ЕУ

  во

  Поранешниот амбасадор на ЕУ во Македонија, Ерван Фуере, во интервју за МИА вели дека од решавањето на спорот со Грција најголемата лекција е лидерството и ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Во македонскиот случај, Москва избра тактика однапред осудена на неуспех, смета Максим Саморуков од московскиот центар „Карнеги“ Максим Саморуков Во светските ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Износот на законски пропишана минимална плата во европските земји значително се разликува. Минималецот во Швајцарија е 2.709 евра и е речиси 12 пати поголем ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Скопје ќе биде домаќин на самит на европските слободни економски зони, што ќе се одржи од 2 до 4 мај годинава. Се очекуваат над 350 претставници од цел свет, а ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Скопје ќе биде домаќин на самит на европските слободни економски зони, што ќе се одржи од 2 до 4 мај годинава. Се очекуваат над 350 претставници од цел свет, а ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Од 2008 година, на срамен, нелегален и силеџиски начин НАТО и ЕУ ни имаа поставено блокада, уцена и ултиматум – прво името потоа членство. Тоа не им служеше на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Владеачката СДСМ смета дека денешната Конвенција на ВМРО-ДПМНЕ во Струга е најобична фарса, и дека лидерот на партијата Христијан Мицкоски веќе го одбрал ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Скопје, 16 февруари 2019 Денешната Конвенција на ВМРО-ДПМНЕ е најобична фарса. Антизападниот Христијан Мицкоски сам го одбира неговиот кандидат или кандидатка. ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Интервју со поранешниот амбасадор на ЕУ во Македонија После толку години ангажман во и за Македонија, претпоставувам дека ве радува решавањето на спорот со ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Оттука, јавно го повикувам македонското иселеништво да се организира. Веднаш ни е потребна влада на Република Македонија во егзил. Сериозен сум. Тоа е ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Денешната конвенција на ВМРО-ДПМНЕ е најобична фарса, велат од СДСМ во нивното соопштение.„Антизападниот Христијан Мицкоски сам го одбира неговиот кандидат или ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Интервју со поранешниот амбасадор на ЕУ во Македонија После толку години ангажман во и за Македонија, претпоставувам дека ве радува решавањето на спорот со ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Денешната Конвенција на ВМРО-ДПМНЕ е најобична фарса. Антизападниот Христијан Мицкоски сам го одбира неговиот кандидат или кандидатка. Денеска е само ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Претседателските избори ќе бидат успешни доколку тоа помогне за успешна демократизација на земјата, а ако нема таков капацитет, ќе може да се постави прашање ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Од 2 до 4 мај годинава, Скопје ќе биде домаќин на Самит на европските слободни економски зони. Настанот го организира Дирекцијата за технолошки-индустриски ...
  сите 21 | | | веќе видена