Мандаторот Груевски ги стартуваше преговорите

Лидерот на владеачката гарнитура Ниола Груевски откако вчера го доби мандатот за состав на нова Влада, денеска ги стартуваше преговорите. Први со него на средби во централното седиште на ВМРО-ДПМНЕ се политичките партии од коалицијата „За подобра Македонија“. Груевски има рок од 20 дена да го состави новиот владин кабинет, ако не успее во тоа, тогаш следен мандатар според законот ќе биде ...

⇐ DailyФактор ⇒