ЕУ

  во

  Да се воведат посебни владини мерки за поддршка на земјоделските задруги, да се даде приоритет или дополнително бодување на задругите и оценка на нивните ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Денеска е светски ден на детето. По овој повод претставникот на УНИЦЕФ г.Бенџамин Перкс испрати изјава до медиумите во која вели: „Светскиот ден на детето – ...
  сите 52 | | | веќе видена

  Две третини од децата и младите во Европа имаат позитивни чувства кон мигрантите, додека најголем страв им е безработницата. Ваквите резултати, како што јави ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Денеска е светски ден на детето. По овој повод претставникот на УНИЦЕФ г.Бенџамин Перкс испрати изјава во која вели: „Светскиот ден на детето – што се слави на ...
  сите 52 | | | веќе видена

  Европа не може да ја игра својата улога ако не преземе поголема одговорност за својата одбрана и безбедност и се задоволи со второкласна улога на меѓународната ...
  сите 67 | | | веќе видена

  Логиката на ЕУ е ако веќе правиш пари од туѓ труд без ниту еден ред твоја содржина, тогаш треба да им платиш нешто на тие на чиј грб се богатиш. Ваква логика ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Актуелните состојби во работењето на земјоделските задруги се тема на денешната Трета сесија на Работната група за земјоделство и рурален развој од ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Ниту една земја на ЕУ не го покрена прашањето за Никола Груевски, вели унгарскиот министер за надворешни работи, Питер Сијарто. Како одговор на прашање, ...
  сите 68 | | | веќе видена

  Преговарачите од земјите-членки на Европската унија не успеаја да постигнат договор во врска со буџетот за еврозоната за 2019 година до крајниот рок кој истече ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Унгарскиот министер за надворешни работи, Петер Сијарто, по вчерашниот состанок на министрите во ЕУ порача дека ниту еден колега не го покренал прашањето за ...
  сите 68 | | | веќе видена

  Откако премиерот Зоран Заев најави можност за носење на закон за амнестија на дел од обвинетите за собраниските настани на 27 април минатата година, и ...
  сите 87 | | | веќе видена