Радио Слободна Европа

Јавно обвинителство за организиран криминал и висока корупција е новото име кои произлегува од спојувањето на Специјалното обвинителство со Јавното ...
сите 28 | | | веќе видена

Лидерска средба денеска нема да има. Владата на Република Северна Македонија преку соопштение информираше дека не се создадени услови за постигнување консензус ...
сите 86 | | | веќе видена

Речиси нема други вести на порталите на печатените медиуми, како и на електронските, освен за најновиот случај во кој главни актери се Бојан Јовановски, со ...
сите 251 | | | веќе видена

Неопходно е да се направи јасна дистинкција меѓу работата на обвинителите во СЈО кои ги водеа постапките и истрагата која ја води Јавното обвинителство за ...
сите 294 | | | веќе видена

Доколку надлежните не преземат конкретни мерки за да им се помогне на занаетчиите, за година, две ќе претставува голем проблем да ангажирате бравар, ѕидар, ...
сите 15 | | | веќе видена

Договорите за изградба на двете мали хидроелектрани „Жировничка 5“ и „Жировничка 6“, Владата ги потпиша во 2015 година со концесионерот „Хидроген Енерџи груп“ ...
сите 9 | | | веќе видена

Дали и кога потребата за повеќе паркинг места во Тетово ќе се надминува со изградба на катни гаражи. Опозицијата во Советот на општината посочува дека долго ...
сите 16 | | | веќе видена

НАТО интеграцијата на Македонија е битна за регионот, беше кажано на денешната средба на минстерот за надворешни работи Никоа Димитров со неговиот турски ...
сите 64 | | | веќе видена

Предвремени парламентарни избори оваа година нема да има, а ако воопшто има, тоа најрано може на почетокот на наредната година, која и онака е изборна. До ...
сите 168 | | | веќе видена

Секое дете заслужува многу љубов, грижа, добро воспитување, стекнување самодоверба, оспособување за животот во иднина. Ако судбината се поиграла со нив да ...
сите 7 | | | веќе видена

next