Радио Слободна Европа

Капитал - Скринингот ќе помогне да видиме до каде сме По повеќегодишна блокада во евроинтеграциите, Македонија во четвртокот официјално го почна таканаречениот ...
сите 25 | | | веќе видена

Македонското здравство е добро позиционирано во најновото рангирање на една шведска невладина организација и тоа благодарение на спроведувањето на проектот ...
| | веќе видена

Мнозинството граѓани се согласува со воведувањето прогресивен данок, иако повеќето од нив сметаат дека повисоките даночни стапки за оние со поголеми приходи ќе ...
сите 2 | | | веќе видена

Проектот „Локална прегратка“ ангажира дваесет асистенти за работа со лицата со посебни потреби Дваесетина невработени образовани млади луѓе вклучени во ...
сите 11 | | | веќе видена

„Почнува скрининг процесот - Македонија од денеска пред маратон за влез во ЕУ“ – насловува Независен, а Слободен печат исто така информира дека од денеска „ ...
сите 86 | | | веќе видена

Интензивна кампања "за" на речиси сите видови на медиуми, интензивна кампања за бојкот претежно на социјалните мрежи и на интернет порталите, неодреден став на ...
сите 91 | | | веќе видена

Со поглавјето 23 кое се однесува на правосудството и фундаменталните права, Македонија денеска и официјално го почнува скрининг процесот во Брисел. Оваа прва ...
сите 77 | | | веќе видена

На македонските компании со членството во ЕУ ќе им се отвори пазар од 500 милиони потрошувачи. Според податоците на Државниот завод за статистика, Македонија ...
сите 20 | | | веќе видена

До неодамна, на железничката пруга од Битола за грчка граница пасеше стока и се одгледуваа сандаци со пчели. Денес пругата интензивно се гради, а со обновата е ...
сите 8 | | | веќе видена

По обраќањето на претседателот Ѓорге Иванов пред македонската заедница во Детроит, каде што уште еднаш повтори дека нема да гласа на закажаниот референдум , ...
сите 200 | | | веќе видена

Новата академска година во Македонија е на прагот, но една работа на поголем дел од факултетите со години наназад во континуитет е иста, а тоа дека студентите ...
сите 3 | | | веќе видена

next