Глас на Америка

Папата Францис денеска кажа дека ќе се направат секакви напори да се обезбеди култура во Католичката црква што ќе спречи идна сексуална злоупотреба на деца ...
сите 26 | | | веќе видена

Очекуваме да се следи примерот на развиените демократии, каде секој има еднакво право да ги промовира своите идеи, велат тие И контрашите на референдумот ...
сите 207 | | | веќе видена

Во потегот без преседан учествуваа редакции од секоја сојузна држава освен Вајоминг Во ескалација на затегнатите односи меѓу американскиот претседател Доналд ...
сите 63 | | | веќе видена

Уништувањето на Исламската држава се покажа потешко отколку што претпоставуваа САД и сојузниците. Најновите проценки на разузнавачката заедница предупредуваат ...
сите 25 | | | веќе видена

Американскиот главен правобранител кажа дека САД нема да толерираат прекршување на законот во случајот на добивање оружје со „3-Де“ печатачи Американскиот ...
сите 2 | | | веќе видена

Американскиот лидер медиумите ги нарече непријател на народот Додека медиумите и американските претседатели низ годините долго време соработувале, иако ...
сите 63 | | | веќе видена

Трамп изјави дека неговото однесување предизвикува поделба и хаос во администрацијата Претседателот на САД Доналд Трамп му го одзеде сертификатот за безбедност ...
сите 9 | | | веќе видена

next