Швајцарија

  во

  Фондацијата „Иселениците од Швајцарија за Гостивар” донираше ранци и училишен прибор за 100 ученици со социјално загрозен статус. Нивната акција наиде на ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Планирана е набавка на опрема со која може да опслужуваме и над 2.000 летови на ден. Планирана е изградба на нова зграда во која ќе биде сместен новиот систем ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Почнувајќи од денеска, па во наредните три дена, малото планинско место Криница-Здруј во Полска ќе биде домаќин на најголемата економска конференција во ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во пет подрачни училиштата во општина Струмица нема првачиња. Во населените места Сачево, Габрово, Дорломбос, Мемешли и Орманли нема запишано ниту еден ученик ...
  сите 23 | | | веќе видена

  За фудбалскиот клуб Дуделанж од истоимениот град во Луксембург јавноста се заинтересира пред 6 години кога сензационално го елиминираше австрискиот гигант Ред ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Со одлука на Советот на Општина Велес на последната 18-та седница одржана минатата недела, а на предлог на градоначалникот Аце Коцевски двете велешки основно ...
  сите 90 | | | веќе видена

  Гранати од швајцарско производство се најдени во Сирија кај припадниците на ултрарадикалната сунитска организација, кои можеби се произведени во RUAG и се дел ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Тројца од петчлениот македонски тим успеаја да го истрчаат 171 километри долгиот ултрамаратон УТМБ, што традиционално се одржува на Мон Блан. Игор Пирковски, ...
  сите 6 | | | веќе видена