Црвенковски

  во

  Викиликс вчера објави доверлив документ на Американската амбасада во Скопје од 29 јули 2008 година под наслов „Што треба Македонците да направат за да го решат ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Уште во 2008 година државниот врв во Македонија прифатил промена на името во Република Северна Македонија, но без уставни измени. Ова стои во документот на ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Уште во 2008 година, официјално Скопје се согласило за промена на уставното име во Република Северна Македонија, под услов признавање на македонскиот јазик и ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Експремиерот Никола Груевски денес ја обвини власта за политички прогон, а во врска со наводите дека прифатил име Република Северна Македонија, рече дека тоа ...
  сите 35 | | | веќе видена

  Дали Бранко Црвенковски, во својство на шеф на државата и Никола Груевски, како премиер, во 2008 година се согласиле за промена името на нашата држава во ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Уште во 2008 година официјално Скопје дало согласасност за промена на уставното име во „Република Северна Македонија“ ,,под услов тоа да вклучува признавање на ...
  сите 44 | | | веќе видена

  Уште во 2008 година официјално Скопје дало согласасност за промена на уставното име во „Република Северна Македонија“ ,,под услов тоа да вклучува признавање на ...
  сите 49 | | | веќе видена

  Ангела Меркел ќе биде првиот германски канцелар во посета на Македонија, кога в сабота на 8 септември ќе пристигне во Скопје. Претходно, поранешниот канцелар ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Уште во 2008 година официјално Скопје дало согласасност за промена на уставното име во „Република Северна Македонија“ ,,под услов тоа да вклучува признавање на ...
  сите 57 | | | веќе видена

  Кај дел од македонските провладини медиуми се појави ударна вест дека според документи на Викиликс, и поранешниот премиер и лидер на ВМРО ДПМНЕ, Никола ...
  сите 58 | | | веќе видена

  Уште во 2008 година официјално Скопје дало согласасност за промена на уставното име во „Република Северна Македонија“ ,,под услов тоа да вклучува признавање на ...
  сите 63 | | | веќе видена

   ,,Под услов тоа да вклучува признавање на македонскиот јазик и националноста“, се наведува во документ на американската амбасада во Скопје што го објави ...
  сите 66 | | | веќе видена