Авганистан

  во

  Државата Сомалија е најкорумпираната земја во светот, додека Данска од друга страна е на последното место на оваа листа. Ова го покажува најновото истражување ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Вашингтон бара од Алијансата да се фокусира на поофанзивни мисии, а сојузниците би можеле да направат огромна, самоуништувачка грешка ако го следат неговото ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Директните преговори помеѓу администрацијата на Доналд Трамп и талибанците го отвори прашањето дали со заминувањето на американските трупи од Авганистан ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Обидите за нелегален премин на јужната граница во пораст. Полициската статистика за 2018 година бележи повеќекратно зголемување во однос на претходната 2017. ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Американскиот главен преговарач Залман Халилзада истакна дека пред евентуалното повлекување на трупите Талибанците треба да пружат гаранции дека Авганистан ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Командантот на силите на САД за Европа, генерал-потполковник Кристофер Каволи, во рамки на својата прва официјална посета на Република Македонија, денеска во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Директните преговори помеѓу администрацијата на Доналд Трамп и талибанците го отвори прашањето дали со заминувањето на американските трупи од Авганистан ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Командантот на силите на САД за Европа, генерал-потполковник Кристофер Каволи, во рамки на својата прва официјална посета на Република Македонија, денеска во ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Командантот на силите на САД за Европа, генерал-потполковник Кристофер Каволи, во рамки на својата прва официјална посета на Република Македонија, денеска во ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Директните преговори помеѓу администрацијата на Доналд Трамп и талибанците го отвори прашањето дали со заминувањето на американските трупи од Авганистан ...
  сите 13 | | | веќе видена