Албанци

  во

  Владата денеска ја одржа 117. седница, а на неа, како што информираа од владината прес-служба, членовите на Владата кои се припадници на албанската заедница ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Хрватскиот аналитичар Иван Бродиќ, чиј критички осврт на Преспански договор што го пренесе expres.mk предизвика големо внимание, во интервју за весникот ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Одговори на новинарски прашања, Мухамед Зеќири, пратеник и потпретседател на СДСМ Скопје, 29.01.2019 П: Зекири, сметате ли дека министрите од ДУИ треба да ...
  | | веќе видена | слични

  Секој има право да зборува на својот сопствен јазик, но мислам дека е коректно кога ќе бидеш прашан од колеги новинари Македонци, да се одговара на македонски ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Македонската нација може да опстои само ако успешно и ненасилно се реферира себеси во однос на широкиот океан на Другите. На ова поле десницата има што да ...
  | | веќе видена

  Секој има право да зборува на својот сопствен јазик, но мислам дека е коректно кога ќе бидеш прашан од колеги новинари Македонци, да се одговара на македонски ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Секој има право да зборува на својот сопствен јазик, но мислам дека е коректно кога ќе бидеш прашан од колеги новинари Македонци, да се одговара на македонски ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Во подрачното училиште „Тодор Јанев" во село Бањица, во општина Чашка, 24 ученици од септември 2019 ќе почнат да учат на мајчин албански јазик, а во селото ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Италијанските судии со години не можат да осудат двајца крадци бидејќи не можат да востановат кој од еднојајчените близнаци стои зад секоја од кражбата. Судот ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Италијанските судии со години не можат да осудат двајца крадци, бидејќи не можат да востановат кој од еднојајчените близнаци стои зад секоја од кражбата.Судот ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Учениците Албанци од Велес дојдоа во Скопје заедно со нивните родители да се сретнат со министерот за образование, Арбр Адеми. Имаат само една желба, да учат ...
  сите 45 | | | веќе видена

  Италијанските судии со години не можат да осудат двајца крадци бидејќи не можат да востановат кој од еднојајчените близнаци стои зад секоја од кражбата. Судот ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Иако се осомничени за стотици кражби во Италија, судот во Верона на идентични близнаци од Албанија не може да докаже вина бидејчи не знае кој ги извршил ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Во подрачното училиште „Тодор Јанев“ во село Бањица, во Општина Чашка, 24 ученици од септември 2019 ќе почнат да учат на мајчин албански јазик, а во селото ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Во подрачното училиште „Тодор Јанев“ во село Бањица, во Општина Чашка, 24 ученици од септември 2019 ќе почнат да учат на мајчин албански јазик, а во селото ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Италијанските судии мака мачат како да осудат сериски разбојник , откако не може да утврдат кој го извршил грабежот од двајцата близнаци. Пред неколку дена ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Браќата Труши, етнички Албанци, се идентични, еднојајчани близнаци кои што исто се облекувале, имале исти тетоважи и носат толку сличен генетски профил, така ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во подрачното училиште „Тодор Јанев“ во село Бањица, во Општина Чашка, 24 ученици од септември 2019 ќе почнат да учат на мајчин албански јазик, а во селото ...
  сите 25 | | | веќе видена