ЕУ

  во

  Околу 400 милиони луѓе во вкупно 28 земји-членки на Европската унија до недела ќе ги избираат своите претставници во Европскиот парламент за следните пет ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Европскиот совет ја одобри забраната за употреба на пластика за еднократна употреба од 2021 година. Советот се согласи да се забрани употребата на пластични ...
  сите 22 | | | веќе видена

  Новиот граничен премин меѓу Косово и Македонија „Белановце-Станчиќ“ ќе биде пуштен во употреба во август годинава, објави денеска порталот „Газета експрес“. ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Во рамките на официјалната посета на Република Црна Гора, премиерот Зоран Заев учествуваше на Бизнис форумот меѓу стопанствениците на двете земји.„Ние сме ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Според првичните резултати партијата на потпретседателот на Европската комисија Франс Тимерманс, освои 5 пратенички места во новиот ЕУ парламент, што е за две ...
  сите 217 | | | веќе видена

  Заврши официјалната посета на Црна Гора. Денеска ја одржавме првата заедничка владина седница помеѓу Влада на Република Северна Македонија и Vlada Crne Gore. ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Во Кајуховиот партк во Шоштањ во Словенија, непознати лица го осквернавиле споменикот на поетот Карл Дестовник-Кајух со знак на албанското знаме, пишува ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Ова денеска го истакна министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски на заедничката меѓувладина седница на Република Северна ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Премиерот Заев во текот на својата посета на Црна Гора, истакна дека и двете земји ќе соработуваат во сите области кои се од заемен интерес. „Црна Гора беше ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Новиот граничен премин меѓу Косово и Северна Македонија „Белановце-Станчиќ” ќе биде пуштен во употреба во август годинава, објави денеска порталот „Газета ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Црна Гора беше меѓу првите земји што го ратификуваше протоколот за пристапување на нашата земја во НАТО, којшто ги охрабри сите други земји да тргнат во брза ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Косовскиот портал „Газета Експрес“, денеска откри кога ќе биде пуштен во употреба граничниот премин „Велановце-Станчиќ“, меѓу Косово и Северна Македонија. ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Како завршница на официјалната посета на Црна Гора, премиерот Зоран Заев и црногорскиот премиер Душко Марковиќ, одржаа прес- конференција на која информираа за ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Приштина, 24 мај 2019 (/) – Новиот граничен премин меѓу Косово и Северна Македонија „Белановце-Станчиќ“ ќе биде пуштен во употреба во август годинава, објави ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Црна Гора беше меѓу првите земји што го ратификуваше протоколот за пристапување на нашата земја во НАТО, којшто ги охрабри сите други земји да тргнат во брза ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Црна Гора беше меѓу првите земји што го ратификуваше протоколот за пристапување на нашата земја во НАТО, којшто ги охрабри сите други земји да тргнат во брза ...
  сите 81 | | | веќе видена

  Новиот граничен премин меѓу Косово и Македонија „Белановце-Станчиќ“ ќе биде пуштен во употреба во август годинава, објави денеска порталот „Газета експрес“. ...
  сите 27 | | | веќе видена