Весник Илинден

Македонски весникот “Илинден”: М-р Андреа Алексовски ве молиме дадете кратка биографија за читателите. Андреа Алексовски е роден во Скопје 1978 година. Го ...
сите 16 | | | веќе видена

Политичкиот секретаријат на партијата на македонското национално малцинство во Грција “Виножито” одржа состанок на 19 август 2018 година. Ставот на политичкиот ...
сите 8 | | | веќе видена

Режимот на Зоран Заев на 30-ти јули распиша консултативен референдум на кој гласачите на Македонија се повикани да се изјаснат за прашањето: ”Дали сте за ...
сите 15 | | | веќе видена

На 19 август, на 81 години, во Полска почина Мито Алексовски Клавчов, насилно прогонет Македонец од Егејскиот дел на Македонија за време на Граѓанската војна ...
| | веќе видена

Граничниот премин Стреизмир-Рестилица на македонско- косовската граница на планината Кораб, преминот кој подолго воопшто не функционира, се пушти трите дена ...
сите 2 | | | веќе видена

Во текот на месец август забележана е рекордна фрекфенцијата на патници и возила на граничниот премин Џепиште -Требиште кај областа Голо Брдо, Дебар. Тоа како ...
сите 3 | | | веќе видена

Школата за млади лидери стана препознатлив бренд, рече претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, на отворањето на деветтата по ред Школа за ...
сите 29 | | | веќе видена

Илија Антески – Смок бил роден во Тетово на 25 јули 1919 година, основно образовнаие заврши во родниот крај во 1939 година се запишал како вонреден ...
сите 4 | | | веќе видена

Почитувани верниците со Исламска Вероисповед во Република Албанија и во целиот свет во името на Македонско друштво “Илинден“-Тирана и Македонско друштво ...
сите 11 | | | веќе видена

На 19 август 2018 година во Охрид, Република Македонија државниот секретар на Министерство за надворешни работи на Македонија Виктор Димовски го отвори Летниот ...
сите 17 | | | веќе видена

На ден 24 август (петок) 2018 година во Битола, во Малата сала на НУ „Завод и Музеј“ – Битола, ќе биде промовирана монографијата „Етнографија и антропологија ...
сите 11 | | | веќе видена

Американската разузнавачка агенција ЦИА, во последниот објавен извештај за Балканот, го опишува како „експлозив подготвен да експлодира“. Фокусирајќи се на ...
сите 10 | | | веќе видена

Денеска во посета на општина Маврово и Ростуше престојуваат преседателот на партијата “Единствена горанска партија” и пратеник во Собранието на Косово Адем ...
сите 2 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, придружуван од сопругата, г-ѓа Маја Иванова, денеска во манастирскиот комплекс во изградба ...
сите 55 | | | веќе видена

Министерот за внатрешни работи на Македонија, Оливер Спасовски денеска заедно со градоначалникот на општина Маврово и Ростуше Медат Куртовски, преку граничниот ...
сите 7 | | | веќе видена

Македонците од цела Албанија се собираат во село Ербеле областа Поле, Маќелара на 18-19.08.2017 година го одбележаа големиот Христиjански празник Преображение ...
сите 10 | | | веќе видена

next