Босна

  во

  За 2020 година Светска банка предвидува раст на македонскиот БДП од 3,2 отсто, а во 2021 од 3,3 проценти. Проекциите на банката за Македонија се коригирани во ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Секој десетти вработен во Словенија е странец, а речиси половина од сите странски работници доаѓаат од Босна и Херцеговина. Словенечката државна статистика ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Македонија минатата година забележа економски раст од 2,5 отсто, а во 2019-та ќе достигне 2,9 проценти, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Македонија минатата година забележа економски раст од 2,5 отсто, а во 2019-та ќе достигне 2,9 проценти, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Шефот на украинската мисија при НАТО во Брисел, Вадим Пристајко за украинските медиуми изјави дека Украина ги има сите шанси да се приклучи кон Алијансата ...
  сите 46 | | | веќе видена

  Конститутивната седница на Претставничкиот дом на Парламентот на Федерацијата Босна и Херцеговина продолжи денеска во Сараево. Седницата започна во ноември ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Снежниот бран кој ги зафати Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Србија предизвика проблеми во патниот сообраќај. Во Далмација паднаа 40 цм снег, каде ...
  сите 86 | | | веќе видена

  Македонија минатата година забележа економски раст од 2,5 отсто, а во 2019-та ќе достигне 2,9 проценти, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Македонија минатата година забележа економски раст од 2,5 отсто, а во 2019-та ќе достигне 2,9 проценти, објави Светска банка во јануарскиот Глобален економски ...
  сите 15 | | | веќе видена