Стандард

Шест илјади граѓани над 64 години возраст согласно важечкото законско решение продолжиле да работат, наместо да одат во пензија и на нивно место да дојдат ...
сите 54 | | | веќе видена

Поштенскиот сообраќај има важна улога во царинското работење, бидејќи покрај пратките со писма, се врши праќање и на пакети кои се царинска стока. Оттаму е ...
сите 15 | | | веќе видена

Трговското друштво за градежништво производство трговија и угостителство ИЛИНДЕН АД Струга го доби тендерот вреден 38,482,401 денари или 625,730 евра од ...
сите 3 | | | веќе видена

Предложените измени на Законот за вршење на сметководствени услуги не прават никакви промени на тековниот пазар на сметководствени услуги во земјава, туку само ...
сите 8 | | | веќе видена

„Користењето на обновливите извори на енергија и замена на јагленот со гас е еден од нашите најважни стратешки интереси. Во таа насока развивме сериозен ...
сите 84 | | | веќе видена

Постапката за изградба на топловодната мрежа од РЕК „Битола” до градот Битола е во процедура. Во изминатата година заврши тендерската постапка, а на 18 јануари ...
сите 88 | | | веќе видена

РЕК Битола денеска потпиша 16 договори со пет фирми за набавка на 36 машини и камиони, сопствена опрема за потребите на рудниците за ископ на јаглен за ...
сите 73 | | | веќе видена

Вкупните средства планирани за доизградба и рехабилитација на целиот Коридор 8 надминуваат 700 милиони евра, што само по себе говори дека оваа Влада е силно ...
сите 52 | | | веќе видена

Сметководствената професија е крвотокот на економијата и од нејзиното професионално и ефикасно извршување зависат сите економски процеси во општеството. За да ...
сите 30 | | | веќе видена

Државниот завод за ревизија изврши ревизија на успешност на тема „Владино планирање – Ефективност на владини мерки за справување со ризиците на пазарот на ...
сите 26 | | | веќе видена

Иван Костиќ е новиот директор на Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп (ФМТКП) ДОО Скопје, компанија која е резултат на стратешкото партнерство на тутунскиот ...
сите 16 | | | веќе видена

Владата ги поддржа предлог-измените на Законот за инвестициски фондови, кои создаваат можност за зголемена либерализација и продлабочувaње на пазарот на ...
сите 36 | | | веќе видена

Друштво за производство,трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје го доби тендерот вреден 30,680,000 денари или 498,862 евра за Набавка на електрична енергија ...
сите 24 | | | веќе видена

„На 13-ти Март завршува една година од кога се воведуваат првите рестриктивните мерки за работа на угостителската индустрија со што угостителите добиваат ...
сите 282 | | | веќе видена

„Фирма со еден сопственик основана во 2013 година со непаричен влог од 5 илјади евра немала поднесено годишна сметка од 2017 година на наваму и не била деловно ...
сите 37 | | | веќе видена

На денешната седница на Владата, на предлог на Министерството за финансии, Владата го разгледа и прифати Извештајот за завршени преговори за склучување на ...
сите 60 | | | веќе видена

На предлог на Министерството за здравство, Владата донесе Одлука за престанување на важењето на одлуката за давање на одобрение за одгледување на канабис за ...
сите 34 | | | веќе видена

next