Весник Илинден

Уставот на Република Македонија ме обврзува како Претседател на Република Македонија барем еднаш во годината да се обратам во Собранието за прашања од мојата ...
сите 18 | | | веќе видена

Претседателот Илир Мета со признанието „Витез на редот на знамето” постхумно го одликува, Стерјо Спасе познат албански писател со македонско потекло; ...
сите 13 | | | веќе видена

Четири меѓународни медиумски организации ја повикаа албанската Влада да се откаже од два предлог-закони за државна регулатива и обврзна регистрација за онлајн ...
сите 2 | | | веќе видена

Македонското друштво “Сонце” од Корча во соработка со Универзитетот “Фан Ноли” во Корча, на 27 декември 2018 година, со почеток во 11.00 часот, во ...
сите 20 | | | веќе видена

Претседателот на Македонско друштво ”Илинден”-Тирана Никола Ѓурѓај на 24.12.2018 година во Амбасада на Република Македонија во Тирана оствари средба со ...
сите 10 | | | веќе видена

Православните верници и Католичките верници кои времето го сметаат по Грегоријанскиот календар денеска го слават Божик, раѓањето на Исус Христос. Божик го ...
сите 96 | | | веќе видена

Во знакот на новогодишните празници, претседателката на Советот на Округот Корча, Ана Веруши денеска на Македончиња, кои посетуваат курс по македонски јазик во ...
сите 53 | | | веќе видена

Делегација од Владата на Македонија, предводена од министерот за странски инвестиции, Бардул Даути, советничката за земјоделство на Претседателот на Владата, ...
сите 44 | | | веќе видена

Парламентарното мнозинството во албанскиот законодавен дом синоќа не го поддржа Предлог-законот предложен од страна на опозицијата за проверка на потеклото на ...
сите 13 | | | веќе видена

Федералната Унија на Европските Националности (ФУЕН), се заблагодарува за сите придонеси на сите члени оваа година ја направивме многу успешна година во ...
сите 3 | | | веќе видена

„Сите луѓе се родени слободни и имаат еднакви права и достоинство“, порачува Членот 1 од Универзалната повелба за човековите права на Обединетите Нации. Освен ...
| | веќе видена

Споменикот на природата „Маркови Кули” во Прилеп му се потребни Планот за управување и спој на природното со културното богатство со меѓународна валоризација ...
сите 4 | | | веќе видена

Македонската патриотска организација – МПО е политичка организација основана во Форт Вејн, САД во 1922 година од Македонски емигранти, подоцна преименувана ...
сите 25 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов, денеска приреди прием за студентите од додипломски, постдипломски и докторски студии, коишто во рамки ...
сите 2 | | | веќе видена

next