Авганистан

  во

  Потполковник Блерим Исмаили пред неколку дена е поставен за нов командант на специјалната единица „Ренџери“, информација што тој ја потврди и за „Фокус“. Тој ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Во бегалскиот камп Мориа, на грчкиот остров Лезбос, условите за живот се катастрофални и има насилство на сите страни, поради што деца од десет години се ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Како снајперист и член на единицата американски морнарички фоки, Брендон Веб се борел на планините во Авганистан и Ирак. Го тренирал Крис Кајл, снајперистот по ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Команијата за стратегиски комуникации од Белфаст, Северна Ирска, „Стратагем интернешнл“, ќе ѝ помага на македонската влада во кампањата чијашто цел е успешен ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Команијата за стратегиски комуникации од Белфаст, Северна Ирска, „Стратагем интернешнл“, ќе ѝ помага на македонската влада во кампањата чијашто цел е успешен ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Кина почна со изградба на својата прва воена база за обука во провинцијата Бадахшан во североисточен Авганистан, во рамки на зголемената соработка со Кабул во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Команијата за стратегиски комуникации од Белфаст Северна Ирска, „Стратагем интернешнл“, ќе ѝ помага на македонската влада во кампањата која има цел успешен ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Ова ќе биде првото воено присуство на Кина на територијата на соседниот Авганистан. Минатата година, Пекинг ја распореди својата прва воено-логистичка база во ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Кина почна со изградба на својата прва воена база за обука во провинцијата Бадахшан во североисточен Авганистан, во рамки на зголемената соработка со Кабул во ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Кина почна со изградба на својата прва воена база за обука во провинцијата Бадахшан во североисточен Авганистан, во рамки на зголемената соработка со Кабул во ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Кина почна со изградба на својата прва воена база за обука во провинцијата Бадахшан во североисточен Авганистан, во рамки на зголемената соработка со Кабул во ...
  сите 13 | | | веќе видена