Штип

  во

  Високите температури, невообичаени за овој период од годината, негативно влијаат врз земјоделството. Површинскиот слој на почвата нема доволно влага, сеидбата ...
  сите 191 | | | веќе видена

  Штип доби два нови бунари од кои градот ќе се снабдува со вода за пиење. Нивниот капацитет е 35 литри вода во секунда, а чинеа 2.7 милиони денари. Новите ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Со новите законски измени на Законот за стечајни работници во Штип се опафтени 180 лица. Претседателот на Здружението „Унит“-Штип, Ќемалдин Арсланов денеска ги ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Во тек е постапката за ликвидирање на двете регионални претпријатија за источниот и севроисточниот регион, кои беа формирани за стопансиување за регионална ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Осум ученици од Општинско основно училиште „ Димитар Влахов“ утре заминуваат во градот Троген во Шавјацарија, каде по петти пат ќе бидат дел од проект, во чии ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Директорката на Центарот за развој на Источно планскиот регион, Драгица Здравева вели дека оваа постапка ќе се одвива во наредните месеци, а се очекува да ...
  сите 4 | | | веќе видена