Економски

Мирисот на солта и боровата шума ја смируваат душата, а звукот на брановите како да шепотат на уво и нежно го масираат телото со капките вода во воздухот. ...
сите 4 | | | веќе видена

Добро е секогаш да се слушнат и двете страни односно да се вкрстат аргументите на двете страни така што можев да ги објаснам позициите на ВМРО-ДПМНЕ изминатиот ...
сите 284 | | | веќе видена

Последиците од загадувањето на воздух се катастрофални по здравјето на граѓаните, Светската здравствена организација во последниот извештај прикажа дека не се ...
сите 36 | | | веќе видена

На лиценцираните такси автомобили задолжително ќе се поставуваат жолти табли со што граѓаните ќе ги разликуваат од нелегалните превозници и сите ќе бидат ...
сите 137 | | | веќе видена

Не верувам дека ќе има радикални промени во политиката во однос на мигрантите во Германија бидејќи на земјата ѝ требаат мигранти, односно ѝ треба нивната ...
сите 27 | | | веќе видена

Исчезнаа парите наменети за исплата на долгот кон УЈП во планот за реорганизација на ФЕНИ, открива Слаѓана Тасева од „Транспаренси Интернационал“ во интервјуто ...
сите 10 | | | веќе видена

Додатокот за трето дете ќе се укине, а ќе се дава еднократна помош за секое родено дете. Ова се предвидува со измените на Законот за заштита на децата, со кои ...
сите 79 | | | веќе видена

Со поздравно обраќање на годинешниот клучен говорник и претставување на политиките зад економскиот успех на тековната администрација на САД, официјално беше ...
сите 60 | | | веќе видена

Лицата со хендикеп бараат образование кое не е ограничено, специјализирано и кое нуди еднаков квалитет како и за останатите граѓани без хендикеп и да се земе ...
сите 39 | | | веќе видена

Поранешниот министер за финансии и член на ВМРО-ДПМНЕ, проф. Трајко Славески, на новинарското прашање во емисијата Економски Магазин на АЛСАТ-М – дали при ...
сите 60 | | | веќе видена

Денеска во селото Буларат во близина на албанско-грчката граница беше погребан Константинос Кацифас (35), кој беше убиен од албанската полиција, откако пукал ...
сите 67 | | | веќе видена

next