Дарко Митевски

  во

  По повод петтиот роденден на Skopje City Mall, денес се одржа прес-конференција на која претставници на менаџментот од трговскиот центар на медиумите им го претставија досегашното работење, идните планови, како и деталната роденденска програма. Генералниот директор на Skopje City Mall, Ебру Радевски, на прес-конференцијата ги истакна досегашните достигнувања на трговскиот центар, како и ги најави новитетите кои ќе се случуваат во иднина. “Skopje City Mall како регионален шопинг центар е во плановите на сите големи светски брендови кои сакаат да отворат своја продавница и во Македонија и како такви најпрво се заинтересирани за простор токму тука. Во Skopje City Mall моментално има 175 закупци, а годишно се заинтересирани повеќе од 200 брендови за отворање на своја продавница. Токму затоа во идните планови ни е зацртано проширување на нашите капацитети за да ги задоволиме нашите заинтересирани клиенти во нивните барања.” – изјави г-ѓа Ебру Радевски. На прес-конференцијата беше соопштено дека Skopje City Mall ...
  сите 32 | | | веќе видена

  По повод петтиот роденден на Skopje City Mall, денес се одржа прес-конференција на која претставници на менаџментот од трговскиот центар на медиумите им го претставија досегашното работење, идните планови, како и деталната роденденска програма. Генералниот директор на Skopje City Mall, Ебру Радевски, на прес-конференцијата ги истакна досегашните достигнувања на трговскиот центар, како и ги најави новитетите кои ќе се случуваат во иднина. “Skopje City Mall како регионален шопинг центар е во плановите на сите големи светски брендови кои сакаат да отворат своја продавница и во Македонија и како такви најпрво се заинтересирани за простор токму тука. Во Skopje City Mall моментално има 175 закупци, а годишно се заинтересирани повеќе од 200 брендови за отворање на своја продавница. Токму затоа во идните планови ни е зацртано проширување на нашите капацитети за да ги задоволиме нашите заинтересирани клиенти во нивните барања.” – изјави г-ѓа Ебру Радевски. На прес-конференцијата беше соопштено дека Skopje City Mall ...
  сите 34 | | | веќе видена

  По повод петтиот роденден на Skopje City Mall, денес се одржа прес-конференција на која претставници на менаџментот од трговскиот центар на медиумите им го претставија досегашното работење, идните планови, како и деталната роденденска програма. Генералниот директор на Skopje City Mall, Ебру Радевски, на прес-конференцијата ги истакна досегашните достигнувања на трговскиот центар, како и ги најави новитетите кои ќе се случуваат во иднина. “Skopje City Mall како регионален шопинг центар е во плановите на сите големи светски брендови кои сакаат да отворат своја продавница и во Македонија и како такви најпрво се заинтересирани за простор токму тука. Во Skopje City Mall моментално има 175 закупци, а годишно се заинтересирани повеќе од 200 брендови за отворање на своја продавница. Токму затоа во идните планови ни е зацртано проширување на нашите капацитети за да ги задоволиме нашите заинтересирани клиенти во нивните барања.” – изјави г-ѓа Ебру Радевски. На прес-конференцијата беше соопштено дека Skopje City Mall ...
  сите 34 | | | веќе видена

  На претстојните локални избори ќе учествуваат и значителен број бизнисмени, или, пак, лица чии потесни семејства делуваат во одреден бизнис-сектор, при што некои од нив и досега биле дел од политичкиот живот и јавната сфера, додека за други, пак, ова е прво, условно кажано, политичко искуство и обид да преземат јавна функција Вклучувањето на бизнисмени во партискиот и политичкиот живот има повеќе аспекти. Од една страна, ако станува збор за успешни бизнисмени, нивната кандидатурата е и политички профитабилна, особено на локални избори кога мал број на гласови прават голема разлика. Освен што нивните вработени се и нивни потенцијални гласачи, фактот што се успешни работодавци праќа добра порака и кон сите останати граѓани, во чии приоритети, според сите релевантни испитувања на јавното мислење, влегува и локалниот економски развој. Меѓутоа, релацијата политика/власт, од една страна, и бизнис/компанија, од друга страна, има и една друг агол на перцепција. Имено, бизнисмените кога ќе дојдат на јавна функција ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Предизборната кампања за локалните избори е веќе на половина, а е силно обележана со насилство, крв, солзи, палки, куршуми и со демолирање изборни штабови. Во најновиот случај, Елвис Бајрам, актуелниот градоначалник на општина Шуто Оризари, и Аднан Мемет, шеф на неговиот изборен штаб, вчера изеле ќотек во населбата Шуто Оризари. Вчерашната тепачка беше продолжение на серијата инциденти од почетокот на изборната кампања, од кои сè уште најтежок е оној со тројцата ранети во Кичево на 27 септември. Носителот на независна листа на советници во Кичево, Алит Абази, бил застрелан во слабината, а Дестан Абдиу, кој учествувал во неговата кампања како шеф на изборниот штаб, и Шабан Далипи, кој било заедно со нив, се ранети во бутот, односно во потколеницата. Иако беше отфрлено мислењето дека станува збор за политички мотивиран инцидент, сепак останува фактот дека станува збор за учесници во кампањата. Таа, пак, почна со многу оштетени штабови на политички партии, но и со излог на штаб измачкан со измет. На првиот ден ...
  сите 127 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО ДПМНЕ, Дарко Митевски одржа трибина во селото Косевица при што најави поголем број проекти од неговата предизборна програма за овој дел од општината. – Село Косевица ќе добие силна општинска поддршка. Косевица и Луковица ќе бидат поврзани со асфалтен пат, а нови локални патишта ќе се изградат до маалите Караџевци, Горанци, Паши, Врбаци, Паровци, Бошнаци и Горно Чукаревци. Старата училишна зграда ќе биде реконструирана и пренаменета согласно со потребите на жителите. Ќе биде обезбедена поддршка за земјоделците, жителите кои припаѓаат на некоја од ранливите категории ќе добијат социјални монтажни објекти за домување, а ќе биде изграден и комплетно нов водоснабдителен систем, истакна Митевски. Проектот за поставување на големи контејнери за отпад, рече, ќе биде продолжен во село Косевица. Потенцира и дека со воведувањето на бесплатниот јавен превоз се појави и потребата од поставување на постојки и оти тоа ќе биде направено и во ова село.
  сите 10 | | | веќе видена

  Предизборната кампања за локалните избори е веќе на половина, а е силно обележана со насилство, крв, солзи, палки, куршуми и со демолирање изборни штабови, пишува „ Мета “. Во најновиот случај, Елвис Бајрам, актуелниот градоначалник на општина Шуто Оризари, и Аднан Мемет, шеф на неговиот изборен штаб, вчера изеле ќотек во населбата Шуто Оризари. Според тоа што го кажаа, четири непознати лица физички го нападнале прво Мемет, а потоа и Бајрам. Насилниците побегнале, а екипа на брзата помош констатирала тешки повреди кај Бајрам. Веднаш бил однесен во скопската градска болница „8 Септември“, каде поради сериозноста на повредите бил хоспитализиран. Пратеникот Амди Бајрам тврди дека напаѓачите што го истепале син му Елвис се поврзани со кандидатот за градоначалник на оваа општина од редовите на СДСМ, Курто Дудуш. Од другата страна, пак, сосема поинаква верзија – Курто Дудуш ги обвини Елвис Барјам и приврзаниците. Пратеникот од редовите на СДСМ вели дека тепачката, како што му пренеле, ја предизвикале Елвис ...
  сите 149 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО ДПМНЕ Дарко Митевски одржа трибина во селото Косевица, при што најави поголем број проекти од неговата предизборна програма за овој дел од општината.- Село Косевица ќе добие силна општинска поддршка. Косевица и Луковица ќе бидат поврзани со асфалтен пат, а нови локални патишта ќе се изградат до маалата Караџевци, Горанци, Паши, Врбаци, Паровци, Бошнаци и Горно Чукаревци. Старата училишна зграда ќе биде реконструирана и пренаменета согласно со потребите на жителите. Ќе биде обезбедена поддршка за земјоделците, жителите што припаѓаат на некоја од ранливите категории ќе добијат социјални монтажни објекти за домување, а ќе биде изграден и комплетно нов водоснабдителен систем - истакна Митевски.Проектот за поставување големи контејнери за отпад, рече, ќе биде продолжен во село Косевица. Потенцира и дека со воведувањето на бесплатниот јавен превоз се појави и потребата од поставување на постојки и оти тоа ќе биде направено и во ова село.
  сите 11 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО ДПМНЕ, Дарко Митевски одржа трибина во селото Косевица при што најави поголем број проекти од неговата предизборна програма за овој дел од општината. – Село Косевица ќе добие силна општинска поддршка. Косевица и Луковица ќе бидат поврзани со асфалтен пат, а нови локални патишта ќе се изградат до маалите Караџевци, Горанци, Паши, Врбаци, Паровци, Бошнаци и Горно Чукаревци. Старата училишна зграда ќе биде реконструирана и пренаменета согласно со потребите на жителите. Ќе биде обезбедена поддршка за земјоделците, жителите кои припаѓаат на некоја од ранливите категории ќе добијат социјални монтажни објекти за домување, а ќе биде изграден и комплетно нов водоснабдителен систем, истакна Митевски. Проектот за поставување на големи контејнери за отпад, рече, ќе биде продолжен во село Косевица. Потенцира и дека со воведувањето на бесплатниот јавен превоз се појави и потребата од поставување на постојки и оти тоа ќе биде направено и во ова село.
  сите 12 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО ДПМНЕ, Дарко Митевски одржа трибина во селото Косевица при што најави поголем број проекти од неговата предизборна програма за овој дел од општината. – Село Косевица ќе добие силна општинска поддршка. Косевица и Луковица ќе бидат поврзани со асфалтен пат, а нови локални патишта ќе се изградат до маалите Караџевци, Горанци, Паши, Врбаци, Паровци, Бошнаци и Горно Чукаревци. Старата училишна зграда ќе биде реконструирана и пренаменета согласно со потребите на жителите. Ќе биде обезбедена поддршка за земјоделците, жителите кои припаѓаат на некоја од ранливите категории ќе добијат социјални монтажни објекти за домување, а ќе биде изграден и комплетно нов водоснабдителен систем, истакна Митевски. Проектот за поставување на големи контејнери за отпад, рече, ќе биде продолжен во село Косевица. Потенцира и дека со воведувањето на бесплатниот јавен превоз се појави и потребата од поставување на постојки и оти тоа ќе биде направено и во ова село. (МИА)
  сите 13 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО ДПМНЕ, Дарко Митевски одржа трибина во селото Косевица при што најави поголем број проекти од неговата предизборна програма за овој дел од општината.– Село Косевица ќе добие силна општинска поддршка. Косевица и Луковица ќе бидат поврзани со асфалтен пат, а нови локални патишта ќе се изградат до маалите Караџевци, Горанци, Паши, Врбаци, Паровци, Бошнаци и Горно Чукаревци. Старата училишна зграда ќе биде реконструирана и пренаменета согласно со потребите на жителите. Ќе биде обезбедена поддршка за земјоделците, жителите кои припаѓаат на некоја од ранливите категории ќе добијат социјални монтажни објекти за домување, а ќе биде изграден и комплетно нов водоснабдителен систем, истакна Митевски.Проектот за поставување на големи контејнери за отпад, рече, ќе биде продолжен во село Косевица. Потенцира и дека со воведувањето на бесплатниот јавен превоз се појави и потребата од поставување на постојки и оти тоа ќе биде направено и во ова село.
  сите 15 | | | веќе видена

  Изборната кампањата за претстојните локални избори, како што се вжештува во интензитетот, така поприма се понагласени знаци на валканост. „Кодекс на однесување за слободни и фер избори“, што го потпишаа сите кандидати за градоначалници, како да е оставен на страна и брзо заборавен. Со Кодексот сите партии, кандидати и членови се со еднаква одговорност пред сите закони, правила и прописи на Република Македонија. Тие ќе го осудуваат јавно и постојано, секој чин на насилство и заплашување од чија било страна. Ќе го преземаат секој можен чекор за елиминирање на сите форми на изборен фалсификат пред, за време и по денот на изборите. Кодексот од сите беше оценет како позитивен чин и за самите кандидати за да нема, како што рече „непристојни обвинувања и да постои добар амбиент на овие локални избори во Република Македонија“. „Да се овозможи еден човек – еден глас односно волјата на граѓаните да не се злоупотербува. Досега сме покажале дека можеме на фер и демократски начин да ги водиме изборите“, изјави по ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ за М. Каменица, Дарко Митевски денеска на прес-конференција го обвиниобвини противкандидатот од СДСМ и коалицијата за искинатите плакати во селата. - Пред неколку дена со канидидатот за градоначалник од СДС потпишавме кодекс за фер кампања, но дека фер кампања нема, говори и фактот што сите мои фотографии и плакати во селските средини се искинати, отстранети и фрлени пред мојот дом. Дали ваква кампања договаравме кога го потпишавме Кодексот- запраша Митевски.Кандидатот за градоначалник на општина Македонска Каменица од ВМРО-ДПМНЕ, Митевски најави нов проект- Монтажни домови за ранливите категории граѓани од руралните средини.
  сите 15 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник на М. Каменица од ВМРО ДПМНЕ и актуелен градоначалник на оваа општина, Дарко Митевски, од село Луковица најави нови проекти за водоснабдителни системи за четири села во Општината. Од овде промовираме два нови проекти кои се содржат во програмата на ВМРО ДПМНЕ и се однесуваат за четири села во општината. Односно водоснабдителни системи за село Луковица и Тодоровци и нов водоснабдителен систем за Моштица и Моштица 1. Општтина Македонска Каменица веќе подготви техничка и проектна документација за изградба на нови водоснабдителни системи за селата Со реалзицијата на овие проекти ќе се подобри кавалитетот на водата и ќе се обезбеди континуирана контрола на водата за пиење во овие рурални средини, истакна МитевскиТој ги повика граѓаните на 15 октомври да изберат работа и само работа за да се подобри квалитетот на животот во Општина М. Каменица.
  сите 16 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник од ВМРО ДППМНЕ за М. Каменица, Дарко Митевски денеска на прес-конференција го обвиниобвини противкандидатот од СДСМ и коалицијата за искинатите плакати во селата. – Пред неколку дена со канидидатот за градоначалник од СДС потпишавме кодекс за фер кампања, но дека фер кампања нема, говори и фактот што сите мои фотографии и плакати во селските средини се искинати, отстранети и фрлени пред мојот дом. Дали ваква кампања договаравме кога го потпишавме Кодексот, запраша Митевски. Кандидатот за градоначалник на општина Македонска Каменица од ВМРО ДПМНЕ, Митевски најави нов проект- Монтажни домови за ранливите категории граѓани од руралните средини.
  сите 17 | | | веќе видена

  Кандидатот за градоначалник на М. Каменица од ВМРО ДПМНЕ и актуелен градоначалник на оваа општина, Дарко Митевски, од село Луковица најави нови проекти за водонсабдителни системи за четири села во Општината.-Од овде промовираме два нови проекти кои се содржат во програмата на ВМРО ДПМНЕ и се однесуваат за четири села во општината. Односно водоснабидтелни системи за село Луковица и Тодоровци и нов водоснабидтелен систем за Моштица и Моштица 1. Општтина Македонска Каменица веќе подготви техничка и проектна документација за изградба на нови водоснабдителни системи за селата . Со реалзицијата на овие проекти ќе се подобри кавалитетот на водата и ќе се обезбеди континуирана контрола на водата за пиење во овие рурални средини, истакна Митевски.Тој ги повика граѓаните на 15 октомври да изберат работа и само работа за да се подобри квалитетот на животот во Општина М. Каменица.
  сите 18 | | | веќе видена

  Субвенционирање на реконструкцијата на фасадите во општина Македонска Каменица ќе биде еден од приоритетите на кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ и актуелен градоначалник на Македонска Каменица, Дарко Митевски. Тој денеска на прес-конференција истакна дека целта на овој проект е Македонска Каменица да добие поубав модерен лик.- Земајќи ги предвид барањата и потребите на граѓаните, општина Македонска Каменица ќе субвенционира реконструкција на фасадите на колективните објекти за домување. Овој проект има повеќекратно значење. Најпрвин, значително ќе се подобри енергетската ефикасност на колективните згради, со што и граѓаните ќе заштедуваат повеќе. Освен тоа, Општината ќе добие поубав лик со што ќе се продолжи по трасираниот пат за градење модерна европска општина, истакна Митевски.Тој додаде дека општината секогаш ги слуша идеите од граѓаните. - Ние ги прифативме овие идеи и со ова ќе покажеме дека грижата за сите граѓани, како од градското подрачје, така и од руралните делови на општината, е ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Субвенционирање на реконструкцијата на фасадите во општина Македонска Каменица ќе биде еден од приоритетите на кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ и актуелен градоначалник на Македонска Каменица, Дарко Митевски. Тој денеска на прес-конференција истакна дека целта на овој проект е Македонска Каменица да добие поубав модерен лик. – Земајќи ги предвид барањата и потребите на граѓаните, општина Македонска Каменица ќе субвенционира реконструкција на фасадите на колективните објекти за домување. Овој проект има повеќекратно значење. Најпрвин, значително ќе се подобри енергетската ефикасност на колективните згради, со што и граѓаните ќе заштедуваат повеќе. Освен тоа, Општината ќе добие поубав лик со што ќе се продолжи по трасираниот пат за градење модерна европска општина, истакна Митевски. Тој додаде дека општината секогаш ги слуша идеите од граѓаните. – Ние ги прифативме овие идеи и со ова ќе покажеме дека грижата за сите граѓани, како од градското подрачје, така и од руралните делови на општината, е ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Субвенционирање на реконструкцијата на фасадите во општина Македонска Каменица ќе биде еден од приоритетите на кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ и актуелен градоначалник на Македонска Каменица, Дарко Митевски. Тој денеска на прес-конференција истакна дека целта на овој проект е Македонска Каменица да добие поубав модерен лик. – Земајќи ги предвид барањата и потребите на граѓаните, општина Македонска Каменица ќе субвенционира реконструкција на фасадите на колективните објекти за домување. Овој проект има повеќекратно значење. Најпрвин, значително ќе се подобри енергетската ефикасност на колективните згради, со што и граѓаните ќе заштедуваат повеќе. Освен тоа, Општината ќе добие поубав лик со што ќе се продолжи по трасираниот пат за градење модерна европска општина, истакна Митевски. Тој додаде дека општината секогаш ги слуша идеите од граѓаните. – Ние ги прифативме овие идеи и со ова ќе покажеме дека грижата за сите граѓани, како од градското подрачје, така и од руралните делови на општината, е ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Субвенционирање на реконструкцијата на фасадите во општина Македонска Каменица ќе биде еден од приоритетите на кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ и актуелен градоначалник на Македонска Каменица, Дарко Митевски. Тој денеска на прес-конференција истакна дека целта на овој проект е Македонска Каменица да добие поубав модерен лик. – Земајќи ги предвид барањата и потребите на граѓаните, општина Македонска Каменица ќе субвенционира реконструкција на фасадите на колективните објекти за домување. Овој проект има повеќекратно значење. Најпрвин, значително ќе се подобри енергетската ефикасност на колективните згради, со што и граѓаните ќе заштедуваат повеќе. Освен тоа, Општината ќе добие поубав лик со што ќе се продолжи по трасираниот пат за градење модерна европска општина, истакна Митевски. Тој додаде дека општината секогаш ги слуша идеите од граѓаните. – Ние ги прифативме овие идеи и со ова ќе покажеме дека грижата за сите граѓани, како од градското подрачје, така и од руралните делови на општината, е ...
  сите 14 | | | веќе видена