Радио Слободна Европа

Марија Сотировска, Кристина Хаџиева, Зорица Зафировска, Маја Кировска, Ана Ивановска, Татјана Ристовска и Христина Зафировска, или заедно МОМИ, по цела година ...
сите 5 | | | веќе видена

Од Нова година либерализацијата на пазарот на електрична енергија во Македонија пристигнува и до домаќинствата како потрошувачи. Граѓаните ќе можат ако сакаат, ...
сите 19 | | | веќе видена

На слободоумен Прилеп и посебно на љубителите на филмот од градот Непокор, од 13 до 15 декември, ќе им се случи третото издание на Интернационалниот фестивал ...
сите 5 | | | веќе видена

Агенцијата треба да ја сочинуваат Одбор за акредитација на високото образование, Одбор за евалуација на високото образование и директор на агенцијата. ...
сите 17 | | | веќе видена

Обвинителството за околу две недели ќе излезе со првичните резултати од предистражната постапка за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски и начинот ...
сите 78 | | | веќе видена

На 6 февруари 1998 година, како прва претстава на матичната сцена во Театарот за деца и младинци во Скопје, кој нешто пред тоа го прати во историјата ...
сите 5 | | | веќе видена

По дваесетина денови од зголемувањето на царината за српските производи за 100 отсто од страна на косовските власти, македонските претствници велат дека рано е ...
сите 7 | | | веќе видена

Изложбата „Хероините на нашето време“ ја нагласува потребата за паметење и историзирање, но и повикува на рамноправност во паметењето во услови на доминантна ...
сите 4 | | | веќе видена

next