Албанци

  во

  ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе кривична пријава против Талат Џафери и директорот на Службен весник, но и против сите за кои ќе биде утврдена одговорност дека го ...
  сите 383 | | | веќе видена

  На почетокот на годината Министерството за култура унапреди 20 службеници во разни сектори, а се поздрави со советникот и креатор на Националната стратегија за ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Потпишувањето и праќањето на законот за двојазичност во Службен весник од страна на господинот Талат Џафери, без потпис на претседателот на државата, Ѓорѓе ...
  сите 383 | | | веќе видена

  Потпишувањето и праќањето на законот за двојазичност во Службен весник од страна на господинот Талат Џафери, без потпис на претседателот на државата, Ѓорѓе ...
  сите 383 | | | веќе видена

  Законот за употреба на јазиците, што вчера претседателот на Собранието Талат Џафери го испрати на објава во Службен весник, по членот 1 кој вели дека на целата ...
  сите 40 | | | веќе видена

  Пред 20 години, 45 албански цивили беа убиени во косовското село Рачак од страна на српските безбедносни сили. Масакрот беше и една од главните причини ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Во екот на јавните препирки околку ракометниот национален тим кому симпатизери на СДСМ му забрануваат да ја пее “Бисер Балкански” а сервисот на албански јазик ...
  сите 15 | | | веќе видена

  „Потпишувањето и праќањето на законот за двојазичност во Службен весник од страна на господинот Талат Џафери, без потпис на претседателот на државата, Ѓорѓе ...
  сите 383 | | | веќе видена

  Претседателот Ѓорге Иванов вели дека објавувањето на Законот за употреба на јазиците и на Законот за ратификација на спогодбата од Преспа во Службен весник без ...
  сите 383 | | | веќе видена

  На почетокот на годината Министерството за култура унапреди 20 службеници во разни сектори, а се поздрави со советникот и креатор на Националната стратегија за ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Потпишувањето и праќањето на законот за двојазичност во Службен весник од страна на господинот Талат Џафери, без потпис на претседателот на државата, Ѓорѓе ...
  сите 383 | | | веќе видена

  По потпишувањето на Законот за јазици од страна на претседателот на Собрание, денеска уште рано наутро, почна и поставувањето на двојазични танели низ цела ...
  сите 18 | | | веќе видена

  По потпишувањето на Законот за јазици од страна на претседателот на Собрание, денеска уште рано наутро, почна и поставувањето на двојазични танели низ цела ...
  сите 18 | | | веќе видена

  По потпишувањето на Законот за јазици од страна на претседателот на Собранието Талат Џафери, денеска уште рано наутро, почна и поставувањето на двојазични ...
  сите 18 | | | веќе видена

  На крајот на денот, кога страстите се смирија, кога секој продолжи со играта, размислував кои сме ние и во какви чудовишта се претвараме. Во целото лудило кое ...
  сите 8 | | | веќе видена