МОТ

  во

  Петнаесет врвни театарски продукции, перформанси, концерти, работилници, предавања и дискусии ќе го исполнат репертоарот на овогодинешното четириесет и четврто ...
  сите 79 | | | веќе видена

  Од 13 до 21 септември годинава ќе се одржува 44. Млад отворен театар 2019 – МОТ. Во девет вечери ќе гостуваат петнаесет врвни театарски продукции, на шест ...
  сите 82 | | | веќе видена

  Стапките на невработеност кај балканските земји значително се разликуваат од европскиот просек. Во Македонија, иако неодамна имаше пад на невработеноста, и ...
  сите 97 | | | веќе видена

  Меѓународната организација на трудот, МОТ, објави студија со проценка дека топлотните удари и зголемените температури ќе предизвикаат катастрофални економски и ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Научникот Стифен Олсен од данскиот Метеоролошки институт бил на експедиција на северозападот на Гренланд, на која требало да собере океанографски и ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Иако Гренланд е најголемиот остров на светот, кој има големи количини мраз, сепак е многу невообичаено тоа што вкупниот стопен мраз во саботата се проценува на ...
  сите 30 | | | веќе видена