Радио Слободна Европа

Да покажеме дека се грижиме за националните, а не за партиските интереси и да се обединиме околу стратешките цели на Македонија, а тоа се евроатлантските ...
сите 77 | | | веќе видена

Како да направи некое хумано дело се обидувала да смисли 10-годишната Јована Симовска, па по некое време размислувајќи, нашла на интернет добра насока. Да ја ...
| | веќе видена

Превозот на учениците од средното училиште „Ацо Русковски“ во Берово се врши незаконски, обвинуваат од Берово транс. Од средното училиште не сакаа да ги ...
сите 10 | | | веќе видена

Пленарната седница за уставните измени почна со истата неизвесност како и претходните денови за тоа дали има двотретинско мнозинство за пристапување кон измена ...
сите 193 | | | веќе видена

Генерал Матис, кој се смета за еден од најистакнатите, но исто така и за еден од понезависните членови на кабинетот на Трамп, според посматрачите, претставувал ...
сите 86 | | | веќе видена

Со најновиот ребаланс на буџетот што го усвоила Владата на синоќешната вонредна седница дополнителни пари се издвоени за Фондот за пензиско и инвалидско ...
сите 183 | | | веќе видена

Господине Селмани, што се промени во медиумската сфера откако се промени власта во земјава. Дали е сега Македонија земја на слободни медиуми ? Мислам дека она ...
сите 11 | | | веќе видена

Македонија се бори да ги задржи младите во земјата и да создаде подобри услови и перспектива, но нема стратегија за враќање на веќе иселените. Најголем проблем ...
сите 5 | | | веќе видена

Одлагањето и компликациите во Македонија во врска со спроведувањето на Договорот со Грција за името, може да ја доведе во прашање и ратификацијата во грчкиот ...
сите 50 | | | веќе видена

Недостигаат квалификувани работници во Македонија или недостигаат квалификувани работници за мали пари? Работодавачите постојано се жалат дека не можат да ...
сите 5 | | | веќе видена

Промената на власта не донесе суштинска промена во насока на подобрување на состојбата во медиумите, туку само промена на перцепцијата за медиумската слобода, ...
сите 11 | | | веќе видена

Нова „бомба“ одекна во средата во македонската јавност, но не од оние снимените со разговори на поранешни високи функционери на бившата власт, туку од СЈО. Ја ...
сите 512 | | | веќе видена

next