Имаат семејство, а сами се

Утеха и топлина, место каде може да се избањаат и преспијат е пунктот за бездомници на Црвениот Крст во Визбегово. Центарот од изутрина празен, ги затекнавме од црвениот крст како го чистат пунктот. Станарите оние кои се без дом, доаѓаат вечер. Деновиве пунктот е отворен 24 часа, со температурите под 20 степени да не остануваат овие луѓе на отворено. Нивниот живот е тажен, најчесто бездомници се ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒