Дарко Митевски

  во

  Како во време кога беше премиер, на лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски, вчера во Македонска Каменица му рапортираа за напредокот на владините проекти, министерите за транспорт и врски Влади Мисајловски, за труд и социјална политика Ибрахим Ибраими, градоначалникот Дарко Митевски, а и техничкиот директор на Рудникот Саса, Максим Прохоров.Груевски беше официјално пречекан, но за разлика од порано, во време кога беше премиер, отсуствуваше масовноста од граѓаните. Градоначалникот Митевски на Груевски му ја покажа новата Куќа на спортот, инвестиција на Општината Макеоднска Каменица во вредност од 18 милиони денари, а рудникот Саса купи опрема за 30 илјади евра.Министерот за труд и социјална политика Ибрахи Ибраими му рапортираше на коалиционерот Груевски за новиот Дневен центар за деца со посебни потреби, во кој министерството има помало учество од два милиони денари, додека Општината обезбеди 11 милиони. Во моментот кога пред Дневниот центар Ибраими го заврши својот рапорт најавувајќи го владиниот ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски Заврши изградбата на Дневниот центар за деца со посебни потреби во Македонска Каменица, обезбедена е потребната опрема и се чека да се создаде законска можност за вработување на потребниот кадар за да профункционира оваа установа. За изградбата на Центарот од општинскиот буџет се издвоени 11 милиони денари, а Министерството за труд и социјална политика обезбеди два милиона денари за опремата. Новиот објект денеска го посетија претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и министрите за труд и социјална политика и за транспорт и врски Ибрахим Ибраими и Владо Мисајловски. - Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски. Покрај опремувањето на ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Заврши изградбата на Дневниот центар за деца со посебни потреби во Македонска Каменица, обезбедена е потребната опрема и се чека да се создаде законска можност за вработување на потребниот кадар за да профункционира оваа установа. За изградбата на Центарот од општинскиот буџет се издвоени 11 милиони денари, а Министерството за труд и социјална политика обезбеди два милиона денари за опремата. Новиот објект денеска го посетија претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и министрите за труд и социјална политика и за транспорт и врски Ибрахим Ибраими и Владо Мисајловски. – Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски. Покрај опремувањето на центарот и целосното финансирање ќе го обезбеди Министерството за труд и социјална политика. Како што потенцираше Ибраими по активностите за отворање и реновирање на дневните центри за деца со посебни потреби сега ...
  сите 21 | | | веќе видена

  – Општината немаше ваков центар и децата најчесто ги носеа во соседната општина во Делчево, што е сепак малтретирање за родителите бидејќи поминуваат повеќе километри пат во текот на еден ден, изјави Груевски. Покрај опремувањето на центарот и целосното финансирање ќе го обезбеди Министерството за труд и социјална политика. Како што потенцираше Ибраими по активностите за отворање и реновирање на дневните центри за деца со посебни потреби сега приоритет ќе биде отворање центар за деца со лица со даунов синдром во Скопје, за што е најдена локација. – За разлика од изминатиот период кога имаше пет шест додатоци за лица со посебни потреби сега имаме нови девет, како што се за мобилност, слепило… Покрај тоа што ја зголемуваме висината на надоместоците воведуваме нови додатоци со цел да им го олесниме, рече министерот Ибраими. Според Груевски, во Македонска Каменица има голем напредок со многу проекти реализирани и од општината, но и од државата. – Овде исто така е добро што неодамна Владата даде нова концесија за ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Четириесет и шест млади музичари, новинари и филмаџии од девет земји во светот, некои од нив во конфликтна зона, одлучија на војната да ѝ одговорат со песна. Како дел од меѓународниот проект на невладината организација „Натур култур.В.“ од Германија и на програмата на ЕУ „Еразмус+“, тие ја снимија песната „One love“ на Боб Марли на повеќе локации во своите држави и испратија силна порака до целиот свет.Младите луѓе, кои беа дел од овој проект, се на возраст од 18 до 30 години и доаѓаат од: Македонија, Косово, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Грција, Палестина, Израел и Германија.На проектот насловен „Мејк мјузик, нот вор“ се работеше од 14 до 24 април, а деновиве на социјалните мрежи и официјално се врти спотот за песната, во чија реализација учествуваше и неколкучлена екипа од Македонија. - Ова е проект за поттикнување соработка и соживот меѓу младите што живеат во земји зафатени од конфликти. Целта беше тие да се запознаат преку музиката и културата, обичаите, традицијата и храната и да станат ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Политичката криза удри врз економијата. Народната банка регистрира пад кај странските директни инвестиции, Државниот завод за статистика измери негатива кај индустриското производство, компаниите се жалат на неизвесност во работењето, а хотелиерите стравуваат од последици врз туризмот. Пораките се единствени – брза разрешница на политичките нестабилности за враќање на старите патеки, пишува Лидер. Негативните ефекти веќе се чувствуваат на локално ниво, општините бараат брзи избори, локални и парламентарни. -Не треба граѓаните, општините и целата земја да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на суверена и независна Македонија, вели градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски. -Народот нека каже кој е во право, а кој не е, вели градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски. Инвеститорите резервирани, чекаат разрешница! Резервирани се и инвеститорите, чекаат политичка разрешница за носење на крупни одлуки кои треба да значат и нови работни места. Податоците на Народната банка ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Политичката криза удри врз економијата. Народната банка регистрира пад кај странските директни инвестиции, Државниот завод за статистика измери негатива кај индустриското производство, компаниите се жалат на неизвесност во работењето, а хотелиерите стравуваат од последици врз туризмот. Пораките се единствени – брза разрешница на политичките нестабилности за враќање на старите патеки, пишува Лидер.Негативните ефекти веќе се чувствуваат на локално ниво, општините бараат брзи избори, локални и парламентарни.-Не треба граѓаните, општините и целата земја да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на суверена и независна Македонија, вели градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски.-Народот нека каже кој е во право, а кој не е, вели градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски. Инвеститорите резервирани, чекаат разрешница! Резервирани се и инвеститорите, чекаат политичка разрешница за носење на крупни одлуки кои треба да значат и нови работни места. Податоците на Народната банка на ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Политичката криза удри врз економијата. Народната банка регистрира пад кај странските директни инвестиции, Државниот завод за статистика измери негатива кај индустриското производство, компаниите се жалат на неизвесност во работењето, а хотелиерите стравуваат од последици врз туризмот. Пораките се единствени – брза разрешница на политичките нестабилности за враќање на старите патеки, пишува Лидер. Негативните ефекти веќе се чувствуваат на локално ниво, општините бараат брзи избори, локални и парламентарни. -Не треба граѓаните, општините и целата земја да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на суверена и независна Македонија, вели градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски. -Народот нека каже кој е во право, а кој не е, вели градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски. Инвеститорите резервирани, чекаат разрешница! Резервирани се и инвеститорите, чекаат политичка разрешница за носење на крупни одлуки кои треба да значат и нови работни места. Податоците на Народната ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Политичката криза удри врз економијата. Народната банка регистрира пад кај странските директни инвестиции, Државниот завод за статистика измери негатива кај индустриското производство, компаниите се жалат на неизвесност во работењето, а хотелиерите стравуваат од последици врз туризмот. Пораките се единствени – брза разрешница на политичките нестабилности за враќање на старите патеки, пишува Лидер. Негативните ефекти веќе се чувствуваат на локално ниво, општините бараат брзи избори, локални и парламентарни. -Не треба граѓаните, општините и целата земја да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на суверена и независна Македонија, вели градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски. -Народот нека каже кој е во право, а кој не е, вели градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски. Инвеститорите резервирани, чекаат разрешница! Резервирани се и инвеститорите, чекаат политичка разрешница за носење на крупни одлуки кои треба да значат и нови работни места. Податоците на Народната ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Негативните ефекти веќе се чувствуваат на локално ниво, општините бараат брзи избори, локални и парламентарни. -Не треба граѓаните, општините и целата земја да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на суверена и независна Македонија, вели градоначалникот на Македонска Каменица, Дарко Митевски. -Народот нека каже кој е во право, а кој не е, вели градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски. Инвеститорите резервирани, чекаат разрешница! Резервирани се и инвеститорите, чекаат политичка разрешница за носење на крупни одлуки кои треба да значат и нови работни места. Податоците на Народната банка на Репиублика Македонија покажуваат дека во првите два месеца од годинава има одлив на странски инвестиции од 12,84 милиони евра. -Ризиците од домашните политички случувања и понатаму постојат и се изразени, објаснува Народната банка. Ваквите трендови ги потврдуваат и самите странски инвеститори. -Потребно е многу брзо решение за актуелната политичка криза, која силно се пресликува врз ...
  сите 15 | | | веќе видена

  Градоначалниците од Истокот бараат итни парламентарни избори кои би се одржале заедно со локалните. Претседателот на Источниот плански регион, градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски вели дека тоа е единствениот модел за решавање на 2 и по годишната криза и начин да профункционира и државата и ЛС-и, чии мандат истекува на 15-ти овој месец. Очекуваме што поскоро да ние бидеме ставени зедно на изборни листи и нека си народот каже, кој е во право, а кој не е во право-изјави Ратко Димитровски, претседател на ИПР Говорејќи пред присутните на отворањето на новиот Дом на култура во општина Македонска Каменица, градоначалникот Дарко Митевски истакна, дека се одлучиле за вакво решение затоа што не треба граѓаните, општините и целата земја да бидат заложници на една група политичари, кои не и мислат добро на суверена и независна Македонија. Ние сме денес во Македонска Каменица, зборуваме македонски и сме за соживот со сите националности, ама во Македонија, со македонски јазик, македонска химна и македонски ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Градоначалниците од Истокот бараат итни парламентарни избори кои би се одржале заедно со локалните. Претседателот на Источниот плански регион, градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски вели дека тоа е единствениот модел за решавање на 2 и по годишната криза и начин да профункционира и државата и ЛС-и, чии мандат истекува на 15-ти овој месец. Очекуваме што поскоро да ние бидеме ставени зедно на изборни листи и нека си народот каже, кој е во право, а кој не е во право-изјави Ратко Димитровски, претседател на ИПР Говорејќи пред присутните на отворањето на новиот Дом на култура во општина Македонска Каменица, градоначалникот Дарко Митевски истакна, дека се одлучиле за вакво решение затоа што не треба граѓаните, општините и целата земја да бидат заложници на една група политичари, кои не и мислат добро на суверена и независна Македонија. Ние сме денес во Македонска Каменица, зборуваме македонски и сме за соживот со сите националности, ама во Македонија, со македонски јазик, македонска химна и македонски ...
  сите 59 | | | веќе видена

  Македонска Kаменица отвори нов Дом на културата, а се гради и наскоро ќе биде отворана и Kуќа на спортот. По тој повод во ова рударско гратче беше организирана тридневна културна програма, од петокот до неделата, при што официјално беше отворен новиот Дом на културата во Kаменица, која има 5.000 жители, а целата општина 8.000 жители. Со инвестиција од 42 милиона денари или речиси 700.000 евра, обезбедени преку заем од Светската банка, во изминатите 18 месеци беше извршена комплетна реконструкција, како и доградба на старата киносала во современ објект што ќе овозможи далеку подобри услови за културниот живот во Општината. - Освен комплетната реконструкција, добивме и нови 320 квадратни метри корисен простор во новиот објект. Во него, освен салата за кинопроекции и за други културни настани и содржини, простории ќе имаат и библиотеката, културно-уметничкото друштво „Вера Јоциќ“... Новиот дом ќе донесе и нов квалитет на животот, градиме европски модел на општина, а културата е значаен елемент и сила за ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Во Македонска Каменица беше отворен новиот Дом на културата. Тој произлезе од старото кино по реконструкција која траеше околу 18 месеци и чинеше 42 милиони денари обезбедени од Светска банка Градоначалникот Дарко Митевски на отворањето на Домот истакна дека рударската Каменица, освен за подобрување на инфраструктурата, се грижи и за културниот живот на граѓаните, и дека овој современ дом ќе донесе нов квалитет во животот. - Македонска Каменица доби современ дом на културата со површина од 880 квадратни метри, каде освен современа киносала ќе бидат сместени и просториите на КУД „Вера Јоциќ" и локалната библиотека. Културата е неодолив сегмент во градењето европски модел на општина, сила за зачувување на националните вредности и солиден модел за комуникација, толеранција и почитување на разликите меѓу луѓето, рече Митевски. Со средства од ИПА-програмата за прекугранична соработка, Општина Македонска Каменица во партнерство со Општина Белица од соседна Бугарија ќе набавува современа опрема за домот. Викендов ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Во Македонска Каменица беше отворен новиот Дом на културата. Тој произлезе од старото кино по реконструкција која траеше околу 18 месеци и чинеше 42 милиони денари обезбедени од Светска банкаГрадоначалникот Дарко Митевски на отворањето на Домот истакна дека рударската Каменица, освен за подобрување на инфраструктурата, се грижи и за културниот живот на граѓаните, и дека овој современ дом ќе донесе нов квалитет во животот.- Македонска Каменица доби современ дом на културата со површина од 880 квадратни метри, каде освен современа киносала ќе бидат сместени и просториите на КУД „Вера Јоциќ" и локалната библиотека. Културата е неодолив сегмент во градењето европски модел на општина, сила за зачувување на националните вредности и солиден модел за комуникација, толеранција и почитување на разликите меѓу луѓето, рече Митевски.Со средства од ИПА-програмата за прекугранична соработка, Општина Македонска Каменица во партнерство со Општина Белица од соседна Бугарија ќе набавува современа опрема за домот.Викендов на ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Со пригодна свеченост денеска во Македонска Каменица беше отворен новиот Дом на културата. Тој произлезе од старото кино по реконструкција која траеше околу 18 месеци и чинеше 42 милиони денари обезбедени од Светска банка. Градоначалникот Дарко Митевски на отворањето на Домот истакна дека рударската Каменица, освен за подобрување на инфраструктурата, се грижи и за културниот живот на граѓаните, и дека овој современ дом ќе донесе нов квалитет во животот. - Македонска Каменица доби современ дом на културата со површина од 880 квадратни метри, каде освен современа киносала ќе бидат сместени и просториите на КУД „Вера Јоциќ“ и локалната библиотека. Културата е неодолив сегмент во градењето европски модел на општина, сила за зачувување на националните вредности и солиден модел за комуникација, толеранција и почитување на разликите меѓу луѓето, рече Митевски. Новиот објект беше осветен и благословен од владиката Иларион, а на свеченото отворање присуствуваа градоначланикици од Источниот плански регион, голем број ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Денеска, 28 април, во Македонска Каменица со пригодна свеченост, беше отворен новиот Дом на културата... Тој произлезе од старото кино по реконструкција која траеше околу 18 месеци и чинеше 42 милиони денари обезбедени од Светска банка. Градоначалникот Дарко Митевски на отворањето на Домот истакна дека рударската Каменица, освен за подобрување на инфраструктурата, се грижи и за културниот живот на граѓаните, и дека овој современ дом ќе донесе нов квалитет во животот. - Македонска Каменица доби современ дом на културата со површина од 880 квадратни метри, каде освен современа киносала ќе бидат сместени и просториите на КУД „Вера Јоциќ“ и локалната библиотека. Културата е неодолив сегмент во градењето европски модел на општина, сила за зачувување на националните вредности и солиден модел за комуникација, толеранција и почитување на разликите меѓу луѓето, рече Митевски. Новиот објект беше осветен и благословен од владиката Иларион, а на свеченото отворање присуствуваа градоначланикици од Источниот плански ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Градоначалниците од источниот регион на Македонија побараа предвремени парламентарни избори за, како што велат, да се надмине актуелната политичка криза. При пуштањето во употреба на новиот Дом на кутурата во Македонска Каменица градоначалникот Дарко Митевски испрати порака за предвремени избори.- Ние, градоначалниците од Источниот плански регион сме засегнати од оваа состојба и граѓаните од Источна Македонија и цела Македонија да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на независна Македонија. Бараме што поскоро да се избере датум за избори и да ја видиме поддршката на граѓаните на тој ден. Ние сме денес во Македонска Каменица, зборуваме македонски и сме за соживот со сите националнотси, ама во Макеоднија со македонски јазик, македонска химна и македонски симболи - рече Митевски.Претседателот на Советот на Источниот плански регион Ратко Димитровски истакна дека на изборите граѓаните ќе имаат можност да одлучат.- Се наоѓаме во бурни времиња, во моменти кога имаме поединци кои заради ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Градоначалниците од Источниот плански регион побараа предвремени парламентарни избори за, како што велат, да се надмине актуелната политичка криза. При пуштањето во употреба на новиот Дом на кутурата во Македонска Каменица градоначалникот Дарко Митевски испрати порака за предвремени избори. – Ние, градоначалниците од Источниот плански регион сме засегнати од оваа состојба и граѓаните од Источна Македонија и цела Македонија да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на независна Македонија. Бараме што поскоро да се избере датум за избори и да ја видиме поддршката на граѓаните на тој ден. Ние сме денес во Македонска Каменица, зборуваме македонски и сме за соживот со сите националнотси, ама во Макеоднија со македонски јазик, македонска химна и македонски симболи, рече Митевски. Претседателот на Советот на Источниот плански регион Ратко Димитровски истакна дека на изборите граѓаните ќе имаат можност да одлучат. – Се наоѓаме во бурни времиња, во моменти кога имаме поединци кои заради ...
  сите 9 | | | веќе видена

  При пуштањето во употреба на новиот Дом на кутурата во Македонска Каменица градоначалникот Дарко Митевски испрати порака за предвремени избори. – Ние, градоначалниците од Источниот плански регион сме засегнати од оваа состојба и граѓаните од Источна Македонија и цела Македонија да бидат заложници на една група политичари кои не и мислат добро на независна Македонија. Бараме што поскоро да се избере датум за избори и да ја видиме поддршката на граѓаните на тој ден. Ние сме денес во Македонска Каменица, зборуваме македонски и сме за соживот со сите националнотси, ама во Макеоднија со македонски јазик, македонска химна и македонски симболи, рече Митевски. Претседателот на Советот на Источниот плански регион Ратко Димитровски истакна дека на изборите граѓаните ќе имаат можност да одлучат. – Се наоѓаме во бурни времиња, во моменти кога имаме поединци кои заради нивната политичка кариера го запоставуваат она што е главното, човечкото, грижата за човекот. Последните две години имаме назадување. Одовде порачувам ...
  сите 9 | | | веќе видена