Радио Слободна Европа

За опозицијата конзистентен и политички зрел говор. За власта дрзок и безобразен, полн со омраза и лаги. Вака најголемите политички партии го оценија годишното ...
сите 19 | | | веќе видена

И покрај итноста на потребата за решавање на ќорсокакот со федералниот буџет Сенатот и Претставничкиот дом не направија ништо за враќање на средствата за околу ...
сите 85 | | | веќе видена

Под закрила на криминал од омраза, кој како кривично дело се внесува во Кривичниот законик на мала врата, власта внесе измени со кои ќе се доведат во прашање ...
сите 93 | | | веќе видена

Според официјалните студии, главните извори за загадувањето на воздухот во Македонија се домаќинствата, сообраќајот, третманот на отпадот, рударството, ...
сите 32 | | | веќе видена

Врз правниот систем се прави атак, а тоа ја поткопува можноста не само формално, туку и суштински Македонија да стане дел од евроатланските структури. Вакви се ...
сите 3 | | | веќе видена

Општина Битола донесе Програма за животна средина за 2019 година во која се предвидени мерки за намалување на загадувањето. Меѓу нив, субвенционирање на печки ...
сите 36 | | | веќе видена

Работен како еден од трите дела за претставување на културното богатство на Македонија, видео спотот за навивачката група „Балисти“ од Тетово, чиј предлагач и ...
сите 5 | | | веќе видена

Убав новогодишен подарок денеска добија шеесет и пет домашни компании, на кои Фондот за иновации и технолошки развој им доделија грантови за развој на своите ...
сите 42 | | | веќе видена

next