Весник Илинден

Резолуцијата која ја предложи ВМРО-ДПМНЕ, а која ја прифати Собранието на Република Македонија јасно ги дефинира македонските национални и државни позиции во ...
сите 131 | | | веќе видена

Длабока Река под врвовите на Кораб во Македонија беше впишана како Светско природно наследство, одлучи вчера Комитетот за Светско наследство на УНЕСКО на ...
сите 27 | | | веќе видена

Со обраќања на претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, на претседателот на Република Србија Александар Вучиќ и на претседателот на Владата ...
сите 223 | | | веќе видена

Собранието ја усвои Резолуцијата за утврдување на македонските државни позиции во контекст на блокадите на европските интеграции, поднесена од пратеничката ...
сите 131 | | | веќе видена

Македонскиот амбасадор Данчо Марковски во просторите на државната телевизија РТШ – Корча оствари средба со директорот, Мухарем Меко, амбасадорот беше ...
сите 10 | | | веќе видена

Планинскиот чај од плантажите во Мала Преспа, каде рачно се одгледуваат големи површини со овој насад, веќе две години завршуваат на американскиот пазар ...
сите 11 | | | веќе видена

Македонскиот амбасадор Данчо Марковски денеска во просторите на Општина Корча оствари средба со градоначалникот на Општина Корча Сотираќ Фило. На средбата се ...
сите 10 | | | веќе видена

Прв сребрен медал за Македонија на Олимписките игри во Токио. Нов спортски херој е Дејан Георгиевски кој во финалето од натпреварот во таеквондо во ...
сите 497 | | | веќе видена

Скопје денеска одбележува 58 години од земјотресот кој го разори градот. Во земјотресот животот го загубија 1.070 лица, а околу 3.000 беа повредени. На 26 јули ...
сите 95 | | | веќе видена

Македонскиот амбасадор Данчо Марковски денеска во просторите на Округот Корча оствари средба со Ана Веруши преседателка на Советот на округот Корча, на ...
сите 10 | | | веќе видена

Материјалот, појаснуваат, може да се доставува во оригинална форма директно до Државниот архив или до Агенцијата за иселеништво, по редовна пошта и дигитална ...
сите 12 | | | веќе видена

Во автобуската несреќа што утринава се случи на автопатот во близина на наплатните рампи кај Славонски Брод досега има 10 мртви и 45 повредени патници во ...
сите 218 | | | веќе видена

Македонците во село Ладомерица, административната единица Острен во областа Голо Брдо се соочуваат со недостаток на вода за пиење во овие жешки јули денови. ...
сите 8 | | | веќе видена

Македонците треба да бидат внесени во бугарскиот Устав смета Стојко Стојков од партијата на Македонците во Бугарија, ОМО “Илинден”- Пирин. За Фактор вели тоа ...
сите 266 | | | веќе видена

Меѓународната заедница треба да преземе чекори за да го запре прогонот на христијаните на Блискиот Исток и Африка, изјави Сергеј Лавров за телевизијата ...
сите 30 | | | веќе видена

Исаија Мажовски (лево) Македонско-албанската револуционерна лига дејствувала и во Албанија и во Македонија. Во прогласот објавен на албански, меѓу другото, се ...
сите 20 | | | веќе видена

По повод 118-годишнината од Илинденското востание, традиционалните научно-културни средби „10 Дена Крушевска Република“ од 1 до 10 август ќе понудат повеќе ...
сите 28 | | | веќе видена

Летните олимписки игри ќе бидат официјално отворени денеска во Токио, по едногодишно доцнење поради пандемијата на коронавирусот, и ќе траат до 8 август, а ...
сите 125 | | | веќе видена

next