Собранието

  во

  Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на Република ...
  сите 234 | | | веќе видена

  Во кривичниот суд во Скопје со сослушување на четворица сведоци продолжи судското рочиште за 27 април. Прв сведочи Сашко Коцевски, самостоен референт во ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Продолжи главната расправа во Кривичниот суд за случајот со собраниските инциденти од 27 април. И денеска се испрашуваат сведоци. Сашко Коцевски, вработен во ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Денеска во Кривичниот суд продолжуваат сослушувањата на четворица сведоци за настаните на 27. април минатата година во Собранието. Прв сведочи Коцевски кој ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Со 7 гласа Уставниот суд донесе одлука за отфрлање на иницијативата за поведување постапка за оценување на уставноста на референдумот за 30 септември. ...
  сите 234 | | | веќе видена

  Вработен во Собранието во системот за електронско гласање, Сашко Коцевски, кој бил задолжен за вклучување на микрофоните и давање збор за гласање, сведочи во ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Уставниот суд денеска и дефинитивно ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдумот донесена од ...
  сите 234 | | | веќе видена

  Уставниот суд ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распишување на референдум, донесена од Собранието на Република ...
  сите 234 | | | веќе видена

  Судијата известител во Уставниот суд Елена Гошева предлага да се поведе постапка за одлуката за распишување референдумот и да се изрече времена мерка и ...
  сите 234 | | | веќе видена

  Во кривичниот суд во Скопје со сослушување на четворица сведоци продолжи судското рочиште за 27 април, познат како крвавиот четврток. Прв сведочи Сашко ...
  сите 120 | | | веќе видена

  Судијата известител во Уставниот суд Елена Гошева предлага да се поведе постапка за одлуката за распишување референдумот и да се изрече времена мерка и ...
  сите 234 | | | веќе видена