Глас на Америка

Извештајот не е јавен, и на сенаторите ќе им биде дозволено да го читаат во специјално обезбедена соба на Капитол хил Рано в сабота Сенатот се очекува да гласа ...
сите 53 | | | веќе видена

Додека гласачите во САД се подготуваат за изборите на 6 ноември, се подготуваат и федералните, државните и локалните власти. Додека многу гласачи размислуваат ...
сите 39 | | | веќе видена

Ова е дел од разговорот меѓу амбасадорот и македонскиот заменик-министер за надворешни работи во Њујорк Идејата за долготрајно чекање и неспроведување на ...
сите 9 | | | веќе видена

Потпретседателот на Атлантскиот совет за Гласот на Америка ја коментира големата поддршка за европска Македонија, но и малата излезност на референдумот. ...
сите 3 | | | веќе видена

Обезбедувањето двотретинско мнозинство ќе биде предизвик за власта, со оглед на поларизираната средина, смета професорот од Американскиот Универзитет во ...
сите 55 | | | веќе видена

Во одлуката на Судот се вели дека санкциите можат негативно да се одразат врз здравјето и животите на иранските граѓани Меѓународниот суд на правдата им наложи ...
сите 20 | | | веќе видена

Првата дама Меланија Трамп продолжува со еднонеделната посета на Африка. Кратко по нејзиното пристигнување во главниот град на Гана, Акра таа посети болница и ...
сите 41 | | | веќе видена

Тројца научници, од кои двајца Американци и еден Британец, ја освоија Нобеловата награда за хемија за нивната работа во развојот на методите за генетски ...
сите 32 | | | веќе видена

„Ако не гласаш не добиваш ништо, само ако гласаш можеш нешто да добиеш“, коментира американскиот аналитичар. Даниел Сервер од Универзитетот Џонс Хопкинс во ...
сите 19 | | | веќе видена

next