МОТ

  во

  Програмата на 44. издание на Млад отворен театар (МОТ) за петок (20 септември) продолжува на сцената на Драмски театар со претставата „Несоодветно за на ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Програмата на 44. издание на Млад отворен театар (МОТ) за петок (20 септември) продолжува на сцената на Драмски театар со претставата „Несоодветно за на ...
  сите 24 | | | веќе видена

  Во целиот перформанс одекнува сегашноста, со сѐ што ќе носи Брегзит. Мислам дека и претставата е таква – предизвикува и побудува силни, понекогаш силни и ...
  сите 25 | | | веќе видена

  Претставата „Несоодветно за на работа“ ќе се изведе во рамки на 44. Меѓународен театарски фестивал МОТ. Режисер на претставата е Доналд Ворен Мофет, а во неа ...
  сите 33 | | | веќе видена

  МКЦ и театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ во Велес се местата каде денеска ќе се одиграат претставите на МОТ. „Привремени фигури“ од Романија и домашната ...
  сите 36 | | | веќе видена

  Фестивалот Млад отворен театар денеска на програмата ќе има две претстави – во Скопје и во Велес, а ќе организира и предавање со дискусија на Мајк ван Гран од ...
  сите 41 | | | веќе видена

  Програмата на 44. МОТ утре, 19 септември, продолжува во МКЦ и театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ во Велес со „Привремени фигури“ од Романија и домашната ...
  сите 42 | | | веќе видена

  Насловот на претставата е употребен во статистички истражувања за да се класифицираат сите мигранти, чија положба и статус се недефинирани или привремени, а ...
  сите 43 | | | веќе видена