Стандард

„Битола – Прилеп е често споменуван пат. Најавувам дека таму ќе имаме автопат, но изграден според меѓународни правила и стандарди, таму очекувам забрзани ...
сите 37 | | | веќе видена

Во рамки на Стратегијата за подобрување на услугите и модернизација на работата на АД „Пошта на Северна Македонија“ во текот на оваа недела беа остварени ...
сите 50 | | | веќе видена

Поттикнување на нови инвестиции и како да се стимулира растот на платите, беа во фокусот на разговорите на директорот на Дирекција за технолошко развојни зони ...
сите 65 | | | веќе видена

По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот ...
сите 33 | | | веќе видена

Стартува дефинирањетона принципите врз основа на кои ќе се прошири постојната листата на ранливи потрошувачи со цел да се намали енергетската сиромаштија. ...
сите 88 | | | веќе видена

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во вчерашното издание на „360 степени“ зборуваше и за случајот со рекреативниот центар Треска. Тој вели дека за ...
сите 31 | | | веќе видена

На последната 59-та седница на Советот на Општина Центар донесе Одлука за субвенционирање на ЈП „ПОЦ“ за заедничкиот проект „И отпадот има вредност!“. Со ...
сите 28 | | | веќе видена

На редовно годишно собрание, делегатите го избраа Никола Рибароски за претседател на Комората на друштва за геодетски работи. По изборот тој истакна дека ќе ги ...
сите 13 | | | веќе видена

Во последниот број, неделникот Фокус открива афера која дава сосема нова димензија за причините зошто доцни изградбата на штипската болница. Според документи ...
сите 36 | | | веќе видена

Оваа година планирани се преку 200 милиони евра инвестиции само во патната инфраструктура. Продолжуваме со изградба на пругата кон Бугарија, со гасификацијата, ...
сите 37 | | | веќе видена

„Се чувствувам оптимист во врска со агендата на Организацијата за економска соработка и развој (OECD) која вклучува интензивен и одржлив пристап кон инклузивно ...
сите 50 | | | веќе видена

Сите 120 вработени во фабриката за хартија „Пејпар мил“ од Кочани денеска добија писмени решенија дека работниот однос им продолжува, но до почетокот на април ...
сите 51 | | | веќе видена

Како член на Енергетската заедница, Северна Македонија има обврска да усогласи одредени национални закони за енергетика, клима и животна средина со ...
сите 16 | | | веќе видена

Пролонгирање на роковите за поднесување на годишни сметки и финансиски извештаи преку законски измени на Законот за трговски друштва со цел подобрување на ...
сите 65 | | | веќе видена

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги изврши усогласување на Одлуката од 18.01.2021 година со која се утврдени највисоките малопродажни цени на ...
сите 88 | | | веќе видена

„УНИБанка“ АД Скопје денес, 22 јануари 2021 година ја исплати четвртата полугодишна камата на сопствениците на Перпетуални обврзници со ISIN MKBLBA200011 и ...
сите 2 | | | веќе видена

Владата ги објави платите на премиерот, вицепремиерите и министрите во новиот мандат. „Како дел од заложбите на Владата за поголема дигитална транспарентност, ...
сите 180 | | | веќе видена

Над 70% од економистите и над 50% од правниците би ја промениле професијата, покажува истражувањето на Brainster На крајот на минатата година Brainster ...
сите 13 | | | веќе видена

next