Петрески

  во

  Манифестацијата „Звуците на културата“ ќе се одржува од 20 до 22 септември годинава во паркот во Ѓорче Петров. Публиката за три дена ќе може да проследи богата ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Манифестацијата „Звуците на културата“ ќе се одржува од 20 до 22 септември годинава во паркот во Ѓорче Петров. Публиката за три дена ќе може да проследи богата ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Манифестацијата „Звуците на културата“ ќе се одржува од 20 до 22 септември годинава во паркот во Ѓорче Петров. Публиката за три дена ќе може да проследи богата ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Огромниот пожар кој му се закануваше на прилепското село Подмол и кој стигна на само околу 300 до 400 метри до самото населено место е локализиран и на повеќе ...
  сите 244 | | | веќе видена

  Предлог најава: Бруто домашниот производ во вториот квартал со нешто послаб раст, 3,1 отсто, наспртоти 4,1 процент во првите три месеци. За експертите причина ...
  сите 55 | | | веќе видена

  Една деценија, „Мостот на желбите“ потреба, туристичка атракција или дивоградба?? Од самата изградба овој инфраструктурен објект наиде на многу негодувања. ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Отец Љупче ПЕТРЕСКИ ЗА НЕВЕСТИТЕ (Од темата за примитивното суеверие) Во Прилеп има „обичај“, доколку во црквата треба да се изврши Светата тајна венчание над ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Стапките на невработеност кај балканските земји значително се разликуваат од европскиот просек. Во Македонија, иако неодамна имаше пад на невработеноста, и ...
  сите 97 | | | веќе видена

  Секој петок организиравме собири на актуелни и поранешни студенти на Компаратива. Дискутиравме на различни теми поврзани со книжевноста. Живеев убаво затоа што ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Нови книги: „Златното јаболко и други бајки“ на Христо Петрески Книгата „Златното јаболко и други бајки“ е најново издание на современиот македонски писател ...
  сите 3 | | | веќе видена