Дарко Митевски

  во

  Според првичните резултати што ги објави Државната изборна комисија на својата веб страница, кандидатите за градоначалници на СДСМ водат во 43 општини, на ВМРО-ДПМНЕ во 14 општини, а на ДУИ во девет. Од обработените 42,18 проценти од гласовите или 1.468 од вкупно 3.480 избирачки места, СДСМ води во Битола со Наташа Петровска која има освоено 60,37 отсто во однос на Зоран Илиоски од ВМРО-ДПМНЕ со 35,08 отсто, во Богданци води Блаже Шапов од СДСМ со 65,83 отсто во однос на Никола Роглев - 32,66, а во Гевгелија, Сашо Поцков од СДСМ со 56,67 отсто е пред Иван Франгов од ВМРО-ДПМНЕ со 39,76 проценти. И во Куманово води Максим Димитриевски од СДСМ со 56,72 во споредба со Зоран Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ со 34,54, а во Берово кандидатот на СДСМ Звонко Пекевски води со 65,55 во споредба со кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов кој има 31,10 отсто. Во Арачиново води Миликие Фалими од СДСМ со 59,09 проценти,а втор е Исуф Беслиу од ДУИ со 19,89 проценти. Во Велес засега во благо водство е кандидатот на СДСМ Аце ...
  сите 224 | | | веќе видена

  Од обработените 42,18 проценти од гласовите или 1.468 од вкупно 3.480 избирачки места, СДСМ води во Битола со Наташа Петровска која има освоено 60,37 отсто во однос на Зоран Илиоски од ВМРО-ДПМНЕ со 35,08 отсто, во Богданци води Блаже Шапов од СДСМ со 65,83 отсто во однос на Никола Роглев - 32,66, а во Гевгелија, Сашо Поцков од СДСМ со 56,67 отсто е пред Иван Франгов од ВМРО-ДПМНЕ со 39,76 проценти. И во Куманово води Максим Димитриевски од СДСМ со 56,72 во споредба со Зоран Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ со 34,54, а во Берово кандидатот на СДСМ Звонко Пекевски води со 65,55 во споредба со кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов кој има 31,10 отсто. Во Арачиново води Миликие Фалими од СДСМ со 59,09 проценти,а втор е Исуф Беслиу од ДУИ со 19,89 проценти. Во Велес засега во благо водство е кандидатот на СДСМ Аце Коцевски со 51,36 во однос на  Славчо Чадиев од ВМРО-ДПМНЕ со 43,52, а израмнето е во Ѓорче Петров меѓу Александар Наумовски од СДСМ и Владо Мисајловски од ВМРО-ДПМНЕ. Во Гази Баба во благо водство е Тони ...
  сите 224 | | | веќе видена

  Според првичните резултати што ги објави Државната изборна комисија (ДИК) на својата веб страница, кандидатите за градоначалници на СДСМ водат во 41 општини, на ВМРО-ДПМНЕ во 14 општини, а на ДУИ во седум. Од обработените 29,97 проценти од гласовите или 1.043 од вкупно 3.480 избирачки места, СДСМ води во Битола со Наташа Петровска која има освоено 60,37 отсто во однос на Зоран Илиоски од ВМРО-ДПМНЕ со 35,08 отсто, во Богданци води Блаже Шапов од СДСМ со 65,83 отсто во однос на Никола Роглев - 32,66, а во Гевгелија, Сашо Поцков од СДСМ со 56,67 отсто е пред Иван Франгов од ВМРО-ДПМНЕ со 39,76 проценти. И во Куманово води Максим Димитриевски од СДСМ со 56,72 во споредба со Зоран Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ со 34,54 отсто, а во Берово кандидатот на СДСМ Звонко Пекевски води со 65,55 во споредба со кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов кој има 31,10 отсто. Во Велес засега во благо водство е кандидатот на СДСМ Аце Коцевски со 51,36 во однос на Славчо Чадиев од ВМРО-ДПМНЕ со 43,52, а израмнето е во Ѓорче Петров ...
  сите 204 | | | веќе видена

  Информациите од интерактивната мапа на ДИК покажуваат водство на СДСМ во Македонска Каменица. Таму според изборени гласови од Државната изборна комисија Соња Стаменкова е во водство пред Дарко Митевски кој два мандати ја водеше оваа мала источна општина. Излезноста во оваа општина е 77,05% а од штабот на ВМРО ДПМНЕ велат дека најверојатно ќе има втор круг во Каменица и Зрновци.
  сите 308 | | | веќе видена

  Според првичните резултати што ги објави Државната изборна комисија на својата веб страница, кандидатите за градоначалници на СДСМ водат во 43 општини, на ВМРО-ДПМНЕ во 14 општини, а на ДУИ во девет. Од обработените 42,18 проценти од гласовите или 1.468 од вкупно 3.480 избирачки места, СДСМ води во Битола со Наташа Петровска која има освоено 60,37 отсто во однос на Зоран Илиоски од ВМРО-ДПМНЕ со 35,08 отсто, во Богданци води Блаже Шапов од СДСМ со 65,83 отсто во однос на Никола Роглев – 32,66, а во Гевгелија, Сашо Поцков од СДСМ со 56,67 отсто е пред Иван Франгов од ВМРО-ДПМНЕ со 39,76 проценти. И во Куманово води Максим Димитриевски од СДСМ со 56,72 во споредба со Зоран Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ со 34,54, а во Берово кандидатот на СДСМ Звонко Пекевски води со 65,55 во споредба со кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов кој има 31,10 отсто. Во Арачиново води Миликие Фалими од СДСМ со 59,09 проценти,а втор е Исуф Беслиу од ДУИ со 19,89 проценти. Во Велес засега во благо водство е кандидатот на СДСМ Аце ...
  сите 313 | | | веќе видена

  Според првичните резултати што ги објави Државната изборна комисија на својата веб страница, кандидатите за градоначалници на СДСМ водат во 43 општини, на ВМРО-ДПМНЕ во 14 општини, а на ДУИ во девет. Од обработените 42,18 проценти од гласовите или 1.468 од вкупно 3.480 избирачки места, СДСМ води во Битола со Наташа Петровска која има освоено 60,37 отсто во однос на Зоран Илиоски од ВМРО-ДПМНЕ со 35,08 отсто, во Богданци води Блаже Шапов од СДСМ со 65,83 отсто во однос на Никола Роглев - 32,66, а во Гевгелија, Сашо Поцков од СДСМ со 56,67 отсто е пред Иван Франгов од ВМРО-ДПМНЕ со 39,76 проценти. И во Куманово води Максим Димитриевски од СДСМ со 56,72 во споредба со Зоран Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ со 34,54, а во Берово кандидатот на СДСМ Звонко Пекевски води со 65,55 во споредба со кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов кој има 31,10 отсто. Во Арачиново води Миликие Фалими од СДСМ со 59,09 проценти,а втор е Исуф Беслиу од ДУИ со 19,89 проценти. Во Велес засега во благо водство е кандидатот на СДСМ Аце ...
  сите 257 | | | веќе видена

  Според првичните резултати што ги објави Државната изборна комисија на својата веб страница, кандидатите за градоначалници на СДСМ водат во 43 општини, на ВМРО-ДПМНЕ во 14 општини, а на ДУИ во девет. Од обработените 42,18 проценти од гласовите или 1.468 од вкупно 3.480 избирачки места, СДСМ води во Битола со Наташа Петровска која има освоено 60,37 отсто во однос на Зоран Илиоски од ВМРО-ДПМНЕ со 35,08 отсто, во Богданци води Блаже Шапов од СДСМ со 65,83 отсто во однос на Никола Роглев – 32,66, а во Гевгелија, Сашо Поцков од СДСМ со 56,67 отсто е пред Иван Франгов од ВМРО-ДПМНЕ со 39,76 проценти. И во Куманово води Максим Димитриевски од СДСМ со 56,72 во споредба со Зоран Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ со 34,54, а во Берово кандидатот на СДСМ Звонко Пекевски води со 65,55 во споредба со кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов кој има 31,10 отсто. Во Арачиново води Миликие Фалими од СДСМ со 59,09 проценти,а втор е Исуф Беслиу од ДУИ со 19,89 проценти. Во Велес засега во благо водство е кандидатот на СДСМ Аце ...
  сите 260 | | | веќе видена

  Според партиските извори на СДСМ од досега пребројани гласови во Велес води Аце Коцевски од СДСМ со 9.259, пред Славчо Чадиев од ВМРО-ДПМНЕ со 6.854. Во Делчево пребројани 72% од гласовите Горан Трајковски од СДСМ освоил 3.944, Иван Соколов од ВМРО-ДПМНЕ 3.154. Од досега пребројани гласови за градоначалник на Охрид, Јован Стојановски СДСМ освоил 12.215 гласови, Митко Тилевски од ВМРО-ДПМНЕ 9.107. Во Кавадарци од досега пребојани гласови Бетиан Китев од СДСМ освоил 1.697, Митко Јанчев од ВМРО-ДПМНЕ 1.651. Во Пехчево досега освоени гласови - Драган Тренчовски СДСМ 2. 069, Игор Поповски ВМРО-ДПМНЕ 1.761. Струмица (извор СДСМ), Коста Јаневски СДСМ 13.687, Марјан Бајрактаров 8.754. Битола добиени гласови: Наташа Петровска СДСМ - 25.000, Зоран Илиоски ВМРО-ДПМНЕ 13.900. Берово кандидатот на СДСМ Звонко Пекевски со 1.500 гласа води пред кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов. СДСМ прогласи победа во Ново Село и Босилово - разликата во Ново Село во полза за кандидатот на СДСМ е 400 гласа, во Босилово 500 гласа. ...
  сите 132 | | | веќе видена

  Грб Општина Број на гласачи Победник Освоени гласови % на освоени гласови Партија Скопје 444.259 Коце Трајаноски 124.455 59,35% Аеродром 63.474 Ивица Коневски 25.814 60,14% Арачиново 8.535 Брахим Ајваз 2.933 52,11% Берово 11.288 Драги Наџиски 4.924 51,97% Битола 81.373 Владимир Талески 27.420 54,93% Богданци 6.977 Анастасија Олумчева 3.044 52,48% Боговиње 24.864 Хазби Идризи 6.039 52,94 Босилово 11.842 Љупчо Колев 4.442 53,22 Брвеница 14.157 Енвер Пајазити 4.479 51,92% Бутел 31.916 Петре Латиновски 9.286 65,12% Валандово 10.071 Николче Чурлиновски 4.659 59,1% Василево 9.919 Ванчо Стојанов 4.482 61,14% Вевчани 2.055 Цветомир Угриноски 1.124 64,05% Велес 46.261 Славчо Чадиев 18.059 54,41% Виница 17.008 Емил Дончев 6.650 59,81% Врапчиште 23.427 Бајрам Кадрија 5.579 51,25% Гази Баба 60.638 Тони Трајковски 21.231 56,45% Гевгелија 19.391 Иван Франгов 8.722 53,82% Гостивар 75.139 Невзат Бејта 19.348 50,49% Градско 3.127 Жанета Чаушевска 1.221 50,79% Дебар 16.936 Ружди Љата 6.056 71,84% Дебарца 4.569 Игор Трајкоски ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Нови проекти за населбата Стара Каменица најави денеска кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО-ДПМНЕ, Дарко Митевски. - По изградените пристапни патишта и водоводна и канализациска мрежа, најавуваме дека патот од Крапевско Маало се до Стипцарско маало ќе биде проширен на 4,5 метри и тоа во 2018 година. За овој проект имаме обезбедно проекти и средства. По изборите ќе направиме јавна набавка и веќе напролет овој проект ќе биде реалност. Ќе изградиме уште една зграда за месната заедница и ќе продолжиме со проектот асфалтен пат до секоја куќа истакна Митевски, најави Митевски. Најави и асфалтирање улици во ова населба, но и повеќе проекти кои се однесуваат на младите, на пенизонерите но и на сите други жителчи во општината.
  | | веќе видена

  Нови проекти за населбата Стара Каменица најави денеска кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО-ДПМНЕ, Дарко Митевски.- По изградените пристапни патишта и водоводна и канализациска мрежа, најавуваме дека патот од Крапевско Маало се до Стипцарско маало ќе биде проширен на 4,5 метри и тоа во 2018 година. За овој проект имаме обезбедно проекти и средства. По изборите ќе направиме јавна набавка и веќе напролет овој проект ќе биде реалност. Ќе изградиме уште една зграда за месната заедница и ќе продолжиме со проектот асфалтен пат до секоја куќа истакна Митевски - најави Митевски.Најави и асфалтирање улици во ова населба, но и повеќе проекти кои се однесуваат на младите, на пенизонерите но и на сите други жителчи во општината.
  сите 17 | | | веќе видена

  Нови проекти за населбата Стара Каменица најави денеска кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО-ДПМНЕ, Дарко Митевски. – По изградените пристапни патишта и водоводна и канализациска мрежа, најавуваме дека патот од Крапевско Маало се до Стипцарско маало ќе биде проширен на 4,5 метри и тоа во 2018 година. За овој проект имаме обезбедно проекти и средства. По изборите ќе направиме јавна набавка и веќе напролет овој проект ќе биде реалност. Ќе изградиме уште една зграда за месната заедница и ќе продолжиме со проектот асфалтен пат до секоја куќа истакна Митевски, најави Митевски. Најави и асфалтирање улици во ова населба, но и повеќе проекти кои се однесуваат на младите, на пенизонерите но и на сите други жителчи во општината.
  сите 7 | | | веќе видена

  Нови проекти за населбата Стара Каменица најави денеска кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО-ДПМНЕ, Дарко Митевски.– По изградените пристапни патишта и водоводна и канализациска мрежа, најавуваме дека патот од Крапевско Маало се до Стипцарско маало ќе биде проширен на 4,5 метри и тоа во 2018 година. За овој проект имаме обезбедно проекти и средства. По изборите ќе направиме јавна набавка и веќе напролет овој проект ќе биде реалност. Ќе изградиме уште една зграда за месната заедница и ќе продолжиме со проектот асфалтен пат до секоја куќа истакна Митевски, најави Митевски.Најави и асфалтирање улици во ова населба, но и повеќе проекти кои се однесуваат на младите, на пенизонерите но и на сите други жителчи во општината.
  сите 8 | | | веќе видена

  Нови патишта и нова водводна мрежа во селата Моштица и Моштица 1 најави денеска кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО- ДПМНЕ, Дарко Митевски.- Во програмата имаме неколку капитални инфраструктурни проекти во каменичките села Моштица и Моштица 1. Продолжуваме со инфраструктурните проекти и ветувам дека нема да остане ниту една куќа до која нема да има асфалтен пат за период од една година кој е пред нас, бидејќи овој проект е веќе започнат, рече Митевски.Најави и целосна водводна мрежа за Моштица 1 и Моштица.- Имаме подготвено проектна документација и ќе направиме нова водоводна мрежа која ќе биде контролирана од Јавното претпријатие. Ќе ја реконструираме старата училишна зграда во селото Моштица, нова веќе имаме изградено, а старата ќе ја преадаптираме во повеќенаменски простор што ќе го користат жителите овие селски средини, истакна Митевски.Тој додаде дека ќе се асфалтира патот до Гребенот и ќе се изгради патот до Талевско Маало, како и улици во населбата Павлиш Дол.- Исто така, ќе ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Нови патишта и нова водводна мрежа во селата Моштица и Моштица 1 најави денеска кандидатот за градоначалник на Македонска Каменица од ВМРО- ДПМНЕ, Дарко Митевски.– Во програмата имаме неколку капитални инфраструктурни проекти во каменичките села Моштица и Моштица 1. Продолжуваме со инфраструктурните проекти и ветувам дека нема да остане ниту една куќа до која нема да има асфалтен пат за период од една година кој е пред нас, бидејќи овој проект е веќе започнат, рече Митевски.Најави и целосна водводна мрежа за Моштица 1 и Моштица.– Имаме подготвено проектна документација и ќе направиме нова водоводна мрежа која ќе биде контролирана од Јавното претпријатие. Ќе ја реконструираме старата училишна зграда во селото Моштица, нова веќе имаме изградено, а старата ќе ја преадаптираме во повеќенаменски простор што ќе го користат жителите овие селски средини, истакна Митевски.Тој додаде дека ќе се асфалтира патот до Гребенот и ќе се изгради патот до Талевско Маало, како и улици во населбата Павлиш Дол.– Исто така, ќе ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Сосем сме сигурни дека Македонска Каменица се движи напред. За тоа зборуваат и бројните проекти кои се реализирани во изминатиот период, вели Дарко Митевски кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ за Македонска Каменица. -Ветувањата од програмите денес се реализирани проекти. Со градскиот плоштад, современиот градски пазар, новиот дом на култура, куќата на спортот, новите улици во централното градско подрачје, како и патишта во селските средини, новата водоводна мрежа се даде нов белег на нашата мала но убава општина. На престојните локални избори претставуваме нова програма која како и претходните целосно ќе ја реализираме. Еве еден мал дел од проектите кои ќе ги реализираме во периодот кој што е пред нас, вели Митевски. Тој вели дека во Македонска Каменица Ќе има изградба на нова административна зграда за општина Македонска Каменица. -Исто Така ќе направиме и развој на нашата индустриска зона и отварање на нови работни места. Реконструкција и адаптација на старите училишни згради во селата ...
  сите 112 | | | веќе видена

  Од селото Цера во Македонска Каменица, кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ Дарко Митевски најави нови проекти за селата Цера 1 и Цера 2.- Во Цера 2 е планирано асфалтирање повеќе локални патишта, како оние до маалата Кукли, Шопје и Цветанци. И во Цера 1 ќе се асфалтираат локални патишта до маалата Стамболии и Станчовци, а ќе продолжиме и со уредување на манасторсиот комплекс „Еленец“, ќе го направиме маркатен туристички комплекс - рече Митевски.Тој истакна дека ќе ја поддржат секоја иницијатива за развој на селскиот и руралниот туризам. - Во Цера 1 целосно ќе ја реконструираме старата училишна зграда, а ќе ја реновираме и спомен-костурницата. Исто така, во мојата програма е планирано да се изгради спомен-обележје за битката кај Говедар. Ќе инвестираме во локалните водоводи за поквалитетна вода за пиење - истакна Митевски.
  сите 14 | | | веќе видена

  Сосем сме сигурни дека Македонска Каменица се движи напред. За тоа зборуваат и бројните проекти кои се реализирани во изминатиот период, вели Дарко Митевски кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ за Македонска Каменица. -Ветувањата од програмите денес се реализирани проекти. Со градскиот плоштад, современиот градски пазар, новиот дом на култура, куќата на спортот, новите улици во централното градско подрачје, како и патишта во селските средини, новата водоводна мрежа се даде нов белег на нашата мала но убава општина. На престојните локални избори претставуваме нова програма која како и претходните целосно ќе ја реализираме. Еве еден мал дел од проектите кои ќе ги реализираме во периодот кој што е пред нас, вели Митевски.
  сите 114 | | | веќе видена

  Сосем сме сигурни дека Македонска Каменица се движи напред. За тоа зборуваат и бројните проекти кои се реализирани во изминатиот период, вели Дарко Митевски кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ за Македонска Каменица. -Ветувањата од програмите денес се реализирани проекти. Со градскиот плоштад, современиот градски пазар, новиот дом на култура, куќата на спортот, новите улици во централното градско подрачје, како и патишта во селските средини, новата водоводна мрежа се даде нов белег на нашата мала но убава општина. На престојните локални избори претставуваме нова програма која како и претходните целосно ќе ја реализираме. Еве еден мал дел од проектите кои ќе ги реализираме во периодот кој што е пред нас, вели Митевски.
  сите 99 | | | веќе видена

  Сосем сме сигурни дека Македонска Каменица се движи напред. За тоа зборуваат и бројните проекти кои се реализирани во изминатиот период, вели Дарко Митевски кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ за Македонска Каменица. -Ветувањата од програмите денес се реализирани проекти. Со градскиот плоштад, современиот градски пазар, новиот дом на култура, куќата на спортот, новите улици во централното градско подрачје, како и патишта во селските средини, новата водоводна мрежа се даде нов белег на нашата мала но убава општина. На престојните локални избори претставуваме нова програма која како и претходните целосно ќе ја реализираме. Еве еден мал дел од проектите кои ќе ги реализираме во периодот кој што е пред нас, вели Митевски. Тој вели дека во Македонска Каменица Ќе има изградба на нова административна зграда за општина Македонска Каменица. -Исто Така ќе направиме и развој на нашата индустриска зона и отварање на нови работни места. Реконструкција и адаптација на старите училишни згради во селата ...
  сите 100 | | | веќе видена