Авганистан

  во

  Градоначалникот на Норт Огден, град во сојузната американска држава Јута, убил еден од авганистанските војници, кој што претходно го обучувал, изјавија ...
  сите 47 | | | веќе видена

  Градоначалникот на Норт Огден, град во сојузната американска држава Јута, убил еден од авганистанските војници, кој што претходно го обучувал, изјавија ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Анализата на податоци собрани од септември 2017. година покажува дека во многу случаи на намерни убиства на новинари истрагите се бавни и дека извршителите не ...
  сите 10 | | | веќе видена

  По 17 години војување, американскиот врховен командант во Авганистан призна дека Талибанците не можат да бидат воено поразени. „Војната во Авганистан не може ...
  сите 40 | | | веќе видена

  По 17 години војување, американскиот врховен командант во Авганистан призна дека Талибанците не можат да бидат воено поразени.„Војната во Авганистан не може да ...
  сите 38 | | | веќе видена