Стандард

Пандемијата ја нагласи потребата од силни и независни централни банки коишто ќе овозможат поддршка при управувањето со кризата, во рамките на своите ...
сите 40 | | | веќе видена

Верувам дека во изминатиот период покажавме дека #ФИТР претставува појдовна точка на сите оние кои имаат храбри и иновативни идеи кои подоцна прераснуваат во ...
сите 18 | | | веќе видена

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и директорката на Управата ...
сите 39 | | | веќе видена

„Владата на Република Северна Македонија го почитува основното право на синдикалното организирање и правото на протест, вклучително и вчерашниот протест на ...
сите 13 | | | веќе видена

Меѓународниот балкански универзитет (МБУ) и за академската 2021/2022 година ќе додели стипендии на средношколци кои покажале добар успех во средното ...
сите 11 | | | веќе видена

Денеска пред Владата на РС Македонија, Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ) одржа прес конференција, на која ги изнесе своите ставови ...
сите 23 | | | веќе видена

Секторот туризам е еден од најпогодените сектори во периодот на пандемијата, за нашите државјани се затворени границите на речиси сите европските држави, а ...
сите 608 | | | веќе видена

Преку трите линии бескаматни кредити од Развојната банка обезбедени 44,1 милиони евра за стопанството – Одржана ликвидност на 4.078 компании, зачувани се ...
сите 430 | | | веќе видена

Во одлуката за ограничување на буџетот на функционерите за угостителски услуги, вицепремиерот за борба против корупцијата Љупчо Николовски не остава простор за ...
сите 46 | | | веќе видена

Од УЈП денес информираа дека годишните даночни пријави за 2020 година може да се проверат преку кориснички профил на „е-Персонален данок“ и дека потврда или ...
сите 19 | | | веќе видена

Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи денес оствари он-лајн ...
сите 61 | | | веќе видена

Туристичко угостителската комора на Македонија денеска најави дека ќе продолжат протестите на угостителите, затоа што, како што велат, се незадоволни од ...
сите 149 | | | веќе видена

За две години цената на маслото за јадење на домашниот пазар пораснала за 28,6%. Половина од тој раст е направен во последните шест месеци, односно пораст од ...
сите 36 | | | веќе видена

Заменикот на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на покана на Асоцијацијата ...
сите 50 | | | веќе видена

Финансиската помош која се обезбедува за поддршка на реалниот сектор нема континуитет, а по цела година не постојат ни протоколи за работа за сите дејности кои ...
сите 184 | | | веќе видена

По предлог-одлуки на Собранието на акционери на „Благој Ѓорев – Кристал“, на продажба се ставени градежни-деловни нефункционални објекти во сопственост на ПИ ...
сите 2 | | | веќе видена

По една недела од воведувањето на новите рестриктивни мерки за заштита на здравјето на граѓаните и запирање на ширењето на коронавирусот, седумте инспекциски ...
сите 39 | | | веќе видена

Градиме преку 660 станови за социјално ранливи категории на граѓани за да овозможиме пристоен дом на ранливите семејства. Во Велес активно работиме на изградба ...
сите 38 | | | веќе видена

next