Дарко Митевски

  во

  Општина Македонска Каменица подготвува пакет мерки со кои ќе се воведе нов правилник за наплата на вода и други олеснителни мерки, со цел да се надмине револтот на граѓаните поради недостигот на вода во оваа општина во сушниот период. Градоначалникот Дарко Митевски денеска изјави дека пакет мерките кои ги подготвува Општината ќе бидат доставени до Советот.– Ќе се обидеме да го решиме проблемот со недостигот на вода за пиење. Планираме пакет мерки кои ќе ги предложиме до Советот со нов правилник за водоснабдување и начинот на наплата и олеснителни мерки кои ќе ги спроведеме за да го намалиме револтот кај граѓаните кој беше присутен изминатиов период, поради големата суша која предизвика намалување на количините вода во изворите од каде Македонска Каменица се снабдува со вода. Очекувам секој совесен и одговорен граѓанин да ги има предвид мерките кои ги презема Општината за надминување на состојбата, рече Митевски.Тој додаде дека поради сушниот период во земјава и регионот, водата во изворите во последните 15 ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Синдикатот за земјоделие од областа Пијамонте Италија ќе отвори канцеларија во Македонска Каменица, со цел да се олесни административната процедура на лицата кои сезонски одат во оваа земја и работат земјоделие.Ова денеска го истакна Цицијано Проџо, претстваник од агросиндикатот на областа Пијамонте на Деновите на дијаспората кои по четврти пат ги осбра иселениците од регионот на туристикиот комплекс Еленец.– Ние сакаме да отвориме канцеларија за да помогнеме на нашите работници за полесно обезбедување документи, бидјеќи кога се поднесуваат документи, работниците мора од јануари до март во тековната година да дојдат во Италија и да поднесат апликација за да обезбедат документи за работа, а со оваа канцаларија ќе им го олесниме процесот и нема да треба да доаѓаат во Италија. Ние обезбедуваме помош од секаков вид и за обновување документи и за раѓање дете и за болест, рече Кроко.Додаде дека Синдикатот за земјоделие во Италија се грижи за сите видови проблеми на работниците, а има повеќе од 200 илјади членови, ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Изборите на 15 октомври ќе донесат промени во општините. Речиси е сигурно дека две третини од сегашните градоначалници ќе ги напуштат фотелјите и на сите досегашни привилегии ќе мора да заборават што побргу, анализира ТВ Стар . Причините за ова кај сите главно се исти, односно, не ги издржуваат новите партиски критериуми и пребргу го истрошиле личниот и професионалниот кредибилитет. Директна потврда за ова се и последните спроведени анкети на кои овие градоначалници, воопшто, не стојат добро кај граѓаните или пак тие лично така одлучиле. Оттука, за Збогум од градоначалниците во Источниот регион треба да се подготвуваат Дарко Шехтански, Драги Наџински, Костадин Личков и Ратко Димитровски. Меѓу оние кои жилаво ќе се борат за втор мандат се Зоран Минов, Блаже Станков и Игор Поповски. Ќе поминат ли повторно, е голема дилема. За градоначалници кои си обезбедија кредибилитет за по уште еден мандат со сигурност може да се сметаат Емил Дончев, Тони Тоневски, Илчо Захариев и Дарко Митевски. На нив партијата сигурно ...
  сите 67 | | | веќе видена

  -Отприлика ваќа ќе оди сценариото: Героски ќе обвнува, сдсм ќе ја послуша „објективната јавност и слободни медиуми“ и ќе цензурира програма која е навредлива за добрососедските односи. ЛУДИЛО, чисто лудило!, пишува Саздовска. Режисерот Дарко Митевски молли, со што се поставува прашањето дали во „Трето полувреме“ ја фалсификувал историјата и дали треба филмот да престане да се емитува за да не се наруши договорот на Заев?
  сите 13 | | | веќе видена

  Општина Македонска Каменица од продажба на државно градежно земјиште инкасирала 73.000 евра од продажба на осум парцели. Градоначалникот Дарко Митевски истакна дека откако општината ги исполнила сите услови за управување со државно неизградено градежно земјиште реализирала три објави во 2016 година. - Во минатата година општината има објавено три објави. Во првата објава се продадени четири парцели и се инкасирани 3.248.170 денари, продадени се две парцели за колективни згради за домување и две за индивидуални домувања. Во втората објава се продадени три парцели за 544.401 денари, како и две комерцијални и една парцела за индивидуално домување. Во третата објава продадена е една парцела за индивидуално домување и се инкасирани 678.000 денари, иако имаше поголем број објавени парцели. Вкупно се инкасирани 4.470.571 денари, истакна Митевски. Општината планира и оваа година да спроведе продажба на државно неизградено градежно земјште, а во согласност со интересите на граѓаните и потребите на општината се вршат ...
  | | веќе видена

  Општина Македонска Каменица од продажба на државно градежно земјиште инкасирала 73.000 евра од продажба на осум парцели.Градоначалникот Дарко Митевски истакна дека откако општината ги исполнила сите услови за управување со државно неизградено градежно земјиште реализирала три објави во 2016 година.– Во минатата година општината има објавено три објави. Во првата објава се продадени четири парцели и се инкасирани 3.248.170 денари, продадени се две парцели за колективни згради за домување и две за индивидуални домувања. Во втората објава се продадени три парцели за 544.401 денари, како и две комерцијални и една парцела за индивидуално домување. Во третата објава продадена е една парцела за индивидуално домување и се инкасирани 678.000 денари, иако имаше поголем број објавени парцели. Вкупно се инкасирани 4.470.571 денари, истакна Митевски.Општината планира и оваа година да спроведе продажба на државно неизградено градежно земјште, а во согласност со интересите на граѓаните и потребите на општината се вршат и ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Заврши изградбата на атмосферската канализација во градското подрачје во Македонска Каменица, која е со должина од 1.200 метри. Градоначалникот Дарко Митевски истакна дека изградбата на атмосферската канализација во централното градско подрачје е целосно завршена и додаде оти привршува и изградбата на фекалната канализација во населбата Стара Каменица. – Вкупната вредност на овој инфарструктурен проект е 16 милиони денари, а средствата се обезбедени од буџетот на општината. Целосно е завршена изградбата на атмсоферската канализација во централното градско подрачје, поставени се одводни цевки во должина од 1.200 метри, додека фекалната канализација во Стара Каменица во должина од 1.300 метри е во завршна фаза. Останува уште асфалтрање на улиците кои беа уништени со изградбата на канализацијата, истакна Митевски. Тој додаде дека по одвојувањето на атмосферските од фекалните води, Македонска Каменица создава услови за изградба на прочистителна станица. – Со ова создадовме предуслови за подготовка на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Заврши изградбата на атмосферската канализација во градското подрачје во Македонска Каменица, која е со должина од 1.200 метри.Градоначалникот Дарко Митевски истакна дека изградбата на атмосферската канализација во централното градско подрачје е целосно завршена и додаде оти привршува и изградбата на фекалната канализација во населбата Стара Каменица.– Вкупната вредност на овој инфарструктурен проект е 16 милиони денари, а средствата се обезбедени од буџетот на општината. Целосно е завршена изградбата на атмсоферската канализација во централното градско подрачје, поставени се одводни цевки во должина од 1.200 метри, додека фекалната канализација во Стара Каменица во должина од 1.300 метри е во завршна фаза. Останува уште асфалтрање на улиците кои беа уништени со изградбата на канализацијата, истакна Митевски.Тој додаде дека по одвојувањето на атмосферските од фекалните води, Македонска Каменица создава услови за изградба на прочистителна станица. – Со ова создадовме предуслови за подготовка на документација ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Заврши асфалтирањето на локалниот пат до Перчачко маало во селото Моштица, Македонска Каменица. Патот е во должина од 2,7 километри, ширина на коловозот од 3,5 метри, со банкини од двете страни со ширина од 0,75 метри и со решено атмосферско одводнување. Градоначалникот Дарко Митевски, кој беше на увид на завршните работи со асфалтирањето, истакна дека овој локален пат се асфалтира со средствата кои општина Македонска Каменица ги доби како грант од ЕУ во износ од 260 илјади евра за имплементација на проектите „Изградба на локален пат во село Моштица – до Перчачко маало“ и „Изградба на локален пат во село Саса – до Сарафско маало“. - Денес сме сведоци на реализацијата на уште еден инфраструктурен проект кој ќе биде од големо значење за жителите кои живеат во овој дел од општината. Завршува асфалтирањето на локалниот пат до Перчачко маало во селото Моштица и можам со задоволство да истакнам дека уште еден приоритетен инфрасруктурен проект е реализиран, истакна Митевски. Тој додаде дека средствата обезбедени од ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Заврши асфалтирањето на локалниот пат до Перчачко маало во селото Моштица, Македонска Каменица. Патот е во должина од 2,7 километри, ширина на коловозот од 3,5 метри, со банкини од двете страни со ширина од 0,75 метри и со решено атмосферско одводнување. Градоначалникот Дарко Митевски, кој беше на увид на завршните работи со асфалтирањето, истакна дека овој локален пат се асфалтира со средствата кои општина Македонска Каменица ги доби како грант од ЕУ во износ од 260 илјади евра за имплементација на проектите „Изградба на локален пат во село Моштица – до Перчачко маало“ и „Изградба на локален пат во село Саса – до Сарафско маало“. – Денес сме сведоци на реализацијата на уште еден инфраструктурен проект кој ќе биде од големо значење за жителите кои живеат во овој дел од општината. Завршува асфалтирањето на локалниот пат до Перчачко маало во селото Моштица и можам со задоволство да истакнам дека уште еден приоритетен инфрасруктурен проект е реализиран, истакна Митевски. Тој додаде дека средствата обезбедени од ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Заврши асфалтирањето на локалниот пат до Перчачко маало во селото Моштица, Македонска Каменица.Патот е во должина од 2,7 километри, ширина на коловозот од 3,5 метри, со банкини од двете страни со ширина од 0,75 метри и со решено атмосферско одводнување.Градоначалникот Дарко Митевски, кој беше на увид на завршните работи со асфалтирањето, истакна дека овој локален пат се асфалтира со средствата кои општина Македонска Каменица ги доби како грант од ЕУ во износ од 260 илјади евра за имплементација на проектите „Изградба на локален пат во село Моштица – до Перчачко маало“ и „Изградба на локален пат во село Саса – до Сарафско маало“.– Денес сме сведоци на реализацијата на уште еден инфраструктурен проект кој ќе биде од големо значење за жителите кои живеат во овој дел од општината. Завршува асфалтирањето на локалниот пат до Перчачко маало во селото Моштица и можам со задоволство да истакнам дека уште еден приоритетен инфрасруктурен проект е реализиран, истакна Митевски.Тој додаде дека средствата обезбедени од ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Инвестициите во спортот и спортските клубови во Македонска Каменица и подобрувањето на условите за тренинг и работа на клубовите ги донесоа и првите резултати и успеси на клубовите од градот. Како што истакна градоначалникот Дарко Митевски, овие успеси се гордост за малата општина чија тенденција е да се промовира спортот како начин на живот на младите. - Пред десетина дена ФК „Каменица-Саса“ се пласираше во Втората фудбалска лига, додека деновиве женскиот КК „Баскет-Кам“ се пласираше на третото место на младинскиот куп на Македонија. За општина Македонска Каменица, како мала општина е огромно задоволство постигнувањето спортски резултати. Она што пред 5-6 години го започнавме со инвестиции во невладините организации и спортските клубови преку одлуките на Советот и за зголемување на тие дотации секоја година, сведоци сме дека огромен број деца се натпреваруваат во најразлични спортски лиги. Оваа традиција посакувам да продолжи за Македонска Каменица да има со што да се гордее, рече Митевски. Додаде дека ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Инвестициите во спортот и спортските клубови во Македонска Каменица и подобрувањето на условите за тренинг и работа на клубовите ги донесоа и првите резултати и успеси на клубовите од градот.Како што истакна градоначалникот Дарко Митевски, овие успеси се гордост за малата општина чија тенденција е да се промовира спортот како начин на живот на младите.– Пред десетина дена ФК „Каменица-Саса“ се пласираше во Втората фудбалска лига, додека деновиве женскиот КК „Баскет-Кам“ се пласираше на третото место на младинскиот куп на Македонија. За општина Македонска Каменица, како мала општина е огромно задоволство постигнувањето спортски резултати. Она што пред 5-6 години го започнавме со инвестиции во невладините организации и спортските клубови преку одлуките на Советот и за зголемување на тие дотации секоја година, сведоци сме дека огромен број деца се натпреваруваат во најразлични спортски лиги. Оваа традиција посакувам да продолжи за Македонска Каменица да има со што да се гордее, рече Митевски.Додаде дека Куќата ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Во Македонска Каменица денеска е пуштена во употреба Куќата на спортот. Објектот вреден 18 милиони денари, е инвестиција на Општината. Располага со современи соблекувални, сала за состаноци, простории за технички персонал, фитнес центар и канцелариски простории. Според градоначалникот Дарко Митевски, проектот е на барање на сите спортисти, посебно на фудбалерите. - Фудбалерите немаа никакви услови за тренирање, старите соблекувални беа продадени. Последниов период работевме за да овозможиме услови не само за нив, туку и за другите спортски клубови. Очекуваме со оваа инвестиција да се развива и фудбалот како спорт, а ФК „Каменица Саса“ да влезе во Втората фудбалска лига, рече Митевски. Место во Куќата на спортот, додаде, ќе имаат сите спортски клубови што ќе значи нов предизвик за развој на спортот во општината. Изведувач на проектот е фирмата „Хит градба Еуростил“ од Македонска Каменица. Опремата во фитнес центарот вредна 30.000 евра е на РОЦ Саса. Максим Прохоров, директор на инвестиции во РОЦ Саса, ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во Македонска Каменица денеска е пуштена во употреба Куќата на спортот. Објектот вреден 18 милиони денари, е инвестиција на Општината. Располага со современи соблекувални, сала за состаноци, простории за технички персонал, фитнес центар и канцелариски простории. Според градоначалникот Дарко Митевски, проектот е на барање на сите спортисти, посебно на фудбалерите. – Фудбалерите немаа никакви услови за тренирање, старите соблекувални беа продадени. Последниов период работевме за да овозможиме услови не само за нив, туку и за другите спортски клубови. Очекуваме со оваа инвестиција да се развива и фудбалот како спорт, а ФК „Каменица Саса“ да влезе во Втората фудбалска лига, рече Митевски. Место во Куќата на спортот, додаде, ќе имаат сите спортски клубови што ќе значи нов предизвик за развој на спортот во општината. Изведувач на проектот е фирмата „Хит градба Еуростил“ од Македонска Каменица. По повод отворањето на Куќата на спортот, ветераните од ФК „Каменица- Саса“ и ФК „Вардар“ одиграа ревијален фудбалски ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Во Македонска Каменица денеска е пуштена во употреба Куќата на спортот. Објектот вреден 18 милиони денари, е инвестиција на Општината. Располага со современи соблекувални, сала за состаноци, простории за технички персонал, фитнес центар и канцелариски простории.Според градоначалникот Дарко Митевски, проектот е на барање на сите спортисти, посебно на фудбалерите.– Фудбалерите немаа никакви услови за тренирање, старите соблекувални беа продадени. Последниов период работевме за да овозможиме услови не само за нив, туку и за другите спортски клубови. Очекуваме со оваа инвестиција да се развива и фудбалот како спорт, а ФК „Каменица Саса“ да влезе во Втората фудбалска лига, рече Митевски.Место во Куќата на спортот, додаде, ќе имаат сите спортски клубови што ќе значи нов предизвик за развој на спортот во општината.Изведувач на проектот е фирмата „Хит градба Еуростил“ од Македонска Каменица.Опремата во фитнес центарот вредна 30.000 евра е на РОЦ Саса. Максим Прохоров, директор на инвестиции во РОЦ Саса, потенцираше ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Како во време кога беше премиер, на лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски, вчера во Македонска Каменица му рапортираа за напредокот на владините проекти, министерите за транспорт и врски Влади Мисајловски, за труд и социјална политика Ибрахим Ибраими, градоначалникот Дарко Митевски, а и техничкиот директор на Рудникот Саса, Максим Прохоров.Груевски беше официјално пречекан, но за разлика од порано, во време кога беше премиер, отсуствуваше масовноста од граѓаните. Градоначалникот Митевски на Груевски му ја покажа новата Куќа на спортот, инвестиција на Општината Макеоднска Каменица во вредност од 18 милиони денари, а рудникот Саса купи опрема за 30 илјади евра.Министерот за труд и социјална политика Ибрахи Ибраими му рапортираше на коалиционерот Груевски за новиот Дневен центар за деца со посебни потреби, во кој министерството има помало учество од два милиони денари, додека Општината обезбеди 11 милиони. Во моментот кога пред Дневниот центар Ибраими го заврши својот рапорт најавувајќи го владиниот ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски Заврши изградбата на Дневниот центар за деца со посебни потреби во Македонска Каменица, обезбедена е потребната опрема и се чека да се создаде законска можност за вработување на потребниот кадар за да профункционира оваа установа. За изградбата на Центарот од општинскиот буџет се издвоени 11 милиони денари, а Министерството за труд и социјална политика обезбеди два милиона денари за опремата. Новиот објект денеска го посетија претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и министрите за труд и социјална политика и за транспорт и врски Ибрахим Ибраими и Владо Мисајловски. - Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски. Покрај опремувањето на ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Заврши изградбата на Дневниот центар за деца со посебни потреби во Македонска Каменица, обезбедена е потребната опрема и се чека да се создаде законска можност за вработување на потребниот кадар за да профункционира оваа установа. За изградбата на Центарот од општинскиот буџет се издвоени 11 милиони денари, а Министерството за труд и социјална политика обезбеди два милиона денари за опремата. Новиот објект денеска го посетија претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и министрите за труд и социјална политика и за транспорт и врски Ибрахим Ибраими и Владо Мисајловски. – Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски. Покрај опремувањето на центарот и целосното финансирање ќе го обезбеди Министерството за труд и социјална политика. Како што потенцираше Ибраими по активностите за отворање и реновирање на дневните центри за деца со посебни потреби сега ...
  сите 21 | | | веќе видена

  – Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски. Покрај опремувањето на центарот и целосното финансирање ќе го обезбеди Министерството за труд и социјална политика. Како што потенцираше Ибраими по активностите за отворање и реновирање на дневните центри за деца со посебни потреби сега приоритет ќе биде отворање центар за деца со лица со даунов синдром во Скопје, за што е најдена локација. – За разлика од изминатиот период кога имаше пет шест додатоци за лица со посебни потреби сега имаме нови девет, како што се за мобилност, слепило… Покрај тоа што ја зголемуваме висината на надоместоците воведуваме нови додатоци со цел да им го олесниме, рече министерот Ибраими. Според Груевски, во Македонска Каменица има голем напредок со многу проекти реализирани и од општината, но и од државата. – Овде исто така е добро што неодамна Владата даде нова концесија за ...
  сите 12 | | | веќе видена