Радио Слободна Европа

По поставките на Ева Францова, Ахмет Албарак... одржани во текот на изминативе неколку месеци, во рамките на претстојното „Остен биенале на цртеж Скопје 2020“, ...
сите 9 | | | веќе видена

Во Македонија голема е бројката на луѓе кои немаат доволно храна, но според граѓанските организации расте и свеста дека храната не треба да се фрла. Пунктот на ...
сите 10 | | | веќе видена

Зградата во нашиот проект/инсталација е само една сцена , основа на која се одигрува историјата, зградата е само пример каде во еден тајмлајн од 70 години може ...
сите 31 | | | веќе видена

За некои има, за некои пак, нема правна основа за јавниот обвинител Љубомир Јовески да ги преземе предметите на СЈО, откако специјалната јавна обвинителка ...
сите 365 | | | веќе видена

Агенцијата за млади и спорт во последните неколку години станува повидлива затоа што пројавува различни иницијативи, но сепак, треба уште многу да се работи за ...
сите 12 | | | веќе видена

Ако од преговорите меѓу Белград и Приштина произлезе договор за размена на територии тогаш се можни, но не и сигурни импликации врз Македонија. Вакви се ...
сите 97 | | | веќе видена

Бизнисменот Силјан Мицевски парите не ги префрлил на сметката на „Меѓународниот сојуз“, туку на сметката на пензионерката Лилјана Тодоровска, потврдуваат од ...
сите 71 | | | веќе видена

Скопје во наредниве четири дена ќе биде регионален книжевен центар. И не само книжевен, оти во МКЦ покрај најавените дваесеттина писатели од соседните земји и ...
сите 3 | | | веќе видена

Групировка како прекар за новата министерка за финансии, џирло девојка како опис на нејзината улога во Владата- со вакви епитети портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Наум ...
сите 34 | | | веќе видена

Доколку седницата на собраниската Комисија за избори и именувања за разрешување на специјалната обвинителка Катица Јанева е отворена, тоа може негативно да ...
сите 172 | | | веќе видена

next