Глас на Америка

Обраќајќи се од говорницата претседателот на Македонија ги повика државите членки на ОН да не ги менуваат одлуките со кои беше признаена државата под уставното ...
сите 115 | | | веќе видена

После Кристин Блази Форд, уште четири жени деновиве го обвинија номинираниот судија за Врховниот суд, за сексуални малтретирања што се случиле пред триесетина ...
сите 41 | | | веќе видена

Денеска продолжи работата на 73-то Генерално собрание на ОН Претседателот Трамп го означи Иран како „водечки спонзор на тероризмот во светот“ и продолжи да ја ...
сите 37 | | | веќе видена

Луѓето се тие што јасно ставаат до знаење дека сакаат да бидат дел од либерална цивилизација, а не во цивилизација на авторитарен племенски национализам, вели ...
сите 3 | | | веќе видена

Дебата на форум организиран од Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“. Како да се подобри бизнис климата во Македонија преку поттикнување ...
сите 2 | | | веќе видена

Британија, Франција, Германија, Русија, Кина и Иран најавија специјален правен механизам, со кој продолжува трговијата со Техеран Петте преостанати земји ...
сите 63 | | | веќе видена

Советникот за национална безбедност на САД Џон Болтон ја советува Русија да направи ревизија на одлуката Русија вели дека во следните неколку недели ќе и ...
сите 33 | | | веќе видена

Во анкета спроведена врз повеќе од 40.000 луѓе во 15 земји од светот многу поголема верба за напредок покажале младите од државите со ниски примања Младите во ...
сите 10 | | | веќе видена

next