општината е подготвено да пречека десетици илјади гости.– Со концертите во рамките на „Каменичкото културно лето“ започнуваме на 25 август кога ќе имаме настапи на фолклорни друштва од градот и од Македонија, како и гости од македонската естрада. На 26-ти август ќе гостува балканската група „Црвена јабука“, а доолнително ќе информираме за настапот на ѕвезди од македонската естрада, потоа на 27 август концерт ќе одржи балканската ѕвезда Владо Ѓеоргиев, а на 28 август на барање на младата публика од регионот и од Македонска Каменица, свој концерт ќе одржи Саша ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Синдикатот за земјоделство од областа Пијамонте, Италија, ќе отвори канцеларија во Македонска Каменица, за да им се олесни административната процедура на лицата што сезонски одат во оваа земја и работат земјоделство.Ова вчера го истакна Цицијано Проџо, претставник од агросиндикатот на областа Пијамонте, на „Деновите на дијаспората“, кои по четврти пат ги собраа иселениците од регионот на туристичкиот комплекс „Еленец“.- Ние сакаме да отвориме канцеларија за да им помогнеме на нашите работници за полесно обезбедување документи, бидејќи кога се поднесуваат документи, работниците мора од јануари до март во тековната година да дојдат во Италија и да поднесат апликација за да обезбедат документи за работа, а со оваа канцеларија ќе им го олесниме процесот и нема да треба да доаѓаат во Италија. Ние обезбедуваме помош од секаков вид и за обновување документи и за раѓање дете и за болест - рече тој.Синдикатот за земјоделство во Италија, како што додаде, се грижи за сите видови проблеми на работниците, а има повеќе од ...
  сите 28 | | | веќе видена

  Синдикатот за земјоделие од областа Пијамонте Италија ќе отвори канцеларија во Македонска Каменица, со цел да се олесни административната процедура на лицата кои сезонски одат во оваа земја и работат земјоделие. Ова денеска го истакна Цицијано Проџо, претстваник од агросиндикатот на областа Пијамонте на Деновите на дијаспората кои по четврти пат ги осбра иселениците од регионот на туристикиот комплекс Еленец. - Ние сакаме да отвориме канцеларија за да помогнеме на нашите работници за полесно обезбедување документи, бидјеќи кога се поднесуваат документи, работниците мора од јануари до март во тековната година да дојдат во Италија и да поднесат апликација за да обезбедат документи за работа, а со оваа канцаларија ќе им го олесниме процесот и нема да треба да доаѓаат во Италија. Ние обезбедуваме помош од секаков вид и за обновување документи и за раѓање дете и за болест, рече Кроко. Додаде дека Синдикатот за земјоделие во Италија се грижи за сите видови проблеми на работниците, а има повеќе од 200 илјади ...
  сите 6 | | | веќе видена