Собранието

  во

  На 150-тата седница, Владата ја разгледа и усвои Информацијата за покачување на платите во основното, средното и високото образование за 5% почнувајќи од ...
  сите 82 | | | веќе видена

  На 150-тата седница на Владата донесе одлуки од септември платите во основното, средното и високото образование и во научните институти, повисоки за 5%; ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Владата денеска во рамки на 150.седница го утврди текстот на Предлог-законот за задолжување на Република Северна Македонија кај Меѓународната банка за обнова и ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Административниот град во земјва од наредната година го затвора за сообраќај на автомобили централното градско подрачје, истото ќе биде претворено во пешачка ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Владата денеска во рамки на 150.седница го утврди текстот на Предлог-законот за задолжување на Република Северна Македонија кај Меѓународната банка за обнова и ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Владата во рамки на 150 седница го утврди текстот на Предлог-законот за задолжување на Република Северна Македонија кај Меѓународната банка за обнова и развој ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Поранешниот министер за финансии Никола Поповски е именуван за нов вршител на должност – главен извршен директор на Развојната банка на Северна Македонија, ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлог на Закон за задолжување на Република Северна Македонија кај Меѓународната банка за обнова ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Според развојот на настаните тешко е дека тие за една недела ќе седнат, а уште помалку да најдат компромис за законот, кој е еден од клучните за да добиеме ...
  сите 80 | | | веќе видена

  Никола Поповски е именуван за нов вршител на должност – главен извршен директор на Развојната банка на Северна Македонија, стои во дописот од Банката до ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Низ центарот на Скопје од наредната година нема да се движат автомобили. Градоначалникот Петре Шилегов за вели дека во моментов работат на проектот потегот од ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Помалку од еден месец останува до истекот на мандатот на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, а партиите се чини дека се далеку од договор за новиот ...
  сите 1185 | | | веќе видена

  Никола Поповски е именуван за нов вршител на должност – главен извршен директор на Развојната банка на Македонија, стои во дописот од Банката до Македонската ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Град Скопје планира да ја затвори за сообраќај улицата Димитрие Чуповски и да ја прошири улицата Даме Груев откако претходно ќе ја урне зградата на „Макоил“ на ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Одлуката е донесена на седница на Надзорниот одбор на Банката одржана на 13 август. Поповски доаѓа на местото на Кирил Колемишевски, кој на функцијата беше од ...
  сите 33 | | | веќе видена

  Иницијативата #КрајЗаРасипништвото во нејзината онлајн верзија до сега ја потпишале над 2.500 луѓе. Ќе биде достапна за потпишување до почетокот на ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Никола Поповски е именуван за нов вршител на должност – главен извршен директор на Развојната банка на Македонија, стои во дописот од Банката до Македонската ...
  сите 33 | | | веќе видена