Економски

Овој период е одличен за инвестирање во Комерцијална банка АД Скопје, а тоа го потврдува и информацијата дека се поголем е бројот на членови на одборот на ...
сите 33 | | | веќе видена

За два денари се намалува цената на дизел горивото од полноќ, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и услуги за управување со ...
сите 51 | | | веќе видена

Разгледувајќи ги барањата од членовите и тековните економски движења во земјата и во секторот, управниот одбор на Институтот на сметководители и овластени ...
сите 123 | | | веќе видена

-Во регионот на Централна и Источна Европа инфлацијата се сведе од 16% на 5%. Слична е ситуацијата и кај нас, каде што стапката на инфлација се намали на 3%, ...
сите 16 | | | веќе видена

Функционерските плати повторно ќе растат. Овој пат зголемувањето ќе биде од 300 до 500 евра, во зависност од позицијата. Па така, шефот на државата ќе зема ...
сите 123 | | | веќе видена

„Bayer“ планира да ја намали својата дивиденда за 95% во обид да го плати долгот во време кога германската компанија се обидува да се опорави од повеќе кризи, ...
сите 17 | | | веќе видена

Вкупните депозити во јануари забележале годишен раст од 10, а кредитната поддршка 5,7 проценти. И во двата случаи поизразена е улогата на домаќинствата, иако ...
сите 24 | | | веќе видена

Најниската плата во државата од март годинава би требало да изнесува 22.500 денари. За вработените кои живеат од минималец, тоа ќе значи плус 2.325 денари што ...
сите 123 | | | веќе видена

Пред неколку месеци, Дерек Кариер почна да се гледа со некого и се вљуби. Доживеа „тон“ романтични чувства, но знаеше дека тоа е илузија. Тоа е затоа што ...
сите 18 | | | веќе видена

Силниот раст на цените на акциите во технолошкиот сектор во четвртокот во претпладневното тргување го поттурна паневропскиот индекс STOXX 600 на највисокото ...
сите 45 | | | веќе видена

next