СВП

  во

  Националната установа „Струшки вечери на поезијата“ го распиша Конкурсот за доделување на наградата „Браќа Миладиновци“ за тековната 2020 година. Наградата се ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Националната установа „Струшки вечери на поезијата“ го распиша Конкурсот за доделување на наградата „Браќа Миладиновци“ за тековната 2020 година, која се ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Наградата се доделува за најдобра поетска книга меѓу две фестивалски изданија на СВП, објавена на македонски јазик во периодот од 1 јуни 2019 до 31 мај 2020 ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Тодорче Тасевски, директор на Струшките вечери на поезијата во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ потврди дека поради пандемијата, спремни се за сите ...
  сите 6 | | | веќе видена

  „Струшки вечери на поезијата“ е дел од „Фестивалот на надежта“- глобална виртуелна поетска иницијатива во организација на „Версополис“, платформа што обединува ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Со проектот „Зборови на надеж/ Стихови на надеж“, „Струшки вечери на поезијата“ се вклучи во „Фестивалот на надежта“- глобална виртуелна поетска иницијатива во ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Со проектот „Зборови на надеж/ Стихови на надеж“, „Струшки вечери на поезијата“ се вклучи во „Фестивалот на надежта“- глобална виртуелна поетска иницијатива во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Манифестацијата „Струшки вечери на поезијата“ е дел од „Фестивалот на надежта“- глобална виртуелна поетска иницијатива во организација на „Версополис“, ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Манифестацијата „Струшки вечери на поезијата“ е дел од „Фестивалот на надежта“- глобална виртуелна поетска иницијатива во организација на „Версополис“, ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Израелскиот поет, романописец и есеист Амир Ор е годинашен добитник на Златниот венец на Струшките вечери на поезијата (СВП), соопшти фестивалот. Согласно ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Добитник на „Златен венец“ за 20 20 година , главната награда на „Струшките вечери на поезијата“, е израелскиот поет, романописец и есеист Амир Ор . Наградата ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Израелскиот поет, романописец и есеист Амир Ор е годинашен добитник на Златниот венец на Струшките вечери на поезијата (СВП), соопшти фестивалот. Наградата на ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Скопје/Струга, 21. март 2020 (Inpress) – Добитник на „Златен венец“ за 2020 година, главната награда на „Струшките вечери на поезијата“, е израелскиот поет, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Добитник на „Златен венец“ за 2020 година, главната награда на „Струшките вечери на поезијата“, е израелскиот поет, романописец и есеист Амир Ор. Согласно ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Добитник на „Златен венец“ за 2020 година, главната награда на „Струшките вечери на поезијата“, е израелскиот поет, романописец и есеист Амир Ор. Согласно ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Швајцарците на референдум, силно го поддржаа новиот закон против хомофобијата и покрај противењето на популистичката десничарска Швајцарска народна партија ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Швајцарците на референдум, силно го поддржаа новиот закон против хомофобијата и покрај противењето на популистичката десничарска Швајцарска народна партија ...
  сите 9 | | | веќе видена